Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Повече от месец съм с Windows 11, не съм засичал проблеми. Системата си работи добре. Има разбiра се визуални различия с W10. Лично на мен визуално по ми харесва W11

Държа да отбележа, че работи добре на нова машина с последно поколение интелски процесор 16GB RAM и SSD!

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 19 часа, Joss Bomon написа:

Ако не се прехласваш по визуалните различия и по "рекламираните предимства на 11", то нямаш належащо основание да минаваш на 11. 

Ако искаш да го пробваш, задели си един дял на диска и инсталирай там 11 с двойно зареждане с 10, за да добиеш впечатления и оценка от първа ръка.

Аз това го направих още в края на март месец тази година. Дори бях заделил отделен компютър, който да работи с 11, а на друг бях с 10 и така можех да правя сравнение между двете операционни системи в реално време. Честно казано не останах много очарован от Windows 11. Най-вече защото прекалено са усложнили нещата и са претрупали с нови и излишни според мене менюта, защото се препокриват като функции. Бъгове не срещнах, но не видях и никакви предимства. Да не говорим, че никак не ми хареса разположението на Старт менюто. Обаче всички знаем, че 10 ще го пенсионират след 3 години и човек ще не ще е принуден да вземе решение и да предриеме действия. Честно казано на мене най-много ми харесваше ХП-то и още щях да бъда на него ако не му бяха спрели поддръжката.   

преди 2 часа, ivov написа:

Аз това го направих още в края на март месец тази година. Дори бях заделил отделен компютър, който да работи с 11, а на друг бях с 10 и така можех да правя сравнение между двете операционни системи в реално време. Честно казано не останах много очарован от Windows 11. Най-вече защото прекалено са усложнили нещата и са претрупали с нови и излишни според мене менюта, защото се препокриват като функции. Бъгове не срещнах, но не видях и никакви предимства. Да не говорим, че никак не ми хареса разположението на Старт менюто. Обаче всички знаем, че 10 ще го пенсионират след 3 години и човек ще не ще е принуден да вземе решение и да предриеме действия. Честно казано на мене най-много ми харесваше ХП-то и още щях да бъда на него ако не му бяха спрели поддръжката.   

Слагай 11 и си я моделирай както аз съм направил моята. С вид на Win7. На 21 този месец направих една година как я ползвам. От нищо не се оплаквам и съм с  много по стара машина от вашите. Единственото като моя забележка ми е това, че все още не мога да се справя с "Домашна група и споделяне" , което официално липсва на Win 11. Иначе, съм по вече от доволен от Win 11.

преди 32 минути, Kolev72 написа:

...Единственото като моя забележка ми е това, че все още не мога да се справя с "Домашна група и споделяне" , което официално липсва на Win 11. Иначе, съм по вече от доволен от Win 11.

И аз съм на единия комп с 11ка, но не забелязвам да има проблеми с шеринга?! Виждат си се компютрите и се браузват споделените директории във всички посоки.

преди 44 минути, Kolev72 написа:

С вид на Win7.

Това не го разбирам. Та 11 си е интересна с нейните характеристики и графика. Аз , носталгичните пристъпи по 7, ги материализирам просто като сядам на компа с него-там седмицата си е с вид на седмица. От горе до долу.

преди 41 минути, NEVADA написа:

Това не го разбирам. Та 11 си е интересна с нейните характеристики и графика. Аз , носталгичните пристъпи по 7, ги материализирам просто като сядам на компа с него-там седмицата си е с вид на седмица. От горе до долу.

Хората са различни. Както и операционните системи. Щом можеш да моделираш човека, защо да не можеш и системата, след като така по ти харесва, но е с по нови функции. Изменен е само видът и, а не функциите. Както и да е. С никого не съм навит да споря. Лек ден от мен и поздрави на всички ВИ!

преди 57 минути, JohnTRIVOLTA написа:

И аз съм на единия комп с 11ка, но не забелязвам да има проблеми с шеринга?! Виждат си се компютрите и се браузват споделените директории във всички посоки.

Ти ми обяснява един път и направих всичко, както си написал. Павката също ми обеснява и се припокрива с твоя случай, но като споделени компютри се виждат и като избера който и да е от тях - всичко приключва. Не мога да направя в момента снимки, щото компа с 11-ката е много зает с операция, но когато имам възможност, обезателно ще ти ги  направя и ще ти ги пратя. Благодаря ти.

При ползване на LTSC - 2022 е абсолютно същото положение като с 11. Затова си карам с LTSB защото си работи без проблем и е желязна. Ако бих се справил само с това, веднага минавам на Win 11  на всичките ми машини и си карам до колкото ми е останало от живота.

ScreenShot005.jpg

преди 4 часа, ivov написа:

Обаче всички знаем, че 10 ще го пенсионират след 3 години и човек ще не ще е принуден да вземе решение и да предприеме действия.

3 години не са малко време. На мен 11-ката не ми е удобна и възнамерявам да ползвам 10-ката дотогава. По-важното е кога антивирусната и използваните програми ще спрат да работят, отколкото кога ще спрат ъпдейтите на Windows-а.

преди 18 часа, саби написа:

3 години не са малко време. На мен 11-ката не ми е удобна и възнамерявам да ползвам 10-ката дотогава. По-важното е кога антивирусната и използваните програми ще спрат да работят, отколкото кога ще спрат ъпдейтите на Windows-а.

Ок. Благодаря за съветите. Оставам си на 10 пък след година-две живот и здраве пак ще го мислим. 

преди 19 часа, саби написа:

На мен 11-ката не ми е удобна и възнамерявам да ползвам 10-ката дотогава.

Аз както гледам ,няма голяма разлика.Пробвай 11 може и да свикнеш.

преди 1 час, нушо написа:

Пробвай 11 може и да свикнеш.

Няколко месеца бях с нея и не можах да свикна с премахнатия старт екран, опростения Windows Explorer, глупостта при отваряне на менюто със съобщенията от програмите да се отваря и календара... Пак поне се намери програма за възстановяване на разгрупирането на програмите в таскбара, че премахването на тази опция също е голяма глупост. Явно от Microsoft не ползват Windows, иначе нямаше да направят 11-ката толкова неудобна. Ако я правеха за себе си, щяха да се постараят повече.

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Има незадължителна нова актуализация за нетърпеливи KB5016691

След половин час ще я опитам и ако е нужно, ще докладвам. Благодаря ти и поздрави в къщи!

Както винаги, новата актуализация мина безпроблемно. От 22000.856, към 22000. 918

На всички, честито и приятно прекарване на почивните дни.

ScreenShot026.jpg

ScreenShot027.jpg

преди 4 часа, цър-вул написа:

И какво съобщение връща? Код на грешка? Event id в eventvwr?

Никакво съобщение не връща, освен  - грешна парола. А ТЯ (паролата) не е грешна, защото всичко си работи с останалите компютри, които са на Win 10 LTSB (4 на брой) Ако искаш, пратил съм 7 броя снимки на колегата от София, мога да ги пратя и на теб, на лично, за да не заемат излишно място, тук!

Връзката от 10 (клиент) към 11(сървър) ли е или обратно?

преди 3 часа, Kolev72 написа:

грешна парола

https://www.thewindowsclub.com/fix-enter-network-credentials-error-on-windows-11-10

25188 има проблем с Explorer:

Цитат

[NEW] A fix for File Explorer appearing to open and close before finally finishing drawing when launched from certain locations will be available in a future flight.

При мен Explorer не стартираше по никакъв начин (т.е. не беше проблем само в определени случаи). Засега се връщам на 25182.

При мен работи
Пробва ли ръчно да го стартираш (от конзола или от диспечера на задачи)
А всъщност процесът стартираан ли е или го няма в диспечера?
Едит: Сега се сетих, че при първото стартиране беше забил - убих го и го стартирах отново и всичко си върви.

преди 2 минути, цър-вул написа:

При мен работи
Пробва ли ръчно да го стартираш (от конзола)

Да, естествено - и от конзола, и като го убия преди това, и от taskbar-а, и от Start, и с Win+E...

Start менюто и Taskbar-ът си работеха, но никакъв прозорец с дадена папка не се показваше. Знам ли, може да е свързано с някоя услуга или нещо друго...

Я за всеки случай направи една проверка на системните файлове
При мен четвърти пореден билд не работи коректно с Bluestack - при опит за стартиране на рекламен клип от приложение BStack умира.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Връзката от 10 (клиент) към 11(сървър) ли е или обратно?

https://www.thewindowsclub.com/fix-enter-network-credentials-error-on-windows-11-10

Връзката е точно така, както си посочил.   10 (клиент) към 11(сървър)

Благодаря много за линка.

Най обстойно го прегледах и изпълних всяка една от посочените процедури много ВНИМАТЕЛНО! Само номер 4 не беше така както е описана, но я оправих по описанието без проблем. Обнових, затворих и рестарт, като очаквах, че вече ще се е оправило.

Същата работа като по рано. Затова преставам да тормозя когото и да било по този въпрос. Понеже имам още една 11-ка на SSD, ,но е правена със съшата флашка като тази операционна система, отново преди 1 година, ще опитам и там какво ще стане. ако не се получи, оставам си със Win 10 LTSB. Taka или иначе десятката ми работи безупречно на всичките ми компютри. Специални благодарности за помощта от теб и много поздрави в къщи!

ScreenShot001.jpg

Здравейте. 

Искам да попитам как се прави чиста инсталация на Windows 11? Сега аз съм на 10 и можеше да надградя до 11 преди да откажа, но това нямаше да 

е чиста инсталация. 

преди 7 минути, ivov написа:

как се прави чиста инсталация на Windows 11

Като чиста инсталация на Windows 10.
Но! Ако системата е стара и не минава tpm проверка, тогава трябва да се модифицира install.wim, така, че да не прави проверка
Синтаксисът е 
"path_to_wim_TPM_toggle.bat\wim_TPM_toggle.bat" "USB:\sources\install.wim"

wim_TPM_toggle.bat

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.