Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 2 часа, NEVADA написа:

Липсва това "MoSetup".

Направи го щом липсва. Създай в Setup нов ключ (New -> Key) MoSetup. И в него вече направи другото.

eLLzNYr.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 2 минути, цър-вул написа:

Гласувам, защото поддържаш темата. Приятни почивни дни на ВСИЧКИ, които са в нея!

Някой знае ли как мога да сменя браузера, с който се показват резултатите от търсачката за работен плот в Windows 11 dev version? Единствено с Edge ми отваря, въпреки, че е зададен навсякъде друг.

maxresdefault.jpg

преди 26 минути, цър-вул написа:

Благодаря! При мен обаче се получи с това: https://www.windowsdigitals.com/edgedeflector-alternative-windows-11-msedgeredirect/

Но твоя линк ми помогна да го открия. :) 

преди 12 часа, цър-вул написа:

Освен това получих и ъпдейт на Stack Package - (Version 1022.921.2011.0).

Досега не се бях интересувал какво е това, но се оказа, че е хубаво нещо :) Особено за тия, които имат проблеми с ъпдейтите.

Цитат

Актуализирайте стека на пакета версия 1022.621.2011.0, пуснат в Windows 11 Insider Dev

Според Microsoft, „Microsoft казва, че новите актуализации ще „доставят подобрения в начина, по който работят актуализациите, преди компютърът да получи месечна кумулативна актуализация или актуализация на функции“. Пакетът Update Stack Package ще ви помогне да гарантирате, че вашият компютър има най-добрия шанс за успешно инсталиране на нови актуализации, без риск от потенциални проблеми и прекъсвания.“

2022-09-30-11-45.png

Аз първо инсталирам stack и след това пускам да се сваля големия ъпдейт. 

преди 1 час, therock81 написа:

Благодаря! При мен обаче се получи с това: https://www.windowsdigitals.com/edgedeflector-alternative-windows-11-msedgeredirect/

Но твоя линк ми помогна да го открия. :) 

Важна е идеята за решаването на проблема... 

На скоро пак пробвах 11-ката. И двата пъти лагват анимациите като цяло. Разочарован съм. То не се трае и се върнах на 10ката.

Тъкмо сега, след прочитане на статията преди час правя опити с два от компютрите.  Единият с Win 11,другият,с LTSB. При домашната мрежа  не забелязах никаква разлика, НО същите файлове, които са на съхранение (между 6-7 гигабайта) на  "MEGA" на компа с LTSB е изтеглен до сега58%, докато на  Win 11 22H2 няма и 18%. Стартиране на изтеглянето и на двата компа правя почти едновременно - един до друг са и са абсолютно единтични по компоненти. На индийците трябва да им забранят да употребяват американското уиски!

преди 48 минути, Joss Bomon написа:

мисля си че не е от ъпдейтите
още едно време, когато бях с единайската забелязах такъв проблем и с производителността на системата също
за това се върнах на десетката

преди 19 часа, S197 написа:

На скоро пак пробвах 11-ката. И двата пъти лагват анимациите като цяло. Разочарован съм. То не се трае и се върнах на 10ката.

ниска производителност на системата?

преди 15 минути, овню написа:

още едно време, когато бях с единайската забелязах такъв проблем и с производителността на системата също

Не мисли мнго, а прочети какво са ти написали хората. И аз си мислех че няма проблеми с Win 11, ама се оказа, че много я възхвалявам новата  11-ка.

https://www.kaldata.com/it-новини/нов-проблем-при-windows-11-22h2-зареждането-и-копи-393211.html

След Win 7, за мен няма по добра нова система освен   LTSB  и LTSC. Никой не е в състояние да ме убеди.

Да са живи и здрави  Joss и Павката, че ми отвориха очите.

• Автор
преди 1 час, овню написа:

Аз пък си мисля, че това е цената на повишената сигурност и телеметрията. Всичко започна от "старанието" за запушване на дупките в микрокода на процесорите и продължи с въвеждането на допълнителните изисквания за хардуера за 11. Оказа се обаче, че и новите процесори имат проблеми с нея...

https://www.kaldata.com/it-новини/първото-обновяване-за-windows-11-още-повече-вл-370510.html

преди 20 минути, цър-вул написа:

Върнаха достъпа до диспечера на задачи в контекста на лентата със задачи
image.png.23a6004489c5318c0da9fb513695c38b.png

Това го върнаха още в 25211.

0BCp6Jf.png

на 5.10.2022 г. в 14:54, овню написа:

ниска производителност на системата?

Че лаптопа е стар, стар е. 8 гб рам core i5 процесор и вградено видео + SSD. Въпреки това 10ката си перка нормално. 

преди 21 минути, цър-вул написа:

Това само го инсталирах, тествах Bluestack и го зарязах...

То и да се прескачат по 2-3 билда не е загуба голяма. 

Лошото е че при мен продължава много бавния запис на SSD дискове. Windows даже е на NVME М.2 на който му дават 3400/3000МБ/с четене/запис. Преди с Windows 10 даваше по спомен близки резултати на тия. Но сега с Windows11 четенето е добре, но записа го измерва 500МБ/с.

Скоро си купих един външен SSD 2TB. Исках на него да си пазя данни. Под Windows 11 ми даде че след 1 седмица ще стане предвърлянето на 160GB информация :) . Вървеше с някакви килобайти за секунда. Под линукс го направи за около 8-9 часа. То и външния диск си е много по-бавен, ама от Windows се излагат с тия скорости.

И като гледам в новите билдове с какво се хвалят, вместо да оправят много по-важни неща - добавили нови икони, нови аплети, маплети, джаджи и други подобни.

преди 21 минути, S197 написа:

Че лаптопа е стар, стар е. 8 гб рам core i5 процесор и вградено видео + SSD. Въпреки това 10ката си перка нормално. 

Processor    Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz   2.60 GHz
Installed RAM    16,0 GB (15,9 GB usable)
Device ID    236026E5-170A-4A59-9869-646BDC1B9F8E
Product ID    00436-50000-00000-AAOEM
System type    64-bit operating system, x64-based processor
Pen and touch    No pen or touch input is available for this display

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.