Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 7 минути, Слави Маринов написа:

Пак е нещо в тия смутни времена.......................тук говориме на бг английски,а пък такъв не видях да си споменал от тези дето ще се възползват от "благинката",та  не виждах смисъл от поста ти, освен това за хората дето се интересуват(тези тук от форума) тази новина и тази опция в  22H2 е ясна още преди месец, ама ти сега си открил топлата вода,браво!

Ясен си ми, такива като тебе съм срещал с десетки в професионалното ми поприще. У лево ... легендо!

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 19 минути, MZ/X написа:

Ясен си ми,

Ами изказа ти говори по-скоро за други неща,аз пък съм срещал стотици дето са им ясни нещата и хората от пръв поглед и няма по-елементарно нещо от това твърдение!

преди 19 минути, MZ/X написа:

У лево ... легендо!

Това някъде от субтитрите ли го прочете, и как изобщо реши да ми даваш акъл??A относно топлата вода дето си открил.................Първият голям ъпдейт на Windows 11 добави табове и още 14 важни нововъведения - kaldata.com "Новина" от 21.09!

преди 5 минути, Слави Маринов написа:

Ами изказа ти говори по-скоро за други неща,аз пък съм срещал стотици дето са им ясни нещата и хората от пръв поглед и няма по-елементарно нещо от това твърдение!

Това някъде от субтитрите ли го прочете, и как изобщо реши да ми даваш акъл??

Смешен си. Познавам те задочно по постове ти от 6 години насам

Твоят профил:  елементарен и повърхностен, без дълбоки знания, но с претенции, че нещо знае. Често даващ грешни съвети.  Не вдъхновяващ за нови и отричащ нови технологии, консерва и спирачка за ентусиазъм. В същото време завистливец, ако някой предложи нещо иновативно. А си легенда ... просто щото Калдата трябва да си запълнят бройката.

Ще имаш честта да си  първият ми блокиран в тази ми инкарнация.

Казах ли вече "у лево"?

преди 10 минути, MZ/X написа:

Смешен си. Познавам те задочно по постове ти от 6 години насам

Твоят профил:  елементарен и повърхностен, без дълбоки знания, но с претенции, че нещо знае. Често даващ грешни съвети.  Не вдъхновяващ за нови и отричащ нови технологии, консерва и спирачка за ентусиазъм. В същото време завистливец, ако някой предложи нещо иновативно. А си легенда ... просто щото Калдата трябва да си запълнят бройката.

Ще имаш честта да си  първият ми блокиран в тази ми инкарнация.

Казах ли вече "у лево"?

Смешният си ти ,но от твоята камбанария и по това какво пишеш е ясно,че няма как да го разбереш.Претенции бликат единствено от твойте постове,но и това ти е трудно да видиш...........въобще от теб струй една първична самоуверена простотия и нищо друго.............

преди 6 часа, Слави Маринов написа:

И няма бг език,само английски има...................голяма благинка, да ти превежда нещо от английски на..............английски?! А песента примерно е The Sound Of Silence,а не това дето пише на линка ти:))

Загрижил се е някой точно за теб...

Замисли се за едната камара хора, които не чуват и това е начин за тях все пак да "чуят". Ако досега са разчитали на човешки труд - някой да седне и да транскрибира устна реч - вече все повече могат да разчитат на същото, но направено в реално време от машина. Замисли се после какъв процент от народонаселението на Земята говори английски, испански, китайски и какъв - български.

Дори за чуващ и разбиращ човек може да е по-лесно да прочете нещо - може да говориш езика, но да не разбираш 100% от това, което ти говорят заради странен акцент например. Понякога смисълът се губи в превода. Една камара англоезични смешки не могат да се преведат, защото разчитат на игра на думи.

Неблагодарна работа, ей...

7 неща, кото да изключим за по-бърз гейминг в Windows 11:

https://www.makeuseof.com/windows-11-disable-gaming-performance/

Лично мнение: И с включени тези неща Windows 11 си е относително бърз за гейминг.
Преди време, за развлечение сравнявах Уиндоус 11 и Линукс за бързодействие на базата на една и съща FPS игра при абсолютно една и съща карта в нея, върху един и същ хардуер разбира се.
Общо взето с включени всички настройки Уиндоус бе с 5-6% по-бавен от Линукс, а с оптимизации на горните + още други 15-на сървиса изключени, Уиндоус 11 е категорично по-бърз за гейминг с около 7-8% от най-бързите голи  Линукси. Според мен всеки да си прецени дали си заслужава да ги бърника тези настройки, маргинът за ускорение е до 15%. В крайна сметка всичко за бърз тежък гейминг опира до мощен хардуер.

преди 1 час, MZ/X написа:

7 неща, кото да изключим за по-бърз гейминг в Windows 11:

https://www.makeuseof.com/windows-11-disable-gaming-performance/

Това го четох още като излезе, но не мисля, че точно спирането на Memory Integrity ще допринесе много, защото въпросната опция е спряна по подразбиране така или иначе дори в Windows 10.

Другите услуги също няма да ги коментирам, защото това е вечния спор за или против Superfetch след навлизането на SSD-тата. Аз съм по-скоро за дори при SSD.

Mouse Acceleration не е ок за някои съревнователни игри като CS:GO.

Определено 11 е по-добре от 10..

Дори на стара машина като моя лаптоп Acer Aspire E1-531 с 4 Рам и двуядрен Pentium B960 с SSD Silicon Power..Единайската върви една идея по леко от десятката..

Утре ще сложа 11 и на настолния Фуджитсу с Core I5, 8 Ram и SSD Crucial

преди 6 минути, Богатир написа:

Дори на стара машина като моя лаптоп Acer Aspire E1-531 с 4 Рам и двуядрен Pentium B960 с SSD Silicon Power..Единайската върви една идея по леко от десятката..

Щях да кажа че SSD-то доста "обира луфтовете" на другия хардуер, но пък специално при Windows 11 записа при мен на SSD и с много бавна скорост, а при 10-та не беше така. Уж го бяха оправили това, после се оказа че не е оправено и вече не зная докъде са стигнали нещата. 

преди 2 минути, vpvelev написа:

Щях да кажа че SSD-то доста "обира луфтовете" на другия хардуер, но пък специално при Windows 11 записа при мен на SSD и с много бавна скорост, а при 10-та не беше така. Уж го бяха оправили това, после се оказа че не е оправено и вече не зная докъде са стигнали нещата. 

Аз съм доволен..за сега..

Разликата е осезаема..

преди 4 минути, Богатир написа:

Разликата е осезаема..

Така е. Спрямо хад дисковете. И аз не усещам бавния запис, но при тест това дава:

pV0WK4d.png

Четенето е колкото го дават за SSD-то - 3500МБ/с. Но записа е плачевен. Трябва да е 3000МБ/с, а тук е 564. Когато бях с Windows10 записа беше около 2900МБ/с.

преди 40 минути, vpvelev написа:

тотал щета е тоя линдолс :giggle1:

преди 1 час, Богатир написа:

И няма да направиш лошо с това, което си замислил да направиш. Купувай си дискове, по големи или минимум 256 гигабайта. Успех от мен и поздрави!

преди 1 час, adersa написа:

тотал щета е тоя линдолс :giggle1:

Умно момче ще дойдеш, но трябва да те четат само дечурлигата във втори клас(някои от тях са по умни и от теб)

преди 1 час, vpvelev написа:

Четенето е колкото го дават за SSD-то - 3500МБ/с. Но записа е плачевен. Трябва да е 3000МБ/с, а тук е 564. Когато бях с Windows10 записа беше около 2900МБ/с.

А откъде си сигурен, че W10 не те е лъгал, а сега W11 ти казва истината :)

При мен под W11 скоростите са си на макс за съответното по слотовете ми NVMe

• Автор
преди 2 часа, vpvelev написа:

Когато бях с Windows10 записа беше около 2900МБ/с.

За да си категоричен, предлагам да си направиш имидж на настоящата ти 11-ка и да инсталираш на чисто 10. Направи си тестовете без да трупаш софтуер на чиста инсталация, като преди това ъпдейтнеш до последен ъпдейт с всички драйвери. След това пусни чиста инсталация на ФИНАЛЕН 11 /не инсайдърския с който си/ и отново пусни същите тестове след всички ъпдейти. Още по-добре ще е двата Windows-а да са например Home, Pro или чист Enterprise.

Чак след това прави категорични изводи, защото така е правилно.

преди 2 часа, Богатир написа:

Дори на стара машина като моя лаптоп Acer Aspire E1-531 с 4 Рам и двуядрен Pentium B960 с SSD Silicon Power..Единайската върви една идея по леко от десятката.

запали ми фитиля
едно време, когато бях с единайска, на бенчмарка даваше по-ниска производителност
пробвано на фуджицо лаптоп "е" серия с I5-6200u, на делл латитюд е5470 - i3-6100, делл е 5410 с i5

преди 25 минути, MZ/X написа:

А откъде си сигурен, че W10 не те е лъгал, а сега W11 ти казва истината :)

При мен под W11 скоростите са си на макс за съответното по слотовете ми NVMe

Много ме съмнява че може и да е свързано с това, че процесора ми само не влиза в изискванията на M$.

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

За да си категоричен, предлагам да си направиш имидж на настоящата ти 11-ка и да инсталираш на чисто 10. Направи си тестовете без да трупаш софтуер на чиста инсталация, като преди това ъпдейтнеш до последен ъпдейт с всички драйвери. След това пусни чиста инсталация на ФИНАЛЕН 11 /не инсайдърския с който си/ и отново пусни същите тестове след всички ъпдейти. Още по-добре ще е двата Windows-а да са например Home, Pro или чист Enterprise.

Чак след това прави категорични изводи, защото така е правилно.

Някъде назад в темата показах и картинката когато бях с Windows 10. Ама сега съм я изтрил и не мога пак да я кача. Трябва да я потърся в темата. Щом го казвам, значи имам база за сравнение. 

преди 17 минути, дръндю написа:

запали ми фитиля
едно време, когато бях с единайска, на бенчмарка даваше по-ниска производителност
пробвано на фуджицо лаптоп "е" серия с I5-6200u, на делл латитюд е5470 - i3-6100, делл е 5410 с i5

Джаго пак ли запали медната жица 

Как мислиш дали стандартна 11 е по-добре от 10 ltsc

преди 26 минути, Coco1 написа:

Как мислиш дали стандартна 11 е по-добре от 10 ltsc

аве един ден, като я стабилизират, ще я пуснат като дългосрочна версия...тъй де, единайската все още е нова ОС
и да сега съм на LTSC_IoT

преди 40 минути, vpvelev написа:

Много ме съмнява че може и да е свързано с това, че процесора ми само не влиза в изискванията на M$.

По-горе вече са ти казали най-вероятната причина за разминаването в очакваните и проявените скорости - неоптимизиран инсайдерски уиндоус.

От гледна точка, обаче на замерванията - има голямо значение как ги правиш, дали дискът е студен или в режим вече на тротлинг, дали е празен или запълен, дали е тримнат или не преди теста, дали си изчерпал SLC кеша при тестовия запис, какви други дискови процеси текат в момента.

преди 12 минути, дръндю написа:

аве един ден, като я стабилизират, ще я пуснат като дългосрочна версия...тъй де, единайската все още е нова ОС
и да сега съм на LTSC_IoT

LTSC 11 доста ще го забавят 3 години някъде поне така казва гугъла. А първото 10 LTSB го пуснаха още 2015г. 

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

След това пусни чиста инсталация на ФИНАЛЕН 11 /не инсайдърския с който си/ и отново пусни същите тестове след всички ъпдейти.

Направих чиста инсталация на ФИНАЛЕН 11. Никакви програми не съм качвал и е с последните и всички ъпдейти.

kVBgztZ.png

И теста показа това:

9D0zLAo.png

Windows 10 няма да инсталирам, защото зная че с него записа беше 2200ГБ/с (одеве съм завишил малко на 2900ГБ/с, ама пак 2200 не е 574).

Все пак дали ще е 10 или 11 те ползват драйвера на Win. Пробвал ли си с драйвер от производителя?

Ти не беше ли нещо със SiliconMotion? Преди май ти бях давал някакъв драйвер, но може и да не е било на теб.

Иначе под 10 с драйвера на Samsung:

Image-381.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.