Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

То идеята на изискванията са, че просто дадена функционалност няма да сработи, а не че целия хардуер ще има проблеми с ОС или ОС с хардуера. В случая просто няма да сработи защитата срещу някои UEFI рууткити. Не че с нея пак е панацея, защото TPM се заобикаля (според някои PoC концепции), но така или иначе и без това тези гадини не са насочени все още срещу домашните потребители. Те и за компаниите не са чак толкова масови дори.

Същата работа ако си качиш игра, която изисква по-добра видеокарта. Играта би трябвало пак да работи, но без конкретния ефект. Още помня навремето как дъжда в NFS Underground беше като черни прокапки в MX440 и вече се виждаше като дъжд в FX5200/FX5500 моделите.

Сега хубаво е да се покриват изискванията, когато това е възможно, особено ако искаме някоя технология да работи, но в повечето случаи не е задължително. Когато е задължително си е просто извиване на ръцете, защото те там са навързани като свински черва. :)

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Има ли някой из форума със Surface 8 Pro или X да сподели впечатления как се държи като таблет с Windows 11?

Новият Surface 9 Pro и 5G ме омагьосаха и започвам да се замислям, вместо да купувам скоро традиционен лаптоп ....

Още повече, че тенденциите в развитието към Windows 12 са да придобива все по-таблетен вид:
https://www.windowscentral.com/software-apps/windows-11/microsoft-accidentally-revealed-a-ui-design-prototype-for-the-next-version-of-windows-at-ignite-2022 

преди 7 часа, B-boy/StyLe/ написа:

То идеята на изискванията са, че просто дадена функционалност няма да сработи, а не че целия хардуер ще има проблеми с ОС или ОС с хардуера. В случая просто няма да сработи защитата срещу някои UEFI рууткити. Не че с нея пак е панацея, защото TPM се заобикаля (според някои PoC концепции), но така или иначе и без това тези гадини не са насочени все още срещу домашните потребители. Те и за компаниите не са чак толкова масови дори.

Същата работа ако си качиш игра, която изисква по-добра видеокарта. Играта би трябвало пак да работи, но без конкретния ефект. Още помня навремето как дъжда в NFS Underground беше като черни прокапки в MX440 и вече се виждаше като дъжд в FX5200/FX5500 моделите.

Сега хубаво е да се покриват изискванията, когато това е възможно, особено ако искаме някоя технология да работи, но в повечето случаи не е задължително. Когато е задължително си е просто извиване на ръцете, защото те там са навързани като свински черва. :)

Аз си спомням като опитах да пусна raytracing, когато бях още с GTX 1080 - реално тръгва, дори съм правил снимки във photo mode така (и си изглеждат правилно), обаче понеже не е хардуерно ускорено, върви на процесора - и кадрите в секунда са едноцифрено число.

преди 1 минута, killchain написа:

Аз си спомням като опитах да пусна raytracing, когато бях още с GTX 1080 - реално тръгва, дори съм правил снимки във photo mode така (и си изглеждат правилно), обаче понеже не е хардуерно ускорено, върви на процесора - и кадрите в секунда са едноцифрено число.

Е то става ли без RT cores и tensor cores ядрата? Те старите имаха само CUDA. Иначе нормално да е едноцифрово число като не е хардуерно и като няма DLSS.

Излезе нова версия на WSL - 0.70.0
https://github.com/microsoft/WSL/releases 

Новото:
0.70.0 Latest

Ensure that stdout / stderr relays are created for wslg.exe
    Update Windows SDK to 22621 (Windows 11 22H2)
    Update Microsoft.WSLg to version 1.0.45
        WSLGd: allow alternate rdp file via .wslgconfig
        Weston: rdp shell: fix window placement issues
        Weston: rdp shell: register snap applications on start menu
        Weston: rdp shell: use predefined constant for g_key_file api
        Weston: rdp shell: add icon file search retry
        Weston: xwm: Check size hints in weston_wm_window_is_positioned()
    Update MSRDC to version 1.2.3575

Установих,че липсва опцията за почистване на диска от свойствата на съответният диск,неудобно някак,освен това новата версия ми разбърка и буквите на дяловете,не са много белите общо взето.:)

преди 22 минути, Слави Маринов написа:

новата версия

Коя е тя?

преди 25 минути, Слави Маринов написа:

разбърка и буквите на дяловете

Експортирай си ключа
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
И няма да имаш грижи с бързото възстановяване...

преди 5 минути, цър-вул написа:

Коя е тя?

Е 22H2

преди 6 минути, цър-вул написа:

И няма да имаш грижи с бързото възстановяване...

Оправих ги ръчно,не знам дали ще има проблеми по-нататък от това разбъркване.............

преди 1 минута, цър-вул написа:

Това ъпгрейд от W10 или от по-стара версия W11? В логовете какво пише?

Не е ъпгрейд,държа си все още и двете версии(10 и 11),просто ъпдейт на 11ката...........не съм гледал логове,но на 10ката си стоят, както си бяха.

преди 38 минути, цър-вул написа:

C:\Windows\Panther\UnattendGC\setupact.log
C:\Windows\Panther\UnattendGC\setuperr.log

Аз нямам такава папка(Panther).Оппппппппс имам,не я видях в началото ,но................не ми дава да я отворя,макар да съм администратор.

Екранна снимка 2022-10-15 180222.png

• Автор
преди 4 часа, Слави Маринов написа:

Установих,че липсва опцията за почистване на диска от свойствата на съответният диск

Да, но няма проблем да си извадиш шоркът на cleanmgr.exe в старт прозореца или на десктопа.

преди 47 минути, Joss Bomon написа:

Да, но няма проблем да си извадиш шоркът на cleanmgr.exe в старт прозореца или на десктопа.

Това ясно,но е по-неудобно,така всеки път трябва да избираш и диск при сканирането и после при сканиране за изтриване на системни файлове,пък иначе се подразбира за кой диск става дума...........

преди 11 минути, цър-вул написа:

@Слави Маринов, ето ти опция:

diskcleanup.reg 366 B · 0 изтегляния

В контекста на диска ще имаш опция Disk cleanup

Благодаря,така е по-добре!:))Знаех,че има опция за контекстното меню,ама ............

преди 6 минути, цър-вул написа:

Провери имаш ли този ключ:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\cleanuppath
Ако го нямаш:

cleanuppath.reg 816 B · 0 изтегляния

Имам го!

Защо не използваш инструментите на самия уиндоус за почистване на диск? Дали от контекстно меню или от там, не е ли все едно?

Екранна снимка (2)_cr.png

преди 12 часа, Слави Маринов написа:

не ми дава да я отворя,макар да съм администратор.

Стартирай notepad as admin и така отвори лога
или
[Winkey]+[R]
notepad C:\Windows\Panther\UnattendGC\setupact.log 
и натисни [Ctrl]+[Shift]+[Enter]

преди 7 часа, цър-вул написа:

Стартирай notepad as admin и така отвори лога
или
[Winkey]+[R]
notepad C:\Windows\Panther\UnattendGC\setupact.log 
и натисни [Ctrl]+[Shift]+[Enter]

Така само първият лог се отваря,вторият отново не ми дава..................това е:

Екранна снимка 2022-10-16 135748.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.