Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

на 17.04.2022 г. в 16:28, bigiadri написа:

Електромагнитните трептения в синьозеления  спектър са най-щадящи за очите , поне по нашите ширини.

Спрямо моите разбирания за Деск топ, е това:

image.png

п.п. Да, десктопа го ползваш само при стартиране на ОС. След това защо трябва да се изключва компютъра?! Аз просто затварям лаптопа си и по ... после е веднага готов ... Примерно ...

Уви, за мен лично ми трябва и IE, за това:

IE за кам.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Я да питам и аз нещо. Значи взех си ново SSD и ще инсталирам на него на чисто Windows 11 Pro, а старото HDD 1-TB отива на мястото на писачката, като ще бъде тотално форматирано. Та въпроса е с лиценза за активиране по време на инсталацията. Лаптопа е Asus K55VD и го купих с инсталиран Windows 11 Pro. Не видях някъде лепенки по него и никъде из документацията не намирам такъв. Купуван е в Испания. не искам да ползвам прехвърляне с програми, защото съм имал ядове с такива случаи. Ползвах ShowKeyPlus за да го видя, но не знам кой от двата трябва да се използва при инсталиране. Имам регистрация в Outlook и ще си я ползвам нея после. Но не знам Installed Key или OEM Key трябва да използвам? Ето шот (умишлено съм ги забърсал да не се виждат):

1.jpg.1901fedf6cefbebeb359f3c77eb5d0ef.jpg

п.с. Windows си е 11 Pro, но що го показва като 10, а по долу като 8 RTM нямам представа.

преди 42 минути, bakottv написа:

не искам да ползвам прехвърляне с програми, защото съм имал ядове с такива случаи.

Точно така. Инсталирай на чисто, защото сега имаш и съвсем друг вид носител (SSD вместо харддиск).

преди 39 минути, цър-вул написа:

Инсталирайте смело без ключ. При първо логване в системата и мрежова свързаност Windows ще се активира сам.

При мен веднъж се заяде с активацията и му пуснах Troubleshot, който ти се предлага. И след това вече се активира. Исках да ти кажа ако не стане от първия път активирането да не се шашкаш. Пробваш няколко пъти и ще стане активацията.

на 30.03.2022 г. в 16:06, цър-вул написа:

Между другото мина KB5013296(22581.200) (отново тестове на сервизирането)

Оправиха ли бъга с български интерфейс, който се проявява на английски език в цял раздел на настройките за сигурност?

преди 18 часа, bakottv написа:

Значи взех си ново SSD и ще инсталирам на него на чисто Windows 11 Pro, Но не знам Installed Key или OEM Key трябва да използвам?

Трябва да ползваш OEM. ОБАЧЕ! Напоследък има оплаквания на много OEM потребители на Windows 11, чиято активация е паднала и системата е превключена в пробен период за този компютър. Навремето лиценза на Windows 10 се свързваше с дъното и някой друг хардуер, но сега вече се вижда (при Windows 11), че Майкрософт следят вече И за ТВЪРД ДИСК! С подмяна на диска активацията ти отива в кофата за боклук. Счита се, че компютъра ти е умрял.

Ако си потребител на Замунда - има един скрипт, който не инсталира нищо и активира OEM лиценз на Win10 / Win11 с новия хард на компютъра. Веднъж наложен, компютъра е перманентно активиран. С една дума - не се налага да купуваш OEM.

преди 2 минути, Клонинга написа:

Оправиха ли бъга с български интерфейс, който се проявява на английски език в цял раздел на настройките за сигурност?

Не ползвам БГ интерфейса

Затова никога няма да го изчистят. Само българи сме такива нехайни, както и в политиката. Половината система на английски, другата половина на български! 50 на 50 . . . . в полза на Хамериканците!  Fifty-Fifty  :giggle1:  :hush:

преди 48 минути, цър-вул написа:

Ти, естествено, не си го докладвал... Ама иначе много лаеш месечината!

Как, като Майкрософт са ограничили и са спрели кранчето. Вместо да държат вратата отключена, тия се заключват като някакъв охраняван сейф! Кой има интерес от това? Отговор: Майкрософт! Не им се занимава.

преди 20 часа, bakottv написа:

п.с. Windows си е 11 Pro, но що го показва като 10, а по долу като 8 RTM нямам представа.

и аз бях инсталирал 11, а показваше че е с 10 и след ъпдейд, нещата се оправиха

преди 19 минути, Клонинга написа:

Как, като Майкрософт са ограничили и са спрели кранчето. Вместо да държат вратата отключена, тия се заключват като някакъв охраняван сейф! Кой има интерес от това? Отговор: Майкрософт! Не им се занимава.

Паак лаеш на неправилната врата!!!
https://support.microsoft.com/contactus
Не може винаги всичко сдъвкано.

преди 1 час, цър-вул написа:

Паак лаеш на неправилната врата!!!
https://support.microsoft.com/contactus
Не може винаги всичко сдъвкано.

Това е заместник нa центъра им за Troubleshot - дори е без диагностика. Тук само отваряш да зърнеш дали случайно си запознат как работи системата им. Няма бутон за изпращане. Някакъв глупав глух имитатор на фейк приложение, за да клъвнат потребителите, че си има всичко. :giggle1:

Би трябвало да го деактивират за локални потребители.

преди 10 часа, цър-вул написа:

Умнико, до тук не си казал коя версия на Windows ползваш. А ясновидците са във Великденска ваканция

Нали започнахме от Windows 11 и го цитирах. Всички 11-ки са бъгави. Вече ще ги преиздадат следващо поколение и Майкрософт още не са разбрали. Бъгави се раждат, бъгави умират. Никакво движение. :lock:

• Автор

Вече се коментира Windows 11 Sun Valley 2 ,,SV2" 22Н2  за края на лятото, както и Sun Valley 3 или „SV3“ 23Н2

Междувременно върви и незадължителната актуализация KB5012643

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.