Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз съм с нея, но не съм я обновявал. Мисля, че UCheck я обнови при мен:

mcq4roR.png

winget upgrade winget

Не става ли? Не ползвам ucheck.

winget upgrade winget

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

току-що, АСПЕКТ написа:

winget upgrade winget

Да, но ucheck-a се грижи в случая. Аз обновявам ръчно само nuget.

Иначе UCheck използва и Winget при проверка за нови версии. Ето.

m1hksyc.png

Ей сега ще ги обновя и тези и ще запечатам системата с нов Image. :)

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да, но ucheck-a се грижи в случая. Аз обновявам ръчно само nuget.

Иначе UCheck използва и Winget при проверка за нови версии. Ето.

m1hksyc.png

Ей сега ще ги обновя и тези и ще запечатам системата с нов Image. :)

WingetUi го прави това.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

WingetUi го прави това.

Да, сигурно. Но той не разполага с Community data base най-вероятно. Въпрос на вкус.

Да, сигурно. Но той не разполага с Community data base най-вероятно. Въпрос на вкус.

Нямам идея.😀

Ето.

2.png

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Нямам идея.😀

Ето.

Да не оспамваме темата (спирам), аз това имах предвид:

264 software fully supported (version/update/install)
80955 software from community (version only)

https://www.adlice.com/ucheck-software-list/

Да не оспамваме темата (спирам), аз това имах предвид:

264 software fully supported (version/update/install)
80955 software from community (version only)

https://www.adlice.com/ucheck-software-list/

Защо да е спам темата, winget си е част от Windows.

https://learn.microsoft.com/en-us/windows/package-manager/

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Защо да е спам темата, winget си е част от Windows.

https://learn.microsoft.com/en-us/windows/package-manager/

Защото разговора тръгна в друга посока за което и аз нося отговорност де, но нямаше и как да не ти отговоря. :D

на 5.02.2025 г. в 14:04, nikssi написа:

Той не знае

Заслепен от плебейската си омраза, това NIKаквоSSI за втори път тези дни стана причина да направя успешни промени в новия уиндоус. Успях да премахна bitlocker на цяло и сега компютърът и дисковете са чисти. Вече няма опасност от изненади в най-неподходящ момент. Дерзай, таваришч, ти, дето по-добре знаеш кой какво може и знае... Мисля, че ръководството на форума е време да помисли ти каква роля имаш там-да помагаш на сиромашията и да следиш за реда или да се подиграваш и да отблъскваш хората. 

22.PNG

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

Заслепен от плебейската си омраза, това NIKаквоSSI за втори път тези дни стана причина да направя успешни промени в новия уиндоус. Успях да премахна bitlocker на цяло и сега компютърът и дисковете са чисти. Вече няма опасност от изненади в най-неподходящ момент. Дерзай, таваришч, ти, дето по-добре знаеш кой какво може и знае... Мисля, че ръководството на форума е време да помисли ти каква роля имаш там-да помагаш на сиромашията и да следиш за реда или да се подиграваш и да отблъскваш хората. 

Ами как да го кажа така лекичко да не ти нараня душичката. Сам си казваш ...

на 5.02.2025 г. в 13:24, Panzer 4 написа:
на 5.02.2025 г. в 12:19, цър-вул написа:

През друга ОС (примерно Стрелец) имаш ли достъп до файловете на C и D? 

На този компютър нямам друга ОС.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

С 20 гб Свободно място би ли могло да се направи ъпгрейд към 11ката ? Също ми е интересно до скоро доста често натякваха да минаваме на 11 а сега дори в актуализирането не излиза съобщението,че мога да направя ъпгрейда.

преди 34 минути, цър-вул написа:

Коо голяма е Windows папката ти в момента? Долу-горе толкова +~2GB ще ти трябва за ъпдейта

Няма ли папка Windows Old при надграждане? А тя е бая.

Аз пак си направих експеримент, вчера инсталирах windows 11 24H2 на чисто на стария лаптоп (в подписа, I7 4710HQ, SSD Samsung Evo 850 500 GB, 12 GB DDR3 1600, 860m 4GB). Ъпдейтна се нормално, но работи една идея по-тромаво от windows 10. Пуснах му скрипт за debloat GitHub - Raphire/Win11Debloat: A simple, easy to use PowerShell script to remove pre-installed apps from Windows, disable telemetry, remove Bing from Windows search as well as perform various other changes to declutter and improve your Windows experience. This script works for both Windows 10 and Windows 11.

Спрях сървиса на windows search, че той нонстоп се включваше и заемаше 10% и отгоре, но постоянно 'NT kernel and system' заема по 1-2% от процесора (при 10 това не помня да е правило така). Също така при отваряне на нов 'file explorer' на моменти се получава едно забавяне от по 2-3 секунди, дори да има и друго отворен такъв прозорец и лаптопа изобщо да не е натоварен. И 'task manager' се отваря бавно, докато зареди минават 5-8 секунди. Правих проверка на системни файлове, диск - няма пролеми.

Иначе, като цяло машината си работи нормално, пуснах дори и някоя и друга игра, също там няма забавяния.

Драйвърът на дисковия контролер от M$или от Intel. Пробвай с универсалния M$ драйвър. Може да пробваш и не с 24Н2, а с инсайдърска версия(примерно 27788)

Имам вече уиндоус 11 LTSC на два компютъра, инсталирани са от едно и също ISO, по един и същ начин. Работят чудесно, но има разлика в българския. На единия е почти като на чист 11, на другия има доста функции на английски. На него при опит да го инсталирам отново изписва , че е инсталиран най-новия. Дали има начин да се подобри положението?

23.PNG

33.PNG

34.PNG

44.PNG

преди 55 минути, цър-вул написа:

Едното какво общо има с другото?

Общото е, че няма да му стигне мястото.

• Автор
преди 23 минути, Raze написа:

Аз пак си направих експеримент, вчера инсталирах windows 11 24H2 на чисто на стария лаптоп (в подписа, I7 4710HQ, SSD Samsung Evo 850 500 GB, 12 GB DDR3 1600, 860m 4GB). Ъпдейтна се нормално, но работи една идея по-тромаво от windows 10. Пуснах му скрипт за debloat GitHub - Raphire/Win11Debloat: A simple, easy to use PowerShell script to remove pre-installed apps from Windows, disable telemetry, remove Bing from Windows search as well as perform various other changes to declutter and improve your Windows experience. This script works for both Windows 10 and Windows 11.

Спрях сървиса на windows search, че той нонстоп се включваше и заемаше 10% и отгоре, но постоянно 'NT kernel and system' заема по 1-2% от процесора (при 10 това не помня да е правило така). Също така при отваряне на нов 'file explorer' на моменти се получава едно забавяне от по 2-3 секунди, дори да има и друго отворен такъв прозорец и лаптопа изобщо да не е натоварен. И 'task manager' се отваря бавно, докато зареди минават 5-8 секунди. Правих проверка на системни файлове, диск - няма пролеми.

Иначе, като цяло машината си работи нормално, пуснах дори и някоя и друга игра, също там няма забавяния.

Що я мъчиш старата машинка с нормална 11-ка? За нея, или 11 LTSC или 10 LTSC, като 10 си е за предпочитане. Въпреки това, забавяне при отваряне на диспечера не трябва да има. Пуснал ли си най-висока производителност от управлението на захранването? Пробвай как е и с извадена батерия, само на адаптер.

преди 3 минути, Panzer 4 написа:
преди 58 минути, цър-вул написа:

Едното какво общо има с другото?

Общото е, че няма да му стигне мястото.

И как го реши това? Ако има Windows.ol ще бъде изтрита и създадена с ново съдържание!
Ако няма - просто ще създаде нова Windows.old!

Task мениджър-а на windows 11, като гледам, така работи - отваря прозореца и в него нещата се зареждат с известно забавяне. Тествах и на другата машина - Xeon e5-2680 v4, 32 GB RAM, M.2 SSD. Там за секунда и нещо се отваря, но в началото прозореца е празен, след това се зареждат вътре компонентите. Пак е една идея по-бавно от windows 10. Не бях обръщал особено внимание досега, но и там explorer зарежда пак по същия начин, макар и по-бързо. Пак има леко забавяне, сравнено с windows 10. Просто самата ОС си е по-тромава.

преди 18 минути, цър-вул написа:

Драйвърът на дисковия контролер от M$или от Intel. Пробвай с универсалния M$ драйвър. Може да пробваш и не с 24Н2, а с инсайдърска версия(примерно 27788)

Гледам скоростите са добри, за SATA диск на 8 години може би вече и 2592 дни работа. Драйвера за SATA контролер го дава на intel от 25/07/2013. Къде има друг драйвер?

827afj9.png

• Автор
преди 16 минути, Raze написа:

Тествах и на другата машина - Xeon e5-2680 v4, 32 GB RAM, M.2 SSD. Там за секунда и нещо се отваря, но в началото прозореца е празен, след това се зареждат вътре компонентите.

Е и? Пак на 9 годишен процесор пробваш. На твоя 5800Х трябва да зарежда моментално. Всичко в диспечера се зарежда моментално с отварянето му при мен.

Сега пробвах и на старата SFF машина с 4770 32 RAM 2,5" EVO диспечера пак си отваря и зарежда моментално с Windows 11 IoT 24H2.

На десктопа засега няма да експериментирам. 9 годишен процесор, но е доста по-мощен от лаптопа, макар и на по-ниска честота, малко по-нов, DDR4, а и поддържа M.2 дискове. На 5800x сега ще инсталирам на виртуална машина с vmware, да видим как ще е. Дори и през виртуалка пак трябва да има разлика.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.