Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 5 минути, цър-вул написа:

Не е за инсайдъри. И ако не го инсталираш сега, ще дойде във вторник

Ясно Павка. Рабрах. Това ще рече, че мога и сега да го инсталирам. Благодаря. А в твоя пост за какво иде реч?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Пооправиха ли я от към бъговете тая версия? Чудя се дали пак да не я пробвам?

на 24.06.2022 г. в 17:57, цър-вул написа:

Сложих стабилната Windows 11, ама не е чак толкова стабилна. След това инсталирах и Windows 10 даже. Появи се пак един проблем, който бях забравил. File Explorer-a замръзва когато избера друг диск, не системния. И т.н.

Пак се връщам на инсайдерските. Долу-горе и те са толкова стабилни, поне имаш най-новото.

05Qlp6J.png

• Автор

Не виждаш ли, че никой не пише за проблеми?! 99% от проблемите са от скапан хардуер или причинени от ЗКУ. Същото е положението и с 10.

преди 1 минута, vpvelev написа:

File Explorer-a замръзва когато избера друг диск, не системния.

Това е персонален проблем. Не съм го срещал изобщо и то на коренно различни поколения машини.

току-що, Joss Bomon написа:

Не виждаш ли, че никой не пише за проблеми?! 99% от проблемите са от скапан хардуер или причинени от ЗКУ. Същото е положението и с 10.

Компютъра ми е долу-горе добър. Само процесора ми е слаб. Така че остава проблема да е в мен.

Ама не ми се търси сега (а и бях забравил за това вече) защо File Exploрer-а замръзва като избирам друг диск. Когато такива неща се появяват в стабилни версии е странно. Поне когато се появяват в инсайдерска се успокоявам че е заради това.

Аз съм доволен от 11-ката. Не ми е правила до сега никакъв проблем за целите, за които я пробвам. Определено мога да кажа че работи по добре от LTSB за което го отдавам на може би по добрата бързина като цяло. При  LTSB - 4,8-4,9, докато при Win 11 - 5,2 - 5,4.При ползване на абсолютно един и същ софтуер за работа. При LTSC е еднаква производителността.

Мои наблюдения, които правя переодически на 3-4 месечни Updat - та

Антивирусна - На всички компютри с вградения Дефендер - нищо по вече.

• Автор
преди 6 минути, vpvelev написа:

Компютъра ми е долу-горе добър.

Не е въпроса колко мощен е компютъра, а какво е състоянието на компонентите. Инсталирания софтуер и АВ също оказват влияние на работата.

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Не е въпроса колко мощен е компютъра, а какво е състоянието на компонентите. Инсталирания софтуер и АВ също оказват влияние на работата.

Външен АВ не ползвам. Само с Дефендера съм. 

Готово!

3YSrBTO.jpg

Не съм променял хардуера или разположението му. ЗКУ-то за 1 час, докато се инсталира инсайдерската версия не е станало по-умно. Само че сега го няма тоя проблем със замръзването на File Explorer-a. Така че логиката сочи, че виновник е М$. 

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

С 10 кажи-речи нямам проблеми. На скоро, единствено, не ми се отваряше софтуера за преглед на снимки и прозорите не ми излизаха на преден фон, като ги избера, но реших проблемите с поправка на файловата система.

• Автор
преди 16 часа, vpvelev написа:

Само че сега го няма тоя проблем със замръзването на File Explorer-a. Така че логиката сочи, че виновник е М$. 

Смехотворно е да се твърди, че инсайдърските версии са "по-стабилни", защото тяхната идея е, да направят стабилните версии такива!

За проблема за който говориш има доста фиксове, но причините пак са персонални.

File Explorer не отговаря - Поправяне на Windows File Explorer, който продължава да замръзва - Централно отстраняване на неизправности (www-troubleshootingcentral-com.translate.goog)

file explorer freeze when choose disk - Google Търсене

След час и половина-два, успешно ъпгрейднах системата. Уж по време на инсталацията му казах да провери за ъпдейти, сваля, слага и сега гледам пак има някакви за инсталация...

преди 15 часа, цър-вул написа:

Приказки от Шерхерезада...

A де?

PS: Казва се от "1001 Нощи".

Последните промени на Rufus от вчера:

Version 3.19 (2022.07.01)

Add a new selection dialog for Windows 11 setup customization:
      - Secure Boot and TPM bypass have now been moved to this dialog
      - Also allows to bypass the mandatory requirement for a Microsoft account on Windows 11 22H2
        (NB: Network *MUST* be temporarily disabled for the local account creation to be proposed)
      - Also add an option to skip all collection questions (Sets all answers to "Don't allow")
      - Also add an option for setting internal drives offline for Windows To Go
      Note: These customization options are only proposed when using a Windows 11 image.

Add support for distros using a nonstandard GRUB 2.0 prefix directory (openSUSE Live, GeckoLinux)
    Add the ability to ignore USBs (See https://github.com/pbatard/rufus/blob/master/res/rufus.ini)
    Change drive listing to always list in increasing order of size
    Update exceptions needed by Red Hat and derivatives for the 9.x releases
    Update UEFI:NTFS drivers to latest
    Reassign a letter for drives written in DD mode that don't have an ESP (e.g. CoreELEC)
    Fix Windows refusing to mount Linux MBR partitions on FIXED drives
    Fix support for multiextent files when Joliet is in use

Опцията, която съм подчертал в червено, за какво се налага?

на 30.06.2022 г. в 8:41, S197 написа:

PS: Казва се от "1001 Нощи".

Казва се Шехерезада!!!
Авторката(разказвачката) на самите приказки.
Ай данми слагаш думи в устата. Каквото съм имал предвид, съм го изложил!

преди 19 минути, Клонинга написа:

Последните промени на Rufus от вчера:

Мястото не е тук, защото Rufus не е само за Windows 11!!!
Има си раздел за програми!

преди 21 минути, Клонинга написа:

Опцията, която съм подчертал в червено, за какво се налага?

В Windows среда да инсталираш WindowsToGo на вътрешен диск/дял.

преди 20 минути, цър-вул написа:

Казва се Шехерезада!!!
Авторката(разказвачката) на самите приказки.

Я знам кой разказва, но заглавието на книгата е:

285.max.jpg

Он си рупо, ли рупо:

на 29.06.2022 г. в 17:17, цър-вул написа:

Приказки от Шерхерезада...

Пише ли:
Приказки от книгата Шехерезада? НЕ!!!!!!!!!!!!!!!
Пише от кого са разказани!
End of game! PLEASE! BE SMARTT, DON'T BE STUPID!

ТАЗИ ТЕМА Е ЗА WIN 11

Дали е инсайдърска или бета, е само за Win 11

Всички останали въпроси, ако обичате си ги пускайте в различните подфоруми със съответното заглавие.

А всичко възникна вследствие на некоректно предоствена информация в стил ала-бала:

на 29.06.2022 г. в 17:11, S197 написа:

След час и половина-два, успешно ъпгрейднах системата. Уж по време на инсталацията му казах да провери за ъпдейти, сваля, слага и сега гледам пак има някакви за инсталация...

Никаква информация за хардуера, на който протича актуализирането...
и ПОНЕЖЕ ТРЯБВА И ДА СЕ МИСЛИ, КАТО СЕ ОТГОВА, а всички тук, във форума са най-умните ever се завърза куха престрелка, също лишена от мисъл.

преди 3 минути, цър-вул написа:

А всичко възникна вследствие на некоректно предоствена информация в стил ала-бала:

Никаква информация за хардуера, на който протича актуализирането...
и ПОНЕЖЕ ТРЯБВА И ДА СЕ МИСЛИ, КАТО СЕ ОТГОВА, а всички тук, във форума са най-умните ever се завърза куха престрелка, също лишена от мисъл.

То е от ясно по ясно това.На машина от 2000 година така протичат онбовяванията, когато се правят за първи път. Даже времето е още по вече.

Този форум вече има един модератор в лицето на Администратора, така че на другите можем спокойно да им сложим по една черна лентичка горе , вдясно на аватарите!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.