Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

https://github.com/AveYo/MediaCreationTool.bat
https://github.com/AveYo/MediaCreationTool.bat/blob/main/bypass11/Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd - всяко стартиране превклчва режима

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 5 минути, цър-вул написа:

Досега не съм имал проблеми с новите билдове. Ще изчакам малко да видя дали ще има и други случаи.

При теб инсталира ли се или ти си ги инсталираш от диск (флашка)? Мога и това да пробвам. 

Сега прочетох че тоя 25115 е за dev канала. Затова изведнъж номера е толкова висок. А за бета канала са пуснали 22621. Освен да не се пъна толкова и да мина на бета канала.

Windows 11 вътрешна компилация 25115 носи предложени действия, нов звукозапис на Dev канал | Бийбом (beebom.com)

Ще изчакам още някой ден. Все пак днес е петък 13 :)

---------------------

Сега пък и нов драйвер за NVidia.

92tTLU2.png

преди 14 минути, цър-вул написа:

Да, за DEV канала е и пак - 22616 >25115

Пуснах да се компилира едно ISO на 25115 да видим от него дали ще стане.

преди 43 минути, vpvelev написа:

Пуснах да се компилира едно ISO на 25115 да видим от него дали ще стане.

При мен и с ISO-то не стана. Същото се получи и като ъпдейта. Явно моя телевизор не е наред.

Освен да взема да го инсталирам на чистo с това ISO. И без това е някакво ново начало и може да е добре да е начисто. Най-много да остана без Windows :)

преди 1 час, цър-вул написа:

Пак син екран?
Пачна ли проверката за TPM?

Да, пак син екран.

Пачнах с това, което даде, но пак не стана. Освен да съм объркал нещо.

После и това направих:

How to Bypass Secure Boot and TPM Settings on Windows 11 - EaseUS

Но пак не стана.

Аз за къде по-малки проблеми преинсталирам, така че сега ще преинсталирам на чисто.

А и започна да не ми харесват нещата. Одеве пак пуснах чрез ъпдейта и изведнъж бял екран и замръзна всичко. След малко се рестартира и сега процентите бяха други 35%-70%-100%. А преди бяха 80%-100% набързо. Викам си "тоя път ще стане". Ама не. Пак син екран.

От друга страна нов бърдак със стари крави не се прави. Така че преинсталирам начисто. Надявам се от Windows да пиша след малко, а не от Линукс :)

Става интересно. И при инсталация от флашка започва със синия екран. Никакво начало на инсталация или надпис за несъвместим хардуер.

Флашката съм я записвал по всички възможни начини които ще ми предложите. Даже и с МинтСтик под Линукс. Резултата е един и същ. Свети диода на флашката, чете нещо от нея и изведнъж син екран.

Ще изчакам няколко дни.

П.П. Според мен проблема е в билда. Нищо че няма проблеми на някои компютри. В много от последните билдове имаше изречения от вида "... оправен беше проблем при който не се инсталираше или крашваше еди какво си при някои потребители..."

А пачнат ли е install.wim?
Сега е моментът да пробваш WinNTSetup. Насипи го на флашката, после като конфигурираш езика, натискаш Shift+F10, отиваш в папката на инструмента и го стартираш.

Пробвах   25115.1000.220506-1410.RS_PRERELEASE_CLIENTCOMBINED_UUP_X64FRE_EN-US на виртуалка

ISO то е пачнато - метод 1 

https://www.comss.ru/page.php?id=9442

image.jpeg.7f90c030752dce2b41deae68d5d8be03.jpeg

Процесор по подразбиране : син екранimage.png.877bf31cf11b30bc60c489a6d941f1ca.png

Процесор настройки , инсталацията тръгва

image.png.48f6e280a5d1eb54796211e97facdac6.png

преди 25 минути, Joss Bomon написа:

Кръпката създаде проблеми и на HitmanPro.Alert

https://www.wilderssecurity.com/threads/hitmanpro-alert-support-and-discussion-thread.324841/page-669#post-3082922

и там обаче авторите на програмата оправиха проблема вместо да чакат на MS като Sophos. :)

https://www.wilderssecurity.com/threads/hitmanpro-alert-support-and-discussion-thread.324841/page-669#post-3083183

Fixed Keystroke Encryption and BadUSB Protection which caused a BSOD (APC_INDEX_MISMATCH) on Windows 11 with update KB5013943.

Да (KB5013943 и KB5012643 са различни кръпки, но и двете се влияят от Net 3.5 явно)...

Интересно, защо проблема засяга само Windows 11, след като 10 има същите под компоненти и те също са изключени под 10 (и при останалите от това, което прочетох).

Image-322.png

• Автор
преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Интересно, защо проблема засяга само Windows 11, след като 10 има същите под компоненти и те също са изключени под 10

Ако програмистите на М$ се досетят да си зададат този въпрос, вероятно ще им "светне" къде е проблема... :wink12:

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ако програмистите на М$ се досетят да си зададат този въпрос, вероятно ще им "светне" къде е проблема... :wink12:

Не зная какви въпроси си задават, но стават много странни неща.

За радост или не проблема с инсайдерския билд 22115 съвпадна с това, че започвам най-после сериозна работа на компютъра и мислех да слагам "стабилната" версия на Windows 11. Слагам я в кавички, защото имаше доста оплаквания и от нея.

Най-вече бях изненадан с това преместване на прозорци при два монитора, когато при последния билд вече не се получаваше оразмеряването при съответния монитор (описах го в по-преден пост).

Та идеята ми беше като си инсталирам стабилната версия да се върне и това преоразмеряване. Но изненадата ми беше, че като качих последния билд (мисля че беше 22000.675) тоя проблем го имаше и там. Направо онемях. Почти се бях примирил и след 1-2 дена, не помня вече и изведнъж тръгнаха нещата - като преместя прозорец от единия на другия монитор и прозореца се преоразмерява според съотношението на монитора. Пак онемях.

Така че вече на нищо не се учудвам когато стане при Windows.

на 19.05.2022 г. в 13:30, цър-вул написа:
  Цитат

Andy T Mardon

That build is slow as hell had to roll back

Не наблдавам такъв проблем при мен.
Единственият проблем при мен е с рекламни видеа в Bluestack - сриват Bluestack. Този проблем го имаше и с предходното издание. 

Малко да сменим посоката. На този компютър имам 10про и 11про. При актуализирането на 10 вчера ми дойде предложение за надграждане на десятката до 11. Чудя се какво да направя, натиснах оставане за сега така, а и за какво ми са две 11 на един и същ компютър. Вие как мислите? Пък и надгражданията имат лошия навик да създават проблеми и после да трябва пак да инсталирам на чисто.

321.PNG

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.