Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

на 17.03.2022 г. в 15:13, Kolev72 написа:

Наблюдавам че Микрософт имат враждебност и към друг софтуер

Те това е истината-изпълнението на всички препоръки (за които благодаря на приятелите) води до един и същ резултат-почти невъзможност да се инсталират и ползват. И да ме прощава Цъл-вула, ама всичко това е на квадрат за уиндоус 11  и никак не е написано тук случайно. Този 11 е най-малко наш от всички други до сега-той прави не това, което ние искаме, а това, което е програмиран на заден план. Всички тия актуализации на "платформата на дефендера" са били не да ни предпазва по-ефективно, а да ни отреже достъпа до приложения без пари. Само че Майкрософт грешно разсъждава-ние не бихме дали пари за това, което до сега получаваме от Замунда, и никой няма да спечели.

Гледам на лаптопа с уиндоус 7 ,че няма никакви проблеми да се ползва БитКомет и да се сваля от Замунда, май това ще остане последната наша ОС , няма акаунти, няма задължителни актуализации... Ако знам, че ще може, ще я инсталирам на новия ми комп DELL, ще изхвърля дефинитивно всякакви 10 и 11. А тази седмица върши всичко останало по същия начин.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 1 час, NEVADA написа:

изпълнението на всички препоръки

Само не добави папката на utorrent  в изключенията на дефендъра.
Може и в powershell:
Add-MpPreference -ExclusionPath “%appdata%\utorrent”
Може и временно да спреш защитата в реално време на defender. 
Може първо да създадеш правилото и тогава да свалиш utorrent..

преди 4 часа, NEVADA написа:

Този 11 е най-малко наш от всички други до сега-той прави не това, което ние искаме, а това, което е програмиран на заден план. Всички тия актуализации на "платформата на дефендера" са били не да ни предпазва по-ефективно, а да ни отреже достъпа до приложения без пари. Само че Майкрософт грешно разсъждава-ние не бихме дали пари за това, което до сега получаваме от Замунда, и никой няма да спечели.

Слагай всичко, което сваляш от Замунда или от подобни сайтове, за които знаеш че Дефендера ще "мрънка" в изключения. Създай си папка на друг диск, не на системния и я сложи в изключенията.

Аз съм направил така основно за игрите или една друга папка Downloads в D диска ми. И така няма никакви проблеми.

Много си е добър Windows 11 даже. Засега е най-добрия.

helIx5z.png

преди 6 часа, NEVADA написа:

Гледам на лаптопа с уиндоус 7 ,че няма никакви проблеми да се ползва БитКомет и да се сваля от Замунда, май това ще остане последната наша ОС , няма акаунти, няма задължителни актуализации... Ако знам, че ще може, ще я инсталирам на новия ми комп DELL, ще изхвърля дефинитивно всякакви 10 и 11. А тази седмица върши всичко останало по същия начин

Е по тази причина не смятам да сменям ОС никакви проблеми с ОС 7 с драйвери , принтери , усбта .

преди 2 часа, vpvelev написа:

което сваляш от Замунда или от подобни сайтове,

Съвсем личи, че не си се сблъсквал с този феномен. Още като свалям ,излиза балон, че било опасно и не може да се продължи. Пускаш го с разрешение, но се оказва, че сваленото било "непълно" или "незавършено" и не може да се инсталира. И най-противното е, че дори да успееш да се добереш до това, което ти трябва, на другия ден ще откриеш, че го няма в компютъра-на какъвто и щеш диск да го запишеш.

преди 2 минути, NEVADA написа:

Още като свалям ,излиза балон

Остава да уточниш къде сваляш - в браузър или в торент клиента и това от smartscreen ли е или от Defender

преди 1 минута, NEVADA написа:

Съвсем личи, че не си се сблъсквал с този феномен. Още като свалям ,излиза балон, че било опасно и не може да се продължи. Пускаш го с разрешение, но се оказва, че сваленото било "непълно" или "незавършено" и не може да се инсталира. И най-противното е, че дори да успееш да се добереш до това, което ти трябва, на другия ден ще откриеш, че го няма в компютъра-на какъвто и щеш диск да го запишеш.

Виж тук какво ти е написал Павел. Я го изпълни да видим дали няма да свалиш клиента.

"Може и временно да спреш защитата в реално време на defender."

преди 2 часа, vpvelev написа:

ного си е добър Windows 11

Но не е наш...  Опитах да сложа едно ССД с инсталиран уиндоус 7 на новия компютър DELL, нищо не става-пълен блокаж, няма мишка и клавиатура, явно няма драйвери и кой-знае още какво. И не е чудно, та още преди 7-8год, когато излезоха дъна Н110, вече имаше проблеми със седмицата.

преди 6 часа, NEVADA написа:

Те това е истината-изпълнението на всички препоръки (за които благодаря на приятелите) води до един и същ резултат-почти невъзможност да се инсталират и ползват. И да ме прощава Цъл-вула, ама всичко това е на квадрат за уиндоус 11  и никак не е написано тук случайно. Този 11 е най-малко наш от всички други до сега-той прави не това, което ние искаме, а това, което е програмиран на заден план. Всички тия актуализации на "платформата на дефендера" са били не да ни предпазва по-ефективно, а да ни отреже достъпа до приложения без пари. Само че Майкрософт грешно разсъждава-ние не бихме дали пари за това, което до сега получаваме от Замунда, и никой няма да спечели.

Гледам на лаптопа с уиндоус 7 ,че няма никакви проблеми да се ползва БитКомет и да се сваля от Замунда, май това ще остане последната наша ОС , няма акаунти, няма задължителни актуализации... Ако знам, че ще може, ще я инсталирам на новия ми комп DELL, ще изхвърля дефинитивно всякакви 10 и 11. А тази седмица върши всичко останало по същия начин.

При подобни откровения щом и "Цъл-вула" метна по върбите пробвай  нов щурм към LinuxMint.
Приказките за киселото грозде, кривата ракета, на коча камбаните ... не са случайни.

преди 1 минута, Profruit написа:

щом и "Цъл-вула" метна по върбите

Ааа, ньье! Цър-вула благо е нагазил под върбите и зафърля конец...
Преди малко метнах една единайска на бегом - испи и похърква

преди 1 минута, цър-вул написа:

в браузър

Все едно как сваляш-торент-файловете не могат да се свалят без БитКомет или нещо такова, а трудностите идват с опитите тя да се инсталира.

преди 6 минути, Profruit написа:

Приказките за ... кривата ракета

С тслъта са испраяла казват мургавите бракя. Те са каза́ли и че козата си сака пръч.

преди 2 минути, NEVADA написа:

Все едно как сваляш-торент-файловете не могат да се свалят без БитКомет или нещо такова, а трудностите идват с опитите тя да се инсталира.

Докато се опитваш да се бориш по твой си (неправилен) начин, ще е така.

NEVADA!

Повярвай ми че няма начин и той е прост да инсталираш който и да е торент клиент на десятката или Win 11. А на Linux Mint клиентите вървят още по добре. Това е от лично мое наблюдение.(става въпрос за скоростта на обмен) Аз се отказах от Линукс само и единствено - отново затова, че не успях с оная SAMBA да направя домашната мрежа, което ми е най важното на компютрите. Иначе машината с Минт си стои все още непокътната. Въпрос на време е да си намеря близък човек, който би ми помогнал. Близък, по местоживеене.

Има вариант и да се пренасочи папката на utorrent на несистемен дял в папка, която предварително е добавена в изключенията.
Така, дори и след чиста инсталация на Windows, влизаш в папката, стартираш клиента и той тръгва от там, където е спрял преди новата инсталация и всички закачени торенти си тръгват да се сийдват/свалят (недовършените). Мойта папка е на N години, където N e число о небитието.

Някой успял ли е да активира табовете в експлорера, които пуснаха на дев канала? При мен след активирането експлорера замръзва и край. 

преди 13 часа, Kolev72 написа:

Забравил съм да те питам, когато съм я инсталирал 2.2.1  А и най малкото ти ще си човекът, когото ще питам. Ако имаш да питаш или казваш нещо съществено, давай. В противен случай нали знаеш, че когато пишеш в тази тема, хората ти прескачат постовете. Наистина си гламаво хлапе. Изчезвай от тук!

За теб са го писали. Но на теб и аверчетата не ви пречи да си заравяте главите като щрауси. Програмата ви не работи. Но препоръчвате нея. Така само доказвате, че във всичко сте такива абени нехайници.

Цитат

The .dmp file was generated by a uTorrent crash; it is what the program offers to send to developers.

преди 45 минути, NEVADA написа:

Дай пример с някоя програма, да пробвам при мен дали ще се инсталира. От свалянето до инсталацията. Ще го снимам даже. Навсичко отгоре съм и с инсайдерско копие на Win11.

преди 38 минути, vpvelev написа:

БитКомет

https://www.bitcomet.com/en

Екранна снимка (18)_cr.jpg

преди 1 час, цър-вул написа:

С тази команда ли активира:

Рестартира ли системата след прилагането на конандата?

Да с нея и рестартирах. След рестарта не можех да отворя експлорер изобщо. 

преди 59 минути, NEVADA написа:

Само не разбрах bitcomet-a ли е проблема или тия файлове, които си дал под него?

https://streamable.com/z2f423

преди 15 часа, Клонинга написа:

Тази програма, която се хвалиш че ползваш, е несъвместима с Windows 10, несъвместима и с Windows 11. На всеки пуск ти произвежда дъмп файлове от бъгване. За 1000 пускания имаш на компютъра си 1000 отрочета, рожба на гламавост.

Последните версии на BitTorrent имат някакво нововъведение с употребата на скорост, която екстра вече се активира ако си вързан с мрежата да си онлайн, само трябва да се нанесат нови настройки, защото старите настройки не са съвместими с новата версия BitTorrent. :)

Проблема е в твоя телевизор. Под Джам 10 си бачка, като пич.

Untitled.jpg

преди 3 минути, S197 написа:

Проблема е в твоя телевизор. Под Джам 10 си бачка, като пич.

Това, че виждаш интерфейса не означава, че бачка. Краш логове на срив се генерират при всяко затваряне, тъй като има бъг с ОС Windows 10, Windows 11. Програмата не работи правилно.

преди 10 минути, Клонинга написа:

Това, че виждаш интерфейса не означава, че бачка. Краш логове на срив се генерират при всяко затваряне, тъй като има бъг с ОС Windows 10, Windows 11. Програмата не работи правилно.

Никакви крашове не съм имал. Софта си работи. Пускам, спирам, пауза, мауза, триене, добавяне, малко ресурс яде. Какво друго да прави? Като го затвория, си се затваря на секундата. Нема циклене, нема логове. Проблема е в твоя телевизор.

Не му обяснявай на тоя, щото той е тук" да казвал истината" Предполагам, срещал си във форума колкото щеш смотаняци. И нещо основно. Тази тема е изключително за Windows 11. Би било редно всичко останало да се махне от нея, когато не се отнася за това, за което последната е създадена и не е съгласувано с нейният автор. Не визирам теб разбира се. Просто като всеки си отговорил на  най новият ни..."програмист"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.