Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Нали не очакваш всичко да е описано до буква?

В общия случай ако някой модел от серията се поддържа, най-вероятно всички други от същото поколение също ще работят.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Велев, здрасти!

С риск да бъда оплют, да ти кажа моето мнение. Последните 20 години Микрософт са направили една добра операционна система и тя е ето тази: LTSC 1909 Всичко друго е шарения и нищо по вече. Изразих си личното мнение и тук, защото преставам да пиша в този глупав форум, който бил ТЕХНИЧЕСКИ насочен.

преди 51 минути, killchain написа:

също ще работят.

То за работа - работят и неподдържаните. Вече стария ми Ryzen 3 1200 и той даже си работеше на Windows 11 и то доста добре. Само че стоеше жълт надпис че заради него конфигурацията ми не отговаряла на изискванията на M$. Тъпотия. 

преди 4 минути, vpvelev написа:

То за работа - работят и неподдържаните. Вече стария ми Ryzen 3 1200 и той даже си работеше на Windows 11 и то доста добре. Само че стоеше жълт надпис че заради него конфигурацията ми не отговаряла на изискванията на M$. Тъпотия. 

Не се притеснявай. На 1 април 2023г. Интел пуска нови процесори само за Микрософт и Win 12.  Двата артикула ще се продават в една опаковка, без възможност да избираш кой от тях ти е необходим.

преди 31 минути, Kolev72 написа:

Не се притеснявай. На 1 април 2023г. Интел пуска нови процесори само за Микрософт и Win 12.  Двата артикула ще се продават в една опаковка, без възможност да избираш кой от тях ти е необходим.

преди 1 час, Kolev72 написа:

Велев, здрасти!

С риск да бъда оплют, да ти кажа моето мнение. Последните 20 години Микрософт са направили една добра операционна система и тя е ето тази: LTSC 1909 Всичко друго е шарения и нищо по вече. Изразих си личното мнение и тук, защото преставам да пиша в този глупав форум, който бил ТЕХНИЧЕСКИ насочен.

Колев не се ядосвай, въпреки че си е за ядосване.

Според мен проблема идва от това, че явно навсякъде има хора, които усилено работят работа, която не им се отдава.

Бил Гейтс вместо да си прави Windows в което беше много добър, го остави на някакви стажанти дето се учат на програмиране, със странни идеи и хрумвания, и се хвърли да редуцира населението с разни фондации и ваксинации.

Не зная тоя човек какво му стана? Изперка от много програмиране ли, що ли?

За пореден месец от 2 години насам безпроблемен ъпдейт на Windows 11 при мен.
Главният 'недостатък' обаче, в Windows 11 за мен е, че е толкоз безпроблемен - вече почти забравих как съм го инсталирал и настройвал. Съвсем ме разглези. :)

Ей, това choco-то голема работа, ве!
Преди 2 дни ъпдйетвах, сега пак нови пакети, абсолютен и перфектен ролинг за Windows!
Инсталира ми даже и dotnet-7.0 release от вчера и преди Windows 11 да ми го предложи!!

PS> choco upgrade all -y
....
Chocolatey upgraded 6/67 packages.
 See the log for details (C:\ProgramData\chocolatey\logs\chocolatey.log).

Upgraded:
 - dotnet-6.0-desktopruntime v6.0.11
 - vim v9.0.0845
 - powertoys v0.64.1
 - vcredist140 v14.34.31931
 - dotnet-desktopruntime v6.0.11
 - dotnet-7.0-desktopruntime v7.0.0

Warnings:
 - golang - golang is pinned. Skipping pinned package.

Packages requiring reboot:
 - vcredist140

Днес реших да инсталирам 22H2.

Виждам, че има подпрозорцинай-после. То беше голяма мъка. Както и са бутнали навигацията в техния файл мениджър.

И в управлението на процеси са сложили програми при стартиране, както виждам, че там са сложили и програмите или услугите, които работят на заден план. Има и тъмен режим. Браво. 😀 Старт менюто също е бутнато. Мога да си направя папка като групирам примерно няколко програми. Вече мога да видя какви актуализации са инсталирани.

Все повече заприличва на Линукс, тия работи отдавна ги имаше при Линукс или при Ябълката. Добро начало.

Интересно. Windows 11 22H2 вече не поддържа SRP (Software Restriction Policies). Потребителите ще трябва да използват Applocker вместо тях (или Windows Defender Application Control).

https://borncity.com/win/2022/11/08/windows-11-22h2-no-longer-supports-software-restriction-policies-srp/

Цъфна ми ъпгрейд на PowerShell 7.3

Какво е новото накратко: хелоу dotnet-7.0, чао поддръжка на Windows 7

В подробности: https://learn.microsoft.com/en-us/powershell/scripting/whats-new/what-s-new-in-powershell-73?view=powershell-7.3

преди 10 минути, MZ/X написа:

Какво е новото накратко: хелоу dotnet-7.0, чао поддръжка на Windows 7

И кво ? Ще продължа да си я ползвам седмицата вие си ползвайте новите им бози дето все правят ремонт на ремонта .

преди 1 час, adersa написа:

И кво ? Ще продължа да си я ползвам седмицата вие си ползвайте новите им бози дето все правят ремонт на ремонта .

Бергончо!

Темата тук не е за Win 7, а за Win 11. Едва ли би ти тръгнала сметачната машина на новата операционна система. Че има и ограничения за процесор, TPM и още какво ли не. За SSD disk - да не говорим. Ти се канеше от едно време да си купуваш, когато бяха по 140-150 лева, а вече са по 30-40  лева и все още не си го купил. Иначе вземаш дейно участие със съвети по Win 11. Да виждаш някой от пишещите тук да се е оплакал че нещо не му е вред? Да споделяш мнение кое как да го настрои човек при новата система точно ти - не ти отива. Ако си я виждал, то е било само десктопа и - на картинка. А последната и версия 22H2 работи с интернет само от 150 мегабита нагоре.  Качвай най добре една "секънт едишън  98" и тогава калкулаторчето ти ще заприлича на лаптоп.

преди 13 часа, Kolev72 написа:

Бергончо!

добре ве куулбокс маняк смешното е , че на всеки втори ги предлагаш в форума процент ли взимаш като доведеш клиент .

преди 13 часа, adersa написа:

добре ве куулбокс маняк смешното е , че на всеки втори ги предлагаш в форума процент ли взимаш като доведеш клиент .

Хората са казали за такива като теб: Вари го, печи го - на гайда мирише. Дай да видим инернет трафика ти сега на една  картинка дали си минал 96 мегабита. Не се е случвало да го предлагал на някого, освен да съм му посочвал фирма с добър интернет и то само при положение  - за Пловдив, Велико Търново и София.

преди 10 часа, Kolev72 написа:

Хората са казали за такива като теб: Вари го, печи го - на гайда мирише. Дай да видим инернет трафика ти сега на една  картинка дали си минал 96 мегабита. Не се е случвало да го предлагал на някого, освен да съм му посочвал фирма с добър интернет и то само при положение  - за Пловдив, Велико Търново и София.

Почти вече всички предлагат скорост 1гбпс за домашен нет ама на мен не ми тряя такава скорост 100 мбпс ми стигат.Бергон съм чувал на места в Добрич за 16 лв дигат над 500 мбпс .

WinPaletter 1.0.6.2
Промените:

Spoiler

What's new? Nothing new, the same as 1.0.6.1, except for some minor fixes:

• Now Previewing Bug\Exception Error Details changed to a better one, there was a bug preventing the app from stating up and also not showing the details of error. Now it is mostly fixed and the details will appear. These issues were faced in #55 #45
  • Minor UI Design improvements, especially for the Light Mode.

https://github.com/Abdelrhman-AK/WinPaletter/releases/tag/v1.0.6.2

Изтегляне:
https://github.com/Abdelrhman-AK/WinPaletter/releases/download/v1.0.6.2/WinPaletter.exe

Windows 11 ще има още 2 Момента до есента на 2023.
Windows 11 23H2 потвърден, а Windows 12 се отлага за 2024:
https://www.windowslatest.com/2022/11/12/microsoft-might-be-working-on-a-third-big-update-for-windows-11-22h2/

преди 12 минути, MZ/X написа:

Windows 11 ще има още 2 Момента до есента на 2023.
Windows 11 23H2 потвърден, а Windows 12 се отлага за 2024:
https://www.windowslatest.com/2022/11/12/microsoft-might-be-working-on-a-third-big-update-for-windows-11-22h2/

Цитат

Microsoft is also targeting a 2024 release for a major new version of Windows 11 or a new product (Windows 12?).

Хм, това звучи странно.

Ново издание на Explorer Patcher:22621.608.51.5
Необходима е връзка с интернет по време на инсталацията
https://github.com/valinet/ExplorerPatcher/releases/tag/22621.608.51.5_6190fd2

Изтегляне

Чудя се дали пак да мина на 11 или да си седя на 7 цата?

• Автор
преди 29 минути, S197 написа:

Чудя се дали пак да мина на 11 или да си седя на 7 цата?

Менкай си ги с двойно зареждане - хем вълка сит, хем агнето цяло.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.