Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 1 час, Валсо написа:

Не и когато ЗАД замръзналото нещо има диалогов прозорец, който чака да му кажеш какво да прави.

[Alt]+[Tab] решава проблема

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 18 минути, цър-вул написа:

[Alt]+[Tab] решава проблема

Така обикаля програмите, но в неговия случай явно основния прозовец по някаква причина остава пак пред тоя на който трябва да се даде някакво разрешение за действие.

преди 4 минути, цър-вул написа:

В някои случаи Esc върши работа. 

Добре е да се знае и коя програма го прави. 

Доколкото разбрах Rar-a.

преди 2 часа, Валсо написа:

Примерно, разархивираш нещо с WinRAR, влачиш папката, където трябва и то вместо да изкара на преден план диалога, който пита какво да прави (дали да създаде нов файл или да презапише наличния), и WinRAR, и файловият мениджър замръзват.

Това е описания проблем, но нещо не се връзва.

Хем е разархивирано и влачиш папката, а пък RAR замръзвал. Какво общо има?

Това не е замръзване, а диалоговият прозорец е минал зад основния на WinRAR. В лентата със задачи като посочи WINRAR ще се появят двата му прозореца. 

преди 7 минути, vpvelev написа:

Доколкото разбрах Rar-a.

Това е описания проблем, но нещо не се връзва.

Хем е разархивирано и влачиш папката, а пък RAR замръзвал. Какво общо има?

Хващаш папката от прозореца на WinRAR и я пускаш в C:\ или D:\ - няма значение къде. В момента, в който я пуснеш, WinRAR замръзва. Алт и Таб беше първото, което пробвах, но след като не ми показа диалога, трябваше да килна процеса на WinRAR и чак тогава видях виновника за замръзването.

преди 1 минута, vpvelev написа:

@Валсоза такова нещо ли става въпрос?

https://streamable.com/hl31ya

Да, ама при мен не става така. Направи го ти същото, само че с вече съществуваща папка и файлове. При теб работи, защото папката НЕ СЪЩЕСТВУВА в локацията, където я дропваш. Направи същото действие без да триеш вече разархивираната папка.

преди 7 минути, цър-вул написа:

Това не е замръзване, а диалоговият прозорец е минал зад основния на WinRAR. В лентата със задачи като посочи WINRAR ще се появят двата му прозореца. 

Нищо такова не се появява, защото диалоговият прозорец, който се крие, не е на WinRAR, а на файловия мениджър на Уиндоус 11.

преди 4 минути, Валсо написа:

Направи същото действие без да триеш вече разархивираната папка.

Има диалог за съществуваща дестинация, който е във фона. 

преди 9 минути, цър-вул написа:

В лентата със задачи като посочи WINRAR ще се появят двата му прозореца. 

преди 4 минути, Валсо написа:

Да, ама при мен не става така. Направи го ти същото, само че с вече съществуваща папка и файлове. При теб работи, защото папката НЕ СЪЩЕСТВУВА в локацията, където я дропваш. Направи същото действие без да триеш вече разархивираната папка.

https://streamable.com/lmw18q

При мен изкача отпред. Не зная защо при теб се скрива. Ама не се отказвай заради това.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Има диалог за съществуваща дестинация, който е във фона. 

Тогава пак там посочи иконата на отворен експлорър. 

току-що, vpvelev написа:

https://streamable.com/lmw18q

При мен изкача отпред. Не зная защо при теб се скрива. Ама не се отказвай заради това.

Ах, аз просто си инсталирах добре познатия ми от над 20 години Total Commander и проблемът изчезна. :D 

Сега остава само да намеря игра, която да тръгне (Forza Horizon 3 не щя), та да видим игрите как се държат. И по-точно - DX12 игрите.

току-що, цър-вул написа:

Тогава пак там посочи иконата на отворен експлорър. 

Ето ти видео да видиш, че посочването на иконата не върши никаква работа.

https://disk.yandex.com/i/oMk4kLj_8_fmEA

преди 29 минути, Валсо написа:

Сега остава само да намеря игра, която да тръгне (Forza Horizon 3 не щя), та да видим игрите как се държат. И по-точно - DX12 игрите.

В момента играя Far Cry 5 и Call of Duty - Black Ops Cold War и няма проблеми. Преди това играх Battlefield V, Metro Exodus... и всичко е OK.

Ето ти видео да видиш, че посочването на иконата не върши никаква работа.

https://disk.yandex.com/i/oMk4kLj_8_fmEA

Не видях да посочваш/кликнеш на иконата на стартиран explorer в лентата със задачите. 

преди 6 часа, цър-вул написа:

Не видях да посочваш/кликнеш на иконата на стартиран explorer в лентата със задачите. 

Посочих я, виж пак.

преди 21 минути, цър-вул написа:

Пробвай друго - прозорецът на Windows explorer да не е на цял екран и така извлечи от архива папката.

Ако изключим Total Commander, то май само този метод работи. Както казах - бъгаво е още. Но има потенциал да е много по-добре от 10-ката - най-вече заради това, че мога да инсталирам игра, която не е на майкрософт и оно да не ми реве за това. Неотдавна като пробвах 10-ката, исках да инсталирам Titan Quest - еми не можело, защото сетъпът не бил доверен, демек не бил подписан от майкрософт, а от друга компания.

Май ще се окаже вярно, че Майкрософт го карат на принципа "едно добро, едно скапано, едно добро, едно скапано". 95 беше добре, 98 беше скапана, XP-то в по-голямата част от времето беше добре, Глистата беше скапана, 7-цата беше добре, 8-цата беше скапана, 8.1 беше почти добре, 10-ката беше скапана, 11-ката има потенциал да влезе в категорията "добре", стига да не я прецакат от самото начало. Което означава, че 12-ката ще е трагично зле! :D

май само този метод работи

Поведението е нормално - прозорецът на процеса е най-отгоре, защото е на цял екран и затова всичко друго минава във фон.
Оправя се от настройките на поведението на съобщенията
Enable-full-screen-notifications-in-Windows-11.png.a96b1df7dbdf604f6f2295676f7db9e7.png

На кривата ракета космосът и́ пречи.
Незнанието ти е твой проблем!
Стилът ти на работа с прозоци на цял екран също е твой проблем...

преди 14 минути, цър-вул написа:

На кривата ракета космосът и́ пречи.
Незнанието ти е твой проблем!
Стилът ти на работа с прозоци на цял екран също е твой проблем...

Има голяма разлика между "цял екран" и "максимизиране", викам да я научиш тази разлика. И е идиотщина, защото такива простотии нямаше даже и в 10-ката! Все пак добре че има Total Commander, та човек да не си троши нервите с недомислиците на Майкрософт.

преди 19 минути, Валсо написа:

викам да я научиш тази разлика.

Проблем имам не аз, а ти. И си нагъл и неук до безбожие.
Не теб повече съдействие нивгаж - толкоз път за един път друг път никой път!!!

преди 36 минути, цър-вул написа:

прозоци на цял екран

преди 19 минути, Валсо написа:

Има голяма разлика между "цял екран" и "максимизиране"

Викам да се ограмотиш - да се научиш на четене с разбиране, и тогавааа да се правиш на такъв, какъв явно не си - умен.

преди 55 минути, цър-вул написа:

Проблем имам не аз, а ти. И си нагъл и неук до безбожие.
Не теб повече съдействие нивгаж - толкоз път за един път друг път никой път!!!

Викам да се ограмотиш - да се научиш на четене с разбиране, и тогавааа да се правиш на такъв, какъв явно не си - умен.

Аз съдействие не съм и търсил! :D Просто ви показах видео какво точно се случва, защото ти и още някой се запънахте, че не било така.

И понеже по-умният отстъпва, няма даже и да коментирам последния ти ред и те оставям да си самодоволен идиот.

преди 2 часа, Валсо написа:

Идиотщина...

преди 40 минути, Валсо написа:

оставям да си самодоволен идиот.

Много ти е богат речникът...

преди 1 час, цър-вул написа:

Има голяма разлика между "цял екран" и "максимизиране"

Също като познанието ти, долно хейтърче. Само се чудя що щеш тук, особено имайки предвид отношението ти към форума:
калната дата
Ти, великото леке хейтър, как така си паднал толкова ниско, да посещаваш такова мяст?

• Автор
преди 20 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Ъпдейтнах до win11 компютъра на детето преди 10на дена. Обаче днес ми се оплака, че като играе игра, картината изчезва на монитора споредично за около 10на,20 та чакдо над 30сек. Монитора си свети , че е включен, компютъра си работи. Отидох да видя и наистина няма и 2-3 минути игра и се почна проблема и така постоянно на около 3-4 мин. Странна работа, в ивентите нищо странно няма , температурите стигат не повече от 60-62 градуса. Чудих се дълго време и се сетих , че някъде тези дни срещнах статия в която се казва да не бързаме с инсталирането на някаква актуализация, която влошава пърформънса. Бързо проверих , намерих я и я деинсталирах. Сега вече 2 часа лапето играе без проблем. Актуализацията е KB5010414 . Някой да е имал подобни проблеми?

Два дена след тази актуализация излезе по-нова 5010474, инсталира ли я? Вярно е и това, че не бива да се бърза с новите ъпдейти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.