Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 2 часа, S197 написа:

и на 5-6 път се отвори екрана.😡

Кой екран се отвори? Той затворен ли беше до тогава?

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 1 час, Joss Bomon написа:

При ръчно изтегляне на обновлението се получава тази картинка. Все още не съм пробвал при автоматичният ъпдейт.

ScreenShot001.jpg

На какви машини го търкаляте? Аз няма да изхвърля работещ принтер, скенер и звукова карта щото няма драйвери. Без тях не става. Лан картата с какъв драйвер я ползвате? Майкрософтски?

на 25.11.2022 г. в 22:13, vpvelev написа:

Кой екран се отвори? Той затворен ли беше до тогава?

Избирам часовника долу в таск бара. Натискам го няколко пъти и нищо не се случваше. И след малко вече решава, че е време и се отваря. И това е само част от проблемите от това естество. Както и да е. Върнах се на Windows 10, ако пак го окакат- имам имидж на 7цата.

преди 48 минути, S197 написа:

Избирам часовника долу в таск бара. Натискам го няколко пъти и нищо не се случваше. И след малко вече решава, че е време и се отваря. И това е само част от проблемите от това естество. Както и да е. Върнах се на Windows 10, ако пак го окакат- имам имидж на 7цата.

И аз забелязах нещо подобно но не точно при часовника, но като работят някои "по-яки" процеси и не ми дава да отворя друг прозорец с мишката. Мисля че прехвърлях някакви файлове в експлорера и той търсеше нещо и работеше яко. Не ми се чакаше и реших да отворя менюта на друга програма, която ми беше стартирана. И щракам с мишката върху тях, но не се отварят менютата. Чак след известно време като явно експлорера освободи нещата. Това ми направи впечатление, защото съм вече с 6 ядрен Ryzen 5600 и си мислех че не трябва чак толкова да се затруднява.

Освен специално експлорера да ползва някакви по-големи приоритети и да обсебва всичко за себе си.

преди 40 минути, vpvelev написа:

И аз забелязах нещо подобно но не точно при часовника, но като работят някои "по-яки" процеси и не ми дава да отворя друг прозорец с мишката. Мисля че прехвърлях някакви файлове в експлорера и той търсеше нещо и работеше яко. Не ми се чакаше и реших да отворя менюта на друга програма, която ми беше стартирана. И щракам с мишката върху тях, но не се отварят менютата. Чак след известно време като явно експлорера освободи нещата. Това ми направи впечатление, защото съм вече с 6 ядрен Ryzen 5600 и си мислех че не трябва чак толкова да се затруднява.

Освен специално експлорера да ползва някакви по-големи приоритети и да обсебва всичко за себе си.

Каквото и да е, не е нормално да лагва така! Нацапали са го, намирисва. С 10ката и на долу не съм имал такъв проблем.

""Каквото и да е, не е нормално да лагва така! Нацапали са го, намирисва. С 10ката и на долу не съм имал такъв проблем.""

Много по вероятно е да си го нацапал,ти!

Погледни картинката горе вдясно, кога съм инсталирал Win 11.Не ми се е случвало за година и половина все още да го нацапам, и си работи отлично до ден днешен, навярно на хардуер, далеч по калпав от твоя.

ScreenShot006.jpg

ScreenShot004.jpg

Тази актуализация не се отнася за моя хардуер. Такъв е отговора от компютъра. Може би, понеже е 21H2

ScreenShot007.jpg

Бааа, тая 7ца дори забравих как изглежда камо ли да мина на нея ! С 11ката пада малко пърформънса на компютъра спрямо 10ката, но се надявам да се пооправят нещата в бъдеще! Определено изненадващо добре върви на старият лаптоп на детето с първите i3-ки и само 6GB рам.

• Автор
на 30.11.2022 г. в 15:57, цър-вул написа:

щот линка на JB е грешен

Айде пак дивотии...!!!

Аз линк за теглене не съм давал! Дал съм линк към информация за ъпдейта, а който иска да тегли ръчно, знае как и от къде!

През AU се тегли и инсталира, а и не съм забелязал до момента някакъв проблем!

преди 17 часа, Kolev72 написа:

Тази актуализация не се отнася за моя хардуер. Такъв е отговора от компютъра. Може би, понеже е 21H2

Цитат

Microsoft пусна ноемврийската опционална кумулативна актуализация за преглед на KB5020044 за всички издания на Windows 11, версия 22H2.

• Автор
преди 18 минути, цър-вул написа:

Не са дивотии, а факти. Нали виждаш доказателството, о, безгрешний...😎

Кое от 

преди 30 минути, Joss Bomon написа:

Аз линк за теглене не съм давал! Дал съм линк към информация за ъпдейта

не можа да асимилираш ?!

Ти нормален ли си, да седна да цъкам на всяка препратка в сайтовете?! Още по-малко пък да поставям под съмнение постнатото в сайт като bleepingcomputer-com ?!

Кажи си, че пак те е досърбяло и търсиш някой да те почеше... :getout:

преди 31 минути, Joss Bomon написа:

да седна да цъкам на всяка препратка в сайтовете?!

Даа, ти просто правиш преводни огледала на част от резултатите от Google.
Колко удобно оправдание.
И не, не съм имал за цел да се заяждам, ти, безгрешният се засегна как може да си постнал нещо неработещо. Е, факт е.
Аре, спри се да се опитваш да изобразиш твоята крава като мъжка.

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

И не, не съм имал за цел да се заяждам

То ти идва отвътре бре, няма нужда да се целиш! Пак извади умряло куче изпод юргана и го развя като знаме!

Ти се спри, защото тук си гост! Е'ати гадното злобно старче!

Kolev72, още от първите минути след инсталацията, забелязах този дроп на кадрите. Още преди да сложа Касперски.

преди 11 часа, S197 написа:

Kolev72, още от първите минути след инсталацията, забелязах този дроп на кадрите. Още преди да сложа Касперски.

Мерси за инфото. Може да си прав. Хора сме и грешим, остана техниката да е безгрешна. С едно пожелание за приятни почивни дни завършваме !================================================================================================================

Към Павел!

Joss не е давал линк за теглене а към страница на която има препратка за теглене и аз в първият момент ползвах него за да не отварям Микрософт. Няма смисъл да се карате заради МОЙ пост в случая и то със снимка. Проблема е отдавна разрешен , за да се занимаваме с него. При моя хардуер, тази актуализация се отхвърля.  Стискайте РЪЦЕ!

преди 43 минути, Joss Bomon написа:

И от какъв зор тъпчеш темата с линкове към платен софтуер ?!

Моля, следи за езика си!
Просто подех подаденото от @B-boy/StyLe/

на 16.08.2022 г. в 1:49, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе има нова версия на Tweak WinSecret, но само на платените Plus версии. Те са символични пари така или иначе де (8$ за доживотен лиценз и за двете версии за 10 и за 11), затова все пак ще спомена кръпката:

https://www.tweaknow.com/WindowsSecretPlus.php

Да съм нарушил някое правило на форума? НЕ! Що ми се струва, че искаш да ми дадеш наклон? Под тоя вол теленце НЯМА!

Днес по случайност забелязах(или както се казва открих топлата вода), че Майкрософт са си омекотили? и променили политиката за search engine по подразбиране в MS Edge (Windows 11).
Възможно е всеки различен от Bing да е по подразбиране, с една врътка обаче. Но пък врътката ми хареса доста, защото е  удобна.
Та ако потребител извършва търсене от празен нов таб в MS Edge - е твърдо Bing, нo ако е от адресната лента на браузера - този който е настроен по подразбиране - при мен вече е Google.
И все пак съмнението ми остава - bug или feature e това? :D

feature
edge://settings/search? - избери да ползва adress bar в предпоследната опция и навсякъдее ще е google(или default-a които си избрал) - кой въобще ползва сърч лентата?

наблъскай и шорткъти и с по една буква превключваш между различните енджини като търсиш

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.