Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 3 минути, Kolev72 написа:

В инструкциите на Микрософт има процесори от 7-серия , които са посочени че не поддържат Win 11.Може би, хората трябва задължително да следват тези инструкции, за да им работят компютрите с една нова операционна система и процесора да е от 11 и 12 серия? В крайна сметка за какво се ползва един компютър от милиони хора? Да не би да управлявате НАСА или някоя междуконтинентална станция?

Предполагам, въпросът Ви е бил към мен, понеже в по горен пост съм показал снимка, на която ясно се вижда , че и с един процесор от войната в залива (Е8600) може да се работи спокойно и то с 4 гигабайта оперативна памет. Компютърът от снимката работи съвсем прилично при мен вече година и 3 месеца с тази операционна система и съм нямал никакви сериозни проблеми с него и нея. Работата , която върши е с общо предназначение.

Не само към Вас. А към всички потребили, които не им се поддържа хардуера. Това не е препоръчително да се прави на неподдържан хардуер, но всеки потребител сам решава какво да прави с настолния си компютър.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

на 12.10.2022 г. в 0:28, PsyManDelic написа:

От чисто любопитство, защо ползвате 11-та на неподдържан хардуер? :D

Аз лично заради естетиката му и след като хардуера ми го "позволи", то без колебание преминах от 10-ка.

Не виждам как една ОС може да навреди на хардуера, а това, че тя не го брои за модерен, то не означава, че е демоде, а някои хора сме сантиментални към хардуера си и/или не може да си позволим нов.  

• Автор
преди 17 часа, PsyManDelic написа:

Това не е препоръчително да се прави на неподдържан хардуер

Обясни защо и какви ще са последствията ?

преди 12 часа, dioib написа:

Не виждам как една ОС може да навреди на хардуера, а това, че тя не го брои за модерен, то не означава, че е демоде,

Модул за надеждна платформа - Уикипедия (wikipedia.org)

Става въпрос основно за горното изискване.

Цитат

Windows 11 изисква поддръжка на TPM 2.0 като минимално изискване за системата. 

На много системи TPM се деактивира по подразбиране, което изисква промяна на настройките в UEFI на компютъра, за да го разреши. 

По-уязвим откъм всичко. Все пак не случайно са го направи ли да изисква поддръжка на TPM модул и Secure Boot.

Цитат
Can I still get Windows 11 with an unsupported CPU?

While Microsoft allows you to install Windows 11 on an unsupported PC, it does not come without risks. For example, after the installation, you might notice that your PC might start to malfunction due to compatibility issues. Also, your PC will stop receiving updates, mainly but not limited to only security updates.Sep 12, 2022

преди 1 минута, nikssi написа:

Windows 11 изисква поддръжка на TPM 2.0

И ако осигурява 

image.png.211417dcc79c8b2e7e0c18e46494cea6.png какво ще означава, че не е подходящ хардуера? 

п.п. Що ли ОС на М$ направо да не замести BIOS??? И в тоя случай 100% ще има "истински" хардуер на въпросната компания ... -> Те ли да нареждат на тези които произвеждат хардуер какво е истинска машина??? 

"Неподдържан хардуер" означава просто, че ако нещо не работи както трябва, се спасяваш (вместо да се обърнеш към поддръжката), а не задължително, че няма да работи изобщо.

Ти па да не мислиш, че тука некой си пише със съпорта на джама? Некой админ на някоя голяма компания, може би. MS просто иска да ти пробута новите китайски сглобки. Защо мислиш, че има лаптопи с предварително качен джам? А тия що немат OS и тръгнат да слагат Win, в общия случай не му се разпознава wifi модула и не можеш да си дръпнеш дръвцата. Всичко е измислиено предварително. После как да не ги псуваш на леля/майка и т.н. Тоя TPM модул е пълен ташак. Некой ако иска да ти хакне системата, ще те хакне. И като го нямат една камара машини, кво - да хвърляме техниката ли? И без това Земята е пълна с боклуци.Тъпите интелски процесори -  пълни с хардуерни дупки. Тия инжинери са за уволнение! Всичко е шълен ташак. Веднъж вързан за мрежата, ти си свалил гащите, пред когото е необходимо.

PS: От тоя джам, нищо съществено не видях, без което не можеш да караш. Шарен интерфейс и нищо друго.

PSS: Предричам, че ще се яви некъв тесен специалист и ще каже, че това е най-сигурната ОС oт как свят светува. И най-бързата, и най-безпроблемната. При мен лагваше интерефейса и за това се върнах на 10ката.

Всеки е свободен да ползва това което иска. Винаги ще има хейтъри за всичко.

На мен лично 2 неща не ми харесват и допадат в win11 и това са систмените изисквания 4гб рам щото системата е 64битова и 32битова няма и място за съхранение 64гб:lol6: То вярно е че е нова ос ама с тези изисквания представям си какви ще бъдат изискванията за по новите версий на windows сигурно ще искат най малко 8гб рам и 100гб място за съхранение.

преди 14 минути, PsyManDelic написа:

Всеки е свободен да ползва това което иска. Винаги ще има хейтъри за всичко.

Вие като написахте ето този пост:

"От чисто любопитство, защо ползвате 11-та на неподдържан хардуер?"

съвсем не значи, че не влизате в групата на хейтърите .

Ето, за втори път пишете думите: "Всеки е свободен да ползва това което иска."

Какви коментари очаквате след това?

Любопитен бях защо го ползвате? Да виждате някъде да съм хейтил или нещо свързано с агресия като коментиращия над мене?

Някой забелязал ли е, че показанията за товар на GPU сякаш са грешни в 25217? Ей сега видях, че при мен според Game Bar и Task Manager стои близо до 100%, но на практика не е така.

P.S. Не съм сигурен дали това е проблем с Windows или с драйверите, че последните пък съвсем скоро ги обнових.

преди 1 минута, killchain написа:

Някой забелязал ли е, че показанията за товар на GPU сякаш са грешни в 25217? Ей сега видях, че при мен според Game Bar и Task Manager стои близо до 100%, но на практика не е така.

P.S. Не съм сигурен дали това е проблем с Windows или с драйверите, че последните пък съвсем скоро ги обнових.

Малко повече подробности?

преди 1 минута, PsyManDelic написа:

Любопитен бях защо го ползвате? Да виждате някъде да съм хейтил или нещо свързано с агресия като коментиращия над мене?

А ти да виждаш от някого агресия в тази тема? Или си пишеш и питаш заради спорта? Някой да те е насилвал да ползваш Win 11? НЕ!

току-що, Kolev72 написа:

А ти да виждаш от някого агресия в тази тема? Или си пишеш и питаш заради спорта? Някой да те е насилвал да ползваш Win 11? НЕ!

Ами видях. Не ме е насилвал никой. С желание си ползвам Win 11 от няколко месеца.

преди 1 минута, PsyManDelic написа:

Малко повече подробности?

Машината в подписа - 5900X, RTX 3070, играя Control на 2560x1440/60 монитор с пуснат V-sync. На едни конкретни настройки имам константни 60 кадъра в секунда и известен запас (който се вижда и като температури, и като резерв на производителност, когато спра V-sync), само че дори с пуснат V-sync Game Bar и Task Manager ми казват, че картата е близо до 100% товар.

преди 2 минути, PsyManDelic написа:

Ами видях. Не ме е насилвал никой. С желание си ползвам Win 11 от няколко месеца.

За разлика от теб, аз го ползвам година и няколко месеца! Отвори Уикипедия и прочети какво значение има думата агресия.

преди 2 минути, Kolev72 написа:

За разлика от теб, аз го ползвам година и няколко месеца! Отвори Уикипедия и прочети какво значение има думата агресия.

Ами ползвай си го, да съм ти казал да не го ползваш? Просто казвам, че не е препоръчително да се ползва на неподдържан хардуер. Или си чешеш езика ей така, защото си имал лош ден и се чудиш с кой да се заядеш. Типичен бай Ганьо! Приятна вечер.

преди 5 минути, killchain написа:

Машината в подписа - 5900X, RTX 3070, играя Control на 2560x1440/60 монитор с пуснат V-sync. На едни конкретни настройки имам константни 60 кадъра в секунда и известен запас (който се вижда и като температури, и като резерв на производителност, когато спра V-sync), само че дори с пуснат V-sync Game Bar и Task Manager ми казват, че картата е близо до 100% товар.

И с пуснат v-sync се товари. Напълно нормално е, не обръщай внимание, ако не дропва кадри.

преди 14 минути, PsyManDelic написа:

И с пуснат v-sync се товари. Напълно нормално е, не обръщай внимание, ако не дропва кадри.

Не казвам, че не се; казвам, че не е 100%. Даже горе-долу имам усет колко е като процент - и като пуснах Open Hardware Monitor, се потвърди, че с V-sync стои някъде на 75-80% товар. Просто като взема да си играя с настройки, искам да знам наистина колко е.

преди 1 час, vlado1985 написа:

На мен лично 2 неща не ми харесват и допадат в win11 и това са систмените изисквания 4гб рам щото системата е 64битова и 32битова няма и място за съхранение 64гб:lol6: То вярно е че е нова ос ама с тези изисквания представям си какви ще бъдат изискванията за по новите версий на windows сигурно ще искат най малко 8гб рам и 100гб място за съхранение.

Ами смятай една игра нова какви хипер изисквания има .Няма да се учудя и ако уиндолсите от новите да искат 8 гб рамец.

преди 2 часа, killchain написа:

Не казвам, че не се; казвам, че не е 100%. Даже горе-долу имам усет колко е като процент - и като пуснах Open Hardware Monitor, се потвърди, че с V-sync стои някъде на 75-80% товар. Просто като взема да си играя с настройки, искам да знам наистина колко е.

По-малко кадрки, по-лека обработка т.е по-леко товарене.

П.С: С точност да измериш всичко може би е невъзможно.

преди 7 часа, PsyManDelic написа:

Просто казвам, че не е препоръчително да се ползва на неподдържан хардуер.

Принципно не е препоръчително да си купуваш хардуер без ОС, но мнозина го правят.

По-общо: Тези които го слагат на "неподдържан хардуер" повечето са експериментатори, а не "краен" потребител. И ти им едва ли не нареждаш да не го правят. Защо???!!! Именно от любопитство  идва мотивацията да се занимаваш със софтуер и успоредно с това да усвоиш знания било то за ОС или за хардуера. 

И друго: Бе дадена опция, ако не ти хареса и/или не работи както трябва и не може да се справиш сам  да се върнеш на 10-ка. Мнозина това и направиха. НО, ако нямаш проблеми и системата ти (хардуера) работи без проблем (функционира стабилно) то защо да не се ползва? 

п.п. От любопитство ли попита защо се ползва или, за да насочиш някой към твои убеждения, или да предизвикаш спор??? 

преди 3 часа, dioib написа:

Принципно не е препоръчително да си купуваш хардуер без ОС

И по какви съображения?

Именно от любопитство  идва мотивацията

Тцъ, от любознателност...

ако нямаш проблеми и системата ти (хардуера) работи без проблем (функционира стабилно) то защо да не се ползва?

И правилно...движение напред и нагоре.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.