Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

1. Пробвайте с изключване на .Net 4.8, рестарт, включване.
2. След това спиране на wuauserv, изтриване на C:\Windows\SoftwareDistribution, стартиране на wuauserv и проверка за актуализации

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

1. Пробвайте с изключване на .Net 4.8, рестарт, включване.
2. След това спиране на wuauserv, изтриване на C:\Windows\SoftwareDistribution, стартиране на wuauserv и проверка за актуализации

Ако при друг се появи този проблем, да пробва. При мен спирането на АВ беше достатъчно и се инсталира.

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Ако при друг се появи този проблем, да пробва. При мен спирането на АВ беше достатъчно и се инсталира.

Ако се появи win 13 явно няма да може да се инсталира никаква АВ програма и ще ни задължат да ползваме девендера им . Това е ясен знак какво са ни подготвели за бъдеще .

току-що, цър-вул написа:

Що не ходиш в Празните приказки, ами ставаш за смях на минаващите през темата?

Това е адска глупост на Майкрософт да ни кара да спираме АВ да се инсталира някакъв измислен ъпдейт . Както казах това е знак какво ни готвят за бъдеще и ще нависнат още черни облаци над сградата им .

преди 16 минути, adersa написа:

няма да може да се инсталира никаква АВ програма

Велика простотия да ти кажа, пък, аз.
Кога ще ти уври т*квата, че не си за коментари в технически теми? И не ти го казвам само аз! Твоите коментари са съпоставими с тези на мазния, с разликата, че той пита, а ти авторитетно изсипваш поредния кух пост. 
На принципа "Карай, ако мине, да съм на въртележката..."

преди 1 час, adersa написа:

Ако се появи win 13 явно няма да може да се инсталира никаква АВ програма и ще ни задължат да ползваме девендера им . Това е ясен знак какво са ни подготвели за бъдеще .

Аз неведнъж съм ти казвал че си много "умно" момче а ти взема , че ми повярва. Преди да пишеш в такива теми ти трябва поне една седмица да помислиш какво ще напишеш, дали то е правилно и вярно, след което да споделиш с твой приятел че се каниш да пишеш в такава тема и ако мнението ви съвпада, можеш да постнеш някой глупав ред. Тук има една шепа хора, които се състезавате кой ще вземе първо място по глупости. Администратора ви е направил тема за лъкардии. Там няма да ви личи умствения недостатък.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Тази актуализация при мен я няма все още и предполагам че е заради ползвания от операционната система - дефендер. Довечера очаквам актуализации и ако има нещо, ще споделя!

Добре догодина , когато излезе по нов windows пак ще си говорим щом на дефендер минава без ядове кво да говорим ? Искат масово да налагат дефендер няма да се учудя , ако в тази тема след всеки ъпдейт започнете да ревете , че АВ го блокирва

преди 29 минути, adersa написа:

Добре догодина , когато излезе по нов windows пак ще си говорим щом на дефендер минава без ядове кво да говорим ? Искат масово да налагат дефендер няма да се учудя , ако в тази тема след всеки ъпдейт започнете да ревете , че АВ го блокирва

Поlзваш ли  win 11? Що си се загрижил толкова за хората, които го ползват. Минавай, прочитай  какво е написано, запомняй си го като съвет или си го записвай някъде за след 20 години и толкова. Joss  е написал това съобщение за всички. Но е и споменал, дори написал от къде може да е проблема. Ето при мен го няма, щото съм с друга антивирусна. Павел също е дал съвет как да се справи човек. Ти къде се качи на клона, като нямаш ни такъв Вин инсталиран, ни компютър за него. В бранша, в който работиш, също ли си такъв експерт като тук?

преди 2 минути, Kolev72 написа:

Поlзваш ли  win 11? Що си се загрижил толкова за хората, които го ползват. Минавай, прочитай  какво е написано, запомняй си го като съвет или си го записвай някъде за след 20 години и толкова. Joss  е написал това съобщение за всички. Но е и споменал, дори написал от къде може да е проблема. Ето при мен го няма, щото съм с друга антивирусна. Павел също е дал съвет как да се справи човек. Ти къде се качи на клона, като нямаш ни такъв Вин инсталиран, ни компютър за него. В бранша, в който работиш, също ли си такъв експерт като тук?

Нямам намерение да ползвам.Даже се чудя дали да си взема лаптоп с десятка, че миналата година там имаше големи драми с принтерите .

преди 1 минута, adersa написа:

Нямам намерение да ползвам.Даже се чудя дали да си взема лаптоп с десятка, че миналата година там имаше големи драми с принтерите .

Каквото и да си вземеш, при теб винаги ще има драми. Така , че си карай със старата барака и седмицата до пенсия. Остават ти още 64 години до тогава!

току-що, Kolev72 написа:

Каквото и да си вземеш, при теб винаги ще има драми. Така , че си карай със старата барака и седмицата до пенсия. Остават ти още 64 години до тогава!

Що пък да не си карам ? Има хора си кълват с XP .

преди 2 минути, adersa написа:

Що пък да не си карам ? Има хора си кълват с XP .

Да, ама ако си с него, не си мисли, че пенсийката ти ще ти я дадат по рано от 64 години.

преди 15 минути, adersa написа:

Нямам намерение да ползвам.

Що щеш у тема, която ти е непозната? Ама, ич не трее да пишеш тук. Е, там у темата за Win 7. Не, че и от него отбираш, ама поне уж го ползваш... Имаш право само да питаш...Иначе и децата от деЦката градина ти се смеят.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Що щеш у тема, която ти е непозната? Ама, ич не трее да пишеш тук. Е, там у темата за Win 7. Не, че и от него отбираш, ама поне уж го ползваш...

Той е като Зеленски - глупав, но упорит!

• Автор
преди 2 часа, Kolev72 написа:

Тази актуализация при мен я няма все още и предполагам че е заради ползвания от операционната система - дефендер. Довечера очаквам актуализации и ако има нещо, ще споделя!

Точно. Инструмента който се инсталира с ъпдейта е част от вградената защита, а моите настройки на Касперски не са дефолтните, а доста по-стегнати. Има същия проблем и с други АВ.

6.png

• Автор

Ако на някой му трябва календара с часовника от 10 и др. може да използва това:

GitHub - valinet/ExplorerPatcher: This project aims to enhance the working environment on Windows

Панелът, таскбар( лента със задачи) или там както се зове под Уиндоус не може да се мести наляво, някакъв бъг. Само нагоре и надолу. Надясно не съм пробвал.

Някакви теми, иконки не можах да открия, това, както и да е.

Другото интересно нещо е, че когато кликнеш, за да изключиш системата или компа, той не се изключва, а работи под някакъв режим, който пестял енергията. Има няколко различни неща за пестене на енергия. Бута ти настройките в диска или в системната памет.

Пък аз се чудих, защо лаптопа ми няма батерия, след като  цял 1 ден е изключен.

Намерих това, долкото разбрах. Ще го пробвам днес.

Anleitung zum Erstellen einer Schaltfläche zum Herunterfahren für Windows 8 oder Windows 10 | Dell Deutschland

Shutdown/s/t 0

Други идеи, как се изключва напълно компа?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Панелът, таскбар( лента със задачи) или там както се зове под Уиндоус не може да се мести наляво, някакъв бъг. Само нагоре и надолу. Надясно не съм пробвал.

Да, нормално не може както при Win 10-

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Други идеи, как се изключва напълно компа?

Десен клик по Старт бутона >Shut down or sign out>Shut down
Друг начин:
Start>Power(в долния ляв край пиктограма за Вкл./Изкл.)>Shut down

преди 1 час, цър-вул написа:

Да, нормално не може както при Win 10-

Десен клик по Старт бутона >Shut down or sign out>Shut down
Друг начин:
Start>Power(в долния ляв край пиктограма за Вкл./Изкл.)>Shut down

Така не става, пак си работи лаптопа. Работи в тих режим или в еко режим.

И двата начина. Освен, ако изтрия файла(hiberfil.sys)?

https://www.howtogeek.com/howto/15140/what-is-hiberfil.sys-and-how-do-i-delete-it/

• Автор

Контролен панел\Всички елементи на контролния панел\Опции на захранването\Изберете какво да правят бутоните за захранването

Когато натисна бутона за захранване: -> маркираш Изключване -> Записване на промените

6.png

преди 40 минути, АСПЕКТ написа:

Освен, ако изтрия файла(hiberfil.sys)?

В cmd as admin изпълни powercfg /h off
Добави и този клч в регистратурата:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v "PowerdownAfterShutdown" /t REG_SZ /d "1"

Рестарт.
А заспива ли при команда?

• Автор

Изключването на хибернацията е добре за SSD, но ако диска е HDD, ще се отрази на времето за първоначално зареждане на Windows.

преди 1 час, цър-вул написа:

В cmd as admin изпълни powercfg /h off
Добави и този клч в регистратурата:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v "PowerdownAfterShutdown" /t REG_SZ /d "1"

Рестарт.
А заспива ли при команда?

Да и после се събужда, след като натисна нещо от клавиатурата или леко помръдна с мишката.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Изключването на хибернацията е добре за SSD, но ако диска е HDD, ще се отрази на времето за първоначално зареждане на Windows.

NVMe диск е. Преди 1 седмица го купих, защото ми трябва Уиндоус система. И сега свиквам с новия Уин 11. Защото досега само Линукс и Мак съм ползвал. Е преди и ХП съм ползвал, и малко 8. 😀

• Автор
преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Да и после се събужда

Не каза дали си направил настойките които ти дадох от контрол панела.

Има и други места където да се пипнат настройки, но карай по ред и докладвай резултата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.