Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Само да напомня, че пуснаха новите месечни актуализации за Вин 10, включително   LTSB и  LTSC.

Приятна вечер от мен!

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 28 минути, цър-вул написа:

'ма как мое дан си спреш ъпдейтите. Ич не си фейшън 😎

Обърка ме с някой чешит! Майтап бе Уили! Ама не съм проверявал на Win 11, защото съм на друг комп.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Май не е точно същият, а? Спирам да пиша по проблема ти!

Еми кръстил си го със същото име като предишния, затова реших, че е същият. Но и това не работи. Пуснах регедитора като админ, импортнах му файла и изписа, че не всичко било импортирано, защото не съм имал достатъчно права. :D Зае*и го т'ва, то се е видяло, че с тия американски олиго_френи не можеш да спориш! Ще си ползвам "send to" менюто и това е! Дано поне в уин 12 да си оправят недъгавите простотии...

преди 6 часа, цър-вул написа:

При такива случай сае ползва PowerRun

Импортирах рег файла с PowerRun, реснах компа и... пак няма бутон "browse" на файловете, за да избереш програма по подразбиране. А не мога и да добавя разширението JPG, защото такова не съществува в настройките, а опцията за добавяне винаги е grayed-out, тоест е забранена и не може да се ползва.

BAIuUb1.png

• Автор

Ъпдейт и за 11 (KB5015814) и ... фикс за проблем с инсталирането му при някои... :

При мен не виждам отрицателни последствия след, или по време на инсталирането му.

току-що, цър-вул написа:

Сефте пишеш за бутон Browse... 

Ти всеки път по нещо ново дваЕсе сервираш

Нещо много си си ос^рал ОС... 

Що не направиш един reset на ОС? 

2 страници по-назад показах скрийншот какво искам да направя. Това, че теб те мързи да четеш е друг въпрос.

jolSRzM.png

Единственото, което донякъде свърши работа, беше да активирам админ акаунта и през него да си задам приложенията по подразбиране. А е "донякъде", защото в моя потребител тези настройки липсват. Ако разбера къде се съхраняват потребителските настройки за приложения по подразбиране на администратора, мога да пробвам да ги копирам върху моя потребител.

• Автор
преди 12 минути, Валсо написа:

защото в моя потребител тези настройки липсват

Няма как нещо да липсва след чиста инсталация, ако исото е читаво и ти не си пипал не където трябва.

Пробвай да отвориш Default Apps

Най-отдолу избери Reset.

Виж дали се е появило менюто и след това си асоциирай ръчно каквото ти трябва.

Като цяло другите са прави. Не те знам как на нови инсталации все имаш проблеми...

От прочетените 3 теми за подобни проблеми само Reset-a беше даден като обратна връзка, че работи:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/solved-the-xlsx-file-type-is-missing-from-the-file/2805dca8-25a3-4d4c-adea-fd2dcba36c2a

https://superuser.com/questions/1312541/opens-with-missing-from-properties-of-a-tar-gz-file

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/opens-with-disappeared-from-image-file-properties/70189fa0-b38a-4a65-802f-fdbabe152d1c

Или пак Reset на цялата ОС.

преди 52 минути, Валсо написа:

Това, че теб те мързи да четеш е друг въпрос.

Ти си нагъл и дебелоок, веее! И на теб трябва да ти забранят с Декрет да ползваш Windows 8+, че и компютър.
ОТ 10 СТРАНИЦИ НАСАМ ОСНОВНО ТВОЯТ РЕВ СЕ ЧЕТЕ В ТЕМАТА.

преди 26 минути, цър-вул написа:

Ти си нагъл и дебелоок, веее! И на теб трябва да ти забранят с Декрет да ползваш Windows 8+, че и компютър.

явно не е изпълнил твоите препоръки и си му ядосан не всеки може да играе по мотиката ти и след това да го хокаш като селянин така нивото в форума ти пада не усещаш ли ?

преди 15 минути, adersa написа:

явно не е изпълнил твоите препоръки и си му ядосан не всеки може да играе по мотиката ти и след това да го хокаш като селянин така нивото в форума ти пада не усещаш ли ?

Явно потвърждаваш некомпетентността си да се изказваш в тази тема - пишеш, колко' да си писал. Ми, куха лейка...

преди 1 час, цър-вул написа:

Аз какво да направя, че тия деб_или от майкрософт само се чудят по какъв начин да ти ограничат правата на собствения ти компютър? Аз намерих начин да го направя както искам, но ще трябва да го преинсталирам, че ако го направя със сегашния юзър, ще стане мазало.

преди 28 минути, Валсо написа:

Аз какво да направя, че тия деб_или от майкрософт само се чудят по какъв начин да ти ограничат правата на собствения ти компютър? Аз намерих начин да го направя както искам, но ще трябва да го преинсталирам, че ако го направя със сегашния юзър, ще стане мазало.

Защо преди това не пробваш с възстановяване на системата да ли ще има ефект

преди 3 часа, Валсо написа:

направи си нова папка и я преименовай така:

MyControl.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
където червеното е произволно име и като кликнеш би трябвало да имаш достъп до много повече настройки сам от един клик
в момента в който папката се преименова, ще се промени иконата като на контрол панела

https://www.google.bg/search?q={ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}&source=hp&ei=G9nOYvTKCNvmwQOo9oeoBw&iflsig=AJiK0e8AAAAAYs7nK9EhrsqSHq4Z4a8KSam2f7QLWM7J&ved=0ahUKEwi0xJmCjPb4AhVbc3AKHSj7AXUQ4dUDCAc&uact=5&oq={ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyCAgAEKIEEIsDMggIABCiBBCLAzIICAAQogQQiwMyCAgAEKIEEIsDMggIABCiBBCLA1D8Dlj8DmCWK2gCcAB4AIABb4gBb5IBAzAuMZgBAKABAqABAbABALgBAw&sclient=gws-wiz

преди 1 час, vlado1985 написа:

Защо преди това не пробваш с възстановяване на системата да ли ще има ефект

Системата е инсталирана преди няколко дни. Този проблем с лисващата функция, която показах по-горе, си го имаше още от момента на инсталиране. Просто е ограничено да не можеш да си задаш програми по подразбиране и това е. Няма по какъв друг начин да си пробутат техните скапани програми, освен да ти забранят да ги сменяш.

преди 56 минути, цър-вул написа:

Има си опция Ресет с/без запазване на програмите...

Програмите не са проблем. Имам ги на друг дял, заедно с моите потребителски настройки и е въпрос на копи-пейст да ги възстановя при преинсталиране.

А начинът, който намерих, е следният и единственият работещ до момента: преинсталирам уина, създавам локален акаунт, активирам администраторския акаунт, изтривам локалния акаунт, а на администраторския акаунт му задавам път към локална профилна папка ( админ акаунт с профил в C:\Users\RADO, примерно). Така хем ще мога да си променям програмите по подразбиране без проблем, хем ще мога да си възстановя програмните настройки само с копи-пействане без да се налага да правя всичко наново.

преди 15 минути, Валсо написа:

А начинът, който намерих, е следният и единственият работещ до момента:

Това са пълни глупости

преди 26 минути, дръндю написа:

направи си

Тъй мое ли:

image.png.304c658f3892f65947465229520ed219.png

без препратки по десктопа - в контекста на Старт бутона

преди 16 минути, Валсо написа:

Системата е инсталирана преди няколко дни. Този проблем с лисващата функция, която показах по-горе, си го имаше още от момента на инсталиране. Просто е ограничено да не можеш да си задаш програми по подразбиране и това е. Няма по какъв друг начин да си пробутат техните скапани програми, освен да ти забранят да ги сменяш.

А пробва ли с поправка 

Можеш да опиташ и тези съвети

https://www.technipages.com/windows-11-how-to-get-old-context-menu-back

Покажи резултата от тази команда:

Dism.exe /Online /Get-DefaultAppAssociations

Може да пробваш да нулираш част от омазването:

Стартираш Settings>вписваш Apps в полето за търсене и кликваш на Default apps, в десния панел долу кликва на бутон [Reset]
image.thumb.png.8f9931dff7eb4559fd63c0bcd4676507.png

преди 1 час, Валсо написа:

Няма по какъв друг начин да си пробутат техните скапани програми, освен да ти забранят да ги сменяш.

Дали?
https://www.carifred.com/stop_resetting_my_apps/

• Автор
преди 2 часа, Валсо написа:

А начинът, който намерих, е следният

Абсолютни дивотии! Локалния ти акаунт си е и администраторски. Менюто трябва да го има при всички случаи.

преди 1 час, цър-вул написа:

Може да пробваш да нулираш част от омазването:

Стартираш Settings>вписваш Apps в полето за търсене и кликваш на Default apps, в десния панел долу кликва на бутон [Reset]
image.thumb.png.8f9931dff7eb4559fd63c0bcd4676507.png

Това и аз му го предложих ама явно не сметна за нужно да отговори:

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Пробвай да отвориш Default Apps

Най-отдолу избери Reset.

Аз лично не смятам да се занимавам повече. Как пък на мен нищо не ми е забранено, на него все нещо му е забранено и после MS са ми виновни.

Валсо пич, нищо лично, но си ползвай Линукс. С джама нещо не се разбирате и не сте един за друг.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.