Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 3 минути, Клонинга написа:

Тази бележка я отправете към прословутия Стефан. Той се включва волю и неволю от време навреме без повод за да започне да обижда, без да има някакъв повод. Ей така, защото омразата му е насадена и трябва да излее яда си върху нерешен проблем, в който е изпъкнал някак глупаво. Като човек с високо мнение за себе си, не може да преглътне победата в спор, в който той е крив, затова трябва да малтретира защото е същият този саможив човек, който трябва винаги да е над всичко, независимо цената. Нещо като с Украйна - победата трябва да се постигне с лъжа.

Ти няма ли да се скриеш ? Виш че никой те няма за нищо,ставаш смешен.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 13 часа, нушо написа:

Ти няма ли да се скриеш ? Виш че никой те няма за нищо, ставаш смешен.

И това трябва да ме засегне ли бе? Боже колко изкривена психология имаш, сигурно съдиш по себе си. Дошъл си тук за да се харесваш като кифла на селфи във Фейсбук. Само комплексари.

преди 10 часа, Клонинга написа:

И това трябва да ме засегне ли бе? Боже колко изкривена психология имаш, сигурно съдиш по себе си. Дошъл си тук за да се харесваш като кифла на селфи във Фейсбук. Само комплексари.

Не знаеш кога да спреш, а смешник.По голям комплексар от тебя няма.

на 7.05.2022 г. в 15:33, цър-вул написа:

Сега забелязах, че в тоя билд 22616 са премахнали това за което най-много хвалех Windows.

С 2 монитора съм и то различна големина - 16:9 и 5:4. Преди когато местя прозорец от единия на другия то не само че се смаляваше или увеличаваше според това на кой монитор преминаваше, но и се оразмеряваше и според съотношението на екраните. Бях го показал доста назад с едно клипче.

Та това сега го няма и дано да е временно. Защото свикнах и е доста досадно като преместя например експлорера от големия на малкия монитор и половината да остане и се вижда на големия монитор. И трябва всеки път да се намаля. И като си запомни новите параметри и след това на големия монитор става доста малък и т.н. Лошо е когато свикнеш с "дребни" благинки и удобства. ;)

• Автор

НЕ ИНСТАЛИРАЙТЕ ТОЗИ ЪПДЕЙТ  KB5013943 !!!

За пръв път пуснах ъпдейт без да съм прочел за него и греда! 

Актуализацията на KB5013943 от май 2022 г. срива приложенията в Windows 11 (www-windowslatest-com.translate.goog)

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

НЕ ИНСТАЛИРАЙТЕ ТОЗИ ЪПДЕЙТ  KB5013943 !!!

За пръв път пуснах ъпдейт без да съм прочел за него и греда! 

Актуализацията на KB5013943 от май 2022 г. срива приложенията в Windows 11 (www-windowslatest-com.translate.goog)

Да, споменаха го и тук, но както си дал в линка се заобикаля проблема като се активира Net Framework в Program and Features

https://malwaretips.com/threads/microsoft-may-2022-patch-tuesday-fixes-3-zero-days-75-flaws.113718/post-988045

Изглежда проблема е само при Win 11, защото на мен тези опции са ми спрени под 10 и нямам проблеми с powershell или с други приложения. System Restore-a съм го затрил, но не съм трил с Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase пакетите и все още мога да ги деинсталирам при нужда.

• Автор
преди 41 минути, B-boy/StyLe/ написа:

се заобикаля проблема като се активира Net Framework

При мен крашна великия Касперски Фрий след този ъпдейт, но врътката с Нет нямаше ефект - наложи се да деинсталирам двете актуализации.

Сега съм паузирал ъпдейтите и ще чакаме ремонт на ремонта...

преди 45 минути, Joss Bomon написа:

При мен крашна великия Касперски Фрий след този ъпдейт, но врътката с Нет нямаше ефект - наложи се да деинсталирам двете актуализации.

Сега съм паузирал ъпдейтите и ще чакаме ремонт на ремонта...

Да, за съжаление Kaspersky и той е базиран на Net 5 (дори), а той изтича в края на месеца и дотогава се надявам да са мигрирали на Net 6.

https://eap.kaspersky.com/topic/4298/kaspersky-vpn-ksos-21-7-1-91-mr7

Даже май вече е изтекъл (помня, че беше някъде през май):

https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet/5.0

преди 4 минути, цър-вул написа:

Те всички .Net Framework (включително и dnf 7) се актуализираха вчера.
https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet

Да, но 5 вече е END-OF-LIFE. Иначе и моите се актуализираха и тъпото е, че трябва да държа сега няколко версии, защото различните приложения ползват различни версии...и ги мързи да мигрират на най-новата за да си оставя само нея. Нещо като Visual C++ библиотеките. :D

Специално проверих едно по едно всички приложения (а те не са никак малко) в компютъра с 11 , всички работят нормално. При мен няма проблем с актуализацията от 11.05. След обяд ще видя същото и в другия компютър с 11.

За отбелязване е проблемите, които съпътстваха тази актуализация (макар и със съседен номер-КВ 5013942) за уиндоус 10. На най-слабият компютър, на жена ми, се инсталира три пъти, всеки път с някаква грешка, нещо, което не се беше случвало до сега. Компа е Леново 3в 1. 

преди 11 минути, NEVADA написа:

За отбелязване е проблемите, които съпътстваха тази актуализация (макар и със съседен номер-КВ 5013942) за уиндоус 10. На най-слабият компютър, на жена ми, се инсталира три пъти, всеки път с някаква грешка, нещо, което не се беше случвало до сега. Компа е Леново 3в 1. 

А този пост защо не е в 

От вчера се мъчи да се инсталира при мен този билд:

uGrBLV0.png

Всичко тръгва нормално. Сваля се и се инсталира и след това преди рестарта се мината до 30-40% (не помня точно). Само че при рестартирането се появява синекран (най-после видях какво е това "чудо" при Windows 11) и пак се рестартира компютъра и си влиза нормално, но със стария билд 22616.

Само процесора ми не отговаря на изискванията на MS за Windows 11 и вече да не ми отпускат изключения и заради него да не се инсталира новия билд.

Странна е и голямата разлика в номерата - от билд 22616 изведнъж 25115.

https://blogs.windows.com/windows-insider/2022/05/11/announcing-windows-11-insider-preview-build-25115/

Цитат

How to install Windows 11 Build 25115

To install Windows 11 Build 25115, follow these steps:

1. Signup for Windows Insiders Program.
  2. Open the Settings page.
  3. Switch to Dev Channel.
  4. Click on “Check for updates“ and select “Download & Install”.
  5. Click on “Restart now”.

Remember that users cannot downgrade to Windows 11 version 22H2 after upgrading to Build 25115. That’s because Build 25115 is essentially a new version of Windows 11 and it will eventually become version 23H2

https://www.windowslatest.com/2022/05/12/windows-11-build-25115-released-with-new-suggested-actions-feature-and-more/

Досега всички билдове така съм ги инсталирал:

ZK4Gwxs.png

Сега ще го пробвам за трети път.

MfeKYPM.png

преди 40 минути, vpvelev написа:

се появява синекран

Вклчена ли ти е опцията за показване на инфо вместо усмивка?

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters
CrashOnCtrlScroll

winaero-tweaker-bsod-624x515.png

преди 30 минути, цър-вул написа:

Вклчена ли ти е опцията за показване на инфо вместо усмивка?

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters
CrashOnCtrlScroll

Не. Сега ще я включа, защото пак не успя да инсталира билда. Всъщност го инсталира, но при рестарта пак син екран. Дано да не е заради несъвместимия процесор.

• Автор

По-вероятно е актуализацията да е спряна за ремонт и ти връща стария билд след рестарта... Интересно защо изобщо я сваля и започва инсталацията и...

преди 56 минути, цър-вул написа:

Няма начин да е виновен процесорът за синия екран

CrashControl.reg 290 B · 0 изтегляния

Имам предвид не като процесор а че не отговаря на изискванията и от MS вече да ме режат за тоя билд.

3CqNNbG.png

А иначе това за краш информацията ми е включено.

tkqUdgc.png

Само че пак не показа подробности, а само ми се усмихва. :)

https://streamable.com/m5gfuo

П.П. Всъщност сега видях че дава Stop code: MEMORY_MANAGEMENT

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

По-вероятно е актуализацията да е спряна за ремонт и ти връща стария билд след рестарта... Интересно защо изобщо я сваля и започва инсталацията и...

И аз се надявам да е това. Затова споделям да видя как е при друг инсайдер положението.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.