Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Излезе ново издание на TweakNow WinSecret Plus for Windows 11 3.8

https://tweaknow.com/Downloads/WinSecretPlus380.zip

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

До момента системата ми работи без проблеми.

image.thumb.png.587df2748321d097a29009c952f8cde4.png

Стабилна е. 

image.png.1744b94149f6448906a5cf1b365d04b9.png

преди 14 часа, цър-вул написа:

Провери си езика на инсталирания Windows
DISM.exe /Online /Get-Intl

Бях го погледнал това, да (макар и не с тази команда). Стандартно ползвам en-GB, но бях сменил тогава на en-US (каквото беше ISO-то) и пак не искаше.

преди 32 минути, killchain написа:

Бях го погледнал това, да (макар и не с тази команда). Стандартно ползвам en-GB, но бях сменил тогава на en-US (каквото беше ISO-то) и пак не искаше.

Пробва ли с разни програмки евентуално да се оправят ъпдейтите.

Например с това

XlPtDCp.png

преди 12 минути, цър-вул написа:

Това ремонтира само компонентите на Windows Update

Да пробва с нещо друго. Но пак да се повторя - при такъв проблем не може да се стои само на стар билд, след като толкова динамично излизат нови. Аз бих преинсталирал начисто. Е, ще си поиграя един ден да си сложа програмите, които ползвам. 

преди 7 часа, цър-вул написа:

Обикновено при езикови несъответствия се държи така - иска да прави чиста инсталация/ресет...

Ами освен да пробвам да сваля ISO с моята локализация...

Edit: свалих през uupdump, разрешава ми да си запазя всичко. Само че няма да пробвам сега, понеже следващите няколко дни ще ми трябва работещ компютър :D

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Тоя билд 25206 явно "бърка по-надълбоко". Много дълго продължи при мен инсталирането след рестарта. До 22% вървеше може би 2-3 минути за %. След това рестартира. До 65% пак беше бавно и пак рестартира. И след това мина по-бързо.

Три рестарта не съм имал не помня от кой билд.

Лапето не мога да го вдигна , че играе, но не съм забелязал нещо нередно за сега!

....

Оф, не се е ъпнал, но не е идвал този ъпдейт все още!

winver.png

В крайна сметка не става ясно сиромашията с 21Н2 , NVIDIA и интел процесор не от 11поколение какво да прави. Вчера и днес , при актуализирането, се мярка някакъв "Сборен пакет..." , който изчезва веднага-за това ли става дума?

123.png

Свалих последния ISO файл от сайта на MS с Win11 22Н2. Пуснах да надгради директно върху версия 21H2. Изрева, че процесора ми не се поддържа и спря ъпдейта. Добавих ключ в регистъра за да прескочи проверката и ъпгрейта премина успешно за 5-10мин. с рестарта. При първото тръгване, контролния панел на звуковата ми карта Sound Blaster Z, не виждаше картата. Пуснах проверка за ъпдейти на Win11. Свали 2 бр. Рестарт и звуковата карта вече нямаше проблеми. С видео картата на Nvidia не забелязвам проблеми, но и при мен GeForce Experience не е инсталирано и до колкото разбрах, от него се проявявало забавяне при игри. Промени забелязвам, че има някакви визуални по иконите на папки на екрана и в известията долу, но тепърва ще разучавам, кое е новото му.

Спиране на проверката за CPU:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup - добавя се ключ DWORD32 с име AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU и стойност 1

Screenshot_46.jpg.a0d2ba9654cae1285c9897d76d959256.jpgScreenshot_47.jpg.a8438b4dda51af792a18033f698d3600.jpg

преди 13 часа, StefanG написа:

ъпгрейта премина

Остава да кажеш какво става с активацията-каква беше и запази ли се след това. Не може ли да се направи флашка с това исо с Руфус за инсталиране без проверки?

преди 12 часа, NEVADA написа:

Остава да кажеш какво става с активацията-каква беше и запази ли се след това. Не може ли да се направи флашка с това исо с Руфус за инсталиране без проверки?

Windows-a е активиран с дигитален лиценз на компютъра ми и няма промяна в активацията.

Можеш и на флашка да си запишеш ISO-то и там да го обработи rufus. Няма проблем. Аз исках ъпдейт без загуба на нищо и ми беше много по удобно да сложа ключа в регистъра за да се ъпдейтне директно от работещия windows.

Направи ми впечатление, че task manager е с променена визия. Не съм имал време да търся по задълбочено, промените в този билд.

Screenshot_48.jpg.1dade6504f8c46cd5e61a5323bb7b369.jpg

преди 1 час, StefanG написа:

Направи ми впечатление, че task manager е с променена визия. Не съм имал време да търся по задълбочено, промените в този билд.

Като сложиш курсора на мишката в/у иконата на говорителя може ли със скрола да се увеличава и намаля звука?

Индикатора за усилване и намаляване на звука, когато се ползват мултимедийните копчета на клавиатурата, също е променен. Вече  изскача отдолу в центъра, близо до таск бара. Малко по анимирано са го направили. Не помня във версия 21H2 да беше така. Не виждам табове в Експлорера да има за което четох скоро, че уж било добавено в този релийз.

Screenshot_81.jpg.e21673ef530a6aa323a9ed49243dab44.jpg

На папките вече се показва , че има съдържание, една крачка назад, към уиндоус 10.

223.png

преди 17 часа, StefanG написа:

Screenshot_48.jpg.1dade6504f8c46cd5e61a5323bb7b369.jpg

И за чий са добавили това празно поле отляво, дето пише "Processes", "Performance" и т.н.? Ей така да заема излишно място. Все повече и повече се убеждавам, че тез хора не ползват операционната си система. :doh:

на 25.09.2022 г. в 17:24, StefanG написа:

Спиране на проверката за CPU:

На другия компютър с Уиндоус 11 нещо не мога да намеря в регистрите как да направя нов да няма проверка-сигурно щото е версия Хоум.Липсва това "MoSetup". Дали има някъде готов регистър ? Ако направя флашка с Руфус, ще стане преинсталиране и ще идат всички програми.

222.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.