Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

WinPaletter 1.0.6.0
Промените:

Spoiler

New Feature (Stable) (1): Customize Windows Consoles\Terminals:

New Feature (2): Windows 10 and 11 scheme re-constructed, with ability to apply accents on taskbar alone or taskbar, start menu and action center:

• Added ability to apply accents on taskbar alone or taskbar, start menu and action center: @OrthodoxWindows #46
  • Windows 10\11 Colors ID\Descriptions changed to better ones instead of old\misleading ones
  • A new 9th color added, it was found in registry accent array, but without known usage
  • Reordering colors after changing toggles removed, the colors stay in the same order of accent array in registry. Each accent color has a number beside it, it is its order in registry's array
  • If you find a color "Undefined", that doesn't mean that it is not usable, you can use it but its effect on system is Unknown\Undefined

New Feature (3): Right-Click on theme file now has "Edit" and "Apply"; @OrthodoxWindows 's suggestion #32

Multiple improvements:

• Language Translation now depends on GitHub only (Not Telegram; Deleted as it isn't necessary)
  • You can resize the main form as colors descriptions may be partially invisible (Some languages)
  • Fixing bug in translation causing the application not opening completely
  • Application Language: improved and fixed minor bugs
  • Minor UI fixes and improvements
  • Minor Improvement in Application Start Speed (You may not notice it)

https://github.com/Abdelrhman-AK/WinPaletter/releases/tag/v1.0.6.0

Изтегляне:
https://github.com/Abdelrhman-AK/WinPaletter/releases/download/v1.0.6.0/WinPaletter.exe

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

на 16.10.2022 г. в 11:45, MZ/X написа:

Windows 11 22H2 носи нови промени в GPE:

https://www.makeuseof.com/windows-11-22h2-changes-group-policy-editor/

Това някой пробва ли го:

"1. startmenu.admx: Remove Recommended Section From Start Menu"

Стават ли 6 реда по 6 икони в старт менюто или остава празно пространство на мястото на препоръчаните, че не става ясно от описанието на настройката?

Spoiler

Remove-Recommended-From-Start-Menu.jpg?q

Можеш и през регистратурата да премахнеш Препоръчаните:

Windows Registry Editor Version 5.00

HKEY_LOCAL_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\Explorer
"HideRecommendedSection"=dword:00000001

Въпросът ми е, какво се случва със старт менюто? Колко икони могат да се поберат, като се разкарат препоръчаните през Group Policy?

Когато пробвах 11-ката в началото, изключването на препоръчаните програми от настройките на старт менюто водеше до празно поле в него, а бройката на закачените икони си остана 3 реда по 6 броя.

Аз, ако можех, нямаше да питам. Гадината неще да се инсталира на виртуалната машина. Някой ден трябва да потърся как да заобиколя глупавите проверки, ама все още не ми се занимава с това.

Но доколкото разбирам от теб, все още не може да се използва цялото старт меню за редене на икони и остава празно поле.

преди 35 минути, саби написа:

Но доколкото разбирам от теб, все още не може да се използва цялото старт меню за редене на икони и остава празно поле.

Къде видя написано такова нещо? И съдейки по снимката по-горе, не е така - иконите са до долу. 

В долната част са препоръчаните, а те не може да се редят свободно. Идеята ми е, или поне на мен би ми било по-удобно така, да се освободи пространството в старт менюто, което се използва за препоръчаните и да си редя икони по мой вкус в цялото меню. Това се надявах да е възможно през настройката в груповите политики.

ПС: Препоръчаните програми не ми трябват.

• Автор
преди 1 час, саби написа:

и да си редя икони по мой вкус в цялото меню

Имаш 24 видими на първо отваряне и още толкова с превъртане на 1 зъбче на скрола на мишката и още и още... Можеш и папки с N броя шорткъти да закачаш и куп други възможности, но точно последния ред ти боде очите...

• Автор

Започнаха да се появяват подобни скрийншотове, което явно е индикация за скорошна поява на 11 LTSC:

1663172480_win_11_iot_enterprise_ltsc_(s

Озадачава обаче наличието на магазин в LTSC, но... предстои да видим какво са измайсторили...

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Имаш 24 видими на първо отваряне и още толкова с превъртане на 1 зъбче на скрола на мишката и още и още... Можеш и папки с N броя шорткъти да закачаш и куп други възможности, но точно последния ред ти боде очите...

Просто питам. Като не желаете да отговорите, подминете. Току-виж има още един човек на тая планета като мен, който е свикнал да се шири с икони по стартовия екран на 10-ката и се надява някой ден да върнат функционалности в 11-ката, които са били премахнати от нея. Има вероятност той да ми отговори.

• Автор
преди 17 часа, саби написа:

Като не желаете да отговорите, подминете.

Цитат

Windows 11 contains a dramatically simplified Start menu and taskbar, both of which lack many of the power-user options of Windows 10. You can't resize the Start menu or the taskbar and you can't position the taskbar on different sides of the screen.

Users have been crying foul, so it's possible that Microsoft will in the future return these features. Until it does, you could use some third-party alternatives to Microsoft's Start menu.

Here are some of them:

Как да върнете плочките на менюто "Старт" на Windows 11 [Ръководство за 2022 г.]   -> това при мен не работи, но можеш да пробваш.

Windows Terminal е вече терминалът по подразбиране в Windows 11.
Това означава, че всички приложения на командния ред вече ще се отварят автоматично в Windows Terminal.

https://devblogs.microsoft.com/commandline/windows-terminal-is-now-the-default-in-windows-11/

преди 1 минута, MZ/X написа:

Windows Terminal е вече терминалът по подразбиране в Windows 11.
Това означава, че всички приложения на командния ред вече ще се отварят автоматично в Windows Terminal.

https://devblogs.microsoft.com/commandline/windows-terminal-is-now-the-default-in-windows-11/

Това не е много ок, защото структурата на командите са различни при двата командни инструмента. Предполагам ще се появи опция за смяна на настройката, ако ли не ще трябва да мигрираме към PS основно и това е. То е голямо мазало там, защото версия 7 се инсталира и обновява отделно от вградената в 10 такава. При .NET малко същата работа...

То и сега си има възможност за избор:

https://prnt.sc/CogAmG9IIwnO

Аз не виждам защо трябва да се продължава с cmd. Продължаваме с  PS 7.2+, понякога и WPS 5.1 за легаси съвместимост.

преди 23 минути, MZ/X написа:

То и сега си има възможност за избор:

https://prnt.sc/CogAmG9IIwnO

Аз не виждам защо трябва да се продължава с cmd. Продължаваме с  PS 7.2+, понякога и WPS 5.1 за легаси съвместимост.

Аз пък не виждам защо да не се остави избора на потребителя кой каквото харесва това да ползва. Няма лошо да ги има и двете, защото за елементарни неща понякога CMD е по-лесен от PS като синтаксис просто.

преди 24 минути, MZ/X написа:

Че какво пречи да се изпълняват в PS?

http://cdn.differencebetween.net/wp-content/uploads/2018/04/PowerShell-VERSUS-Command-Prompt.jpg

Не пречи, СИНТАКСИСА е друг за някои команди. :)

• Автор
преди 36 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз пък не виждам защо да не се остави избора на потребителя кой каквото харесва това да ползва. Няма лошо да ги има и двете, защото за елементарни неща понякога CMD е по-лесен от PS като синтаксис просто.

1475915989_.png.a688caeb2b2a2d13a33ddcd260e3d977.png

Windows Terminal Default Command Line In Windows 11 HTMD Blog (anoopcnair.com)

преди 46 минути, Joss Bomon написа:

Да, видях го това. Аз говорих по принцип като отговор на това:

преди 1 час, MZ/X написа:

преди 56 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не пречи, СИНТАКСИСА е друг за някои команди. :)

И настава мазало, особено когато изпълняваш скриптове на различни машини...

преди 8 минути, цър-вул написа:

И настава мазало, особено когато изпълняваш скриптове на различни машини...

Това имах предвид, но... Аз нямам проблеми да свикна с PS макар да ми е различен като идеология. Но определено се изисква привикване. Някой, който е работил само в CMD ще гледа малко като теле. Да не говорим колко условности има там. Понякога даден cmdlet не бачка и се почва един анализ на червените надписи. Трябва да се внимава и с правата - не само Run as administrator, както е в CMD, ами и какъв Set-ExecutionPolicy е зададен. И други примери. Аз лично не бих зачеркнал още толкова бързо CMD, па ако ще и да е архаично. :)

Windows 11 Insider Preview Build 25227

Интересно това каво ще да е:

Промени и подобрения

[Старт меню]

• Изпробваме малка промяна в менюто "Старт", където някои вътрешни лица ще виждат значки в потребителския си профил, които ги уведомяват, че трябва да бъдат предприети определени действия.

XxkpQzs.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.