Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 2 часа, vpvelev написа:

Изтрих дяла с Windows 10 и си събрах пак целия диск 500ГБ като разширих дяла с Windows11.

Велцоме окончателно в Windows 11 :)

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

на 2.11.2022 г. в 12:17, MZ/X написа:

Ами няма безплатни облаци с безгранични обеми ...

Има, ако знаеш трикове.

Аз използвам MEGA, където безплатното свободно място е 30ГБ на профил... аз обаче имам много профили, и така имам много пъти по 30ГБ, без да ми се налага да плащам за надграждане.

преди 2 минути, PigMan9 написа:

Има, ако знаеш трикове.

Аз използвам MEGA, където безплатното свободно място е 30ГБ на профил... аз обаче имам много профили, и така имам много пъти по 30ГБ, без да ми се налага да плащам за надграждане.

MEGA дават свободно 50ГБ не 30

VinFMzW.png

преди 4 минути, vpvelev написа:

MEGA дават свободно 50ГБ не 30

VinFMzW.png

При мен е 30... явно защото не съм отключил постиженията, които дават още свободно място.

screenshot-98.jpg

преди 4 минути, PigMan9 написа:

При мен е 30... явно защото не съм отключил постиженията, които дават още свободно място.

screenshot-98.jpg

Може и да са я намалили и аз да съм "заварено положение". От доста години ползвам MEGA и тогава даваха 50ГБ.

Windows 11 вече ви позволява да разберете кои процеси използват файла

https://www.windowslatest.com/2022/11/03/windows-11-now-lets-you-find-out-which-processes-are-using-the-file/

lsof вече и в Уиндоус 11 :)

Инсталация:
winget install powertoys
или
choco install powertoys

Продъклжавам да си го ползвам. Е, не дава инфо кой е процесът заключващ дадения файл.
А има и други ключари. Веднага се сещам за IObit Unlocker и е фри

преди 3 часа, MZ/X написа:

https://www.windowslatest.com/2022/11/03/windows-11-now-lets-you-find-out-which-processes-are-using-the-file/

Инсталация:
winget install powertoys
или
choco install powertoys

На Майкрософт има трябваха над 20 години, за да добавят една проста функция. За*би.

преди 3 минути, S197 написа:

На Майкрософт има трябваха над 20 години, за да добавят една проста функция. За*би.

Те не могат да сложат секунди на часовника, а какво остава за по-сложни неща.

преди 3 часа, MZ/X написа:

Инсталация:
winget install powertoys
или
choco install powertoys

Не, не е Windows, а powertoys. Това не е нативна поддръжка на тази опция в Windows.

преди 1 час, killchain написа:

Готино.

Едно време имаше Unlocker, който вършеше същата работа, ама последно май имаше някакви проблеми.

Още си работи. И аз си го ползвам.

преди 1 час, цър-вул написа:

Продъклжавам да си го ползвам. Е, не дава инфо кой е процесът заключващ дадения файл.
А има и други ключари. Веднага се сещам за IObit Unlocker и е фри

Да или LockHunter. Също е безплатна. Или EMCO UnLock IT.

преди 19 часа, цър-вул написа:

е, не е Windows, а powertoys. Това не е нативна поддръжка на тази опция в Windows.

Считай я за квази-нейтив, защото е само за W11/10.

преди 7 минути, MZ/X написа:

защото е само за W11/10

преди 7 минути, MZ/X написа:

защото е само за W11/10.

А ти за кои ОС-ми искаш да е налична поддръжка, че е само? Win 8 след 2 петъка отпада от играта.

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Microsoft PC Manager

Тоя на видеото говори като препил. Иначе подобен мениджър веднага се сещам, че има дори стария ми телефон с Андроид. Не е лоша идеята като цяло да е събрано всичко на едно място под един интерфейс.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Тоя на видеото говори като

60-годишен украинец. Между другото много прилича на гласа на Сергей Стрелец

• Автор

Не се сещам, дали по-назад е повдиган въпроса с надграждането на 21Н2 до 22Н2 на неподдържан хардуер със запазване на програми и настройки. Който е пробвал, вероятно е установил, че добавянето на ключове в регистрите за байпас на проверката вече не вършат работа.

Ето едно видео, под което автора е дал линк към нарочно направен .bat файл, променящ инсталатора за надграждане. Метода работи - проверено!

Какви са най големите промени в Windows 11?

Бях спрял да се учудвам на странностите на M$, ама тоя път много се учудих :)

Днес си купих и смених стария Ryzen 3 1200 с нов Ryzen 5 5600. Ама се оказа, че Windows 11 не го поддържа. Поддържа всички с някаква буква отзад, ама тоя не:

vMRgj2o.png

Странното е че например 5600X е от 2020 година, а тоя който купих е от Q2 на 2022 година.

q8H12fw.png

Jony1DQ.png

Така че пак не отговарям на измишлютините на M$. :)

Важното е, че процесора спрямо стария ми е супер. И в Windows и в Linux всичко е в пъти по-бързо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.