Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 34 минути, цър-вул написа:

С Core i5 3320/16GB DDR3/1600 и 27788 нямам такъв проблем

А твоята памет L ли е или не. Ако ти дам достъп до машината ми били могъл да отстраниш проблема ако разбирасе искаш де и ти се занимава.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Проблема с таск мениджър-а го има и на windows 10, въпреки че там зарежда малко по-бързо, както написах, първо изкарва CPU, MEMORY, после има няколко секунди забавяне, докато зареди и останалите неща и започне да ъпдейтва интерфейса. Дори извадих caddy-то с механичния диск, викам си нещо може нещо да търси по него, затова да се бави, но няма разлика. Използването на процесора без нищо излишно заредено е около 2%, отива до 3%, като главно се ползва от "nt kernel and system" или "system". Като си заредя всички неща е около 5% с system informer -> system informaton прозореца, който оставям да работи постоянно.

преди 5 минути, vlado1985 написа:

А твоята памет L ли е или не. Ако ти дам достъп до машината ми били могъл да отстраниш проблема ако разбирасе искаш де и ти се занимава.

L е, нали писах по-горе, че процесора само с такава работи, а и CPU-Z я показва L. Какъв проблем имаш, не разбрах?

Ако е това със забавянето, може и да е от диска нещо. Спри всички проверки на defender и виж дали ще има разлика.

преди 9 минути, Raze написа:

L е, нали писах по-горе, че процесора само с такава работи, а и CPU-Z я показва L. Какъв проблем имаш, не разбрах?

Ако е това със забавянето, може и да е от диска нещо. Спри всички проверки на defender и виж дали ще има разлика.

За снощния пост да прав си никъде не си написал някоя от паметите да е L спомена че в cpu-z ги дава и двете че са L и процесора само с такава работи.

Аз и заради това те цитирах защото от написаното в постати те разбрах че и двете памети са различни една л а друганта не ле

А за забавянето според мен не е от диска макар че за сисемен ползвам ssd biostar 120гб диска е на почти 5 години и няма никакви проблеми спрял съм всякакви фонови процеси и съм забранил почти всички сервизи.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

А за забавянето според мен не е от диска макар че за сисемен ползвам ssd biostar 120гб диска е на почти 5 години и няма никакви проблеми спрял съм всякакви фонови процеси и съм забранил почти всички сервизи.

Пусни task manager и виж кое се товари най-много при забавянето.

преди 7 минути, Raze написа:

Пусни task manager и виж кое се товари най-много при забавянето.

В диспечер на задачите процеси (фонови процеси най много памет заемат хрома и anti maware service executable)

преди 50 минути, vlado1985 написа:

и anti maware service executable)

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/high-cpu-usage-because-of-antimalware-service/b20c6fef-0ce1-4ad1-8874-f76c8a89523a

В тая тема се казва, че човека има вирус, който е със същото име(Antimalware Service Executable). Няма да е лошо да сканираш с нещо мощно.

преди 17 минути, *S197* написа:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/high-cpu-usage-because-of-antimalware-service/b20c6fef-0ce1-4ad1-8874-f76c8a89523a

В тая тема се казва, че човека има вирус, който е със същото име(Antimalware Service Executable). Няма да е лошо да сканираш с нещо мощно.

По скоро е системен компонент принадлежащ на defender-а. А в темата човека си е написал че има злонамеревн софтуер със същото име.

Цитат

Всъщност изглежда, че имах злонамерен софтуер, наречен точно като изпълнимия файл за защита срещу злонамерен софтуер. В диспечера на задачите видях, че има два процеса, наречени по същия начин. Единият беше с използването на процесора на Hugh, а единият беше обикновеният антималуер. Опитах се да сменя афинитета на нормален, след като затворих този с натоварването на процесора и не стана. Нямах разрешения. След това се опитах да го сменя на другия процес и се получи. O щракнете с десния бутон върху процеса, отидете на неговото местоположение и сканирайте файловете, които са абсолютно същите (наименувани) като тези на оригиналния антималуер. Спрях процеса от лентата на задачите и се опитах да изтрия .exe файла. Не проработи, защото имаше още един процес, който се криеше. Нещо като wsappx.exe. Когато го спрях, можех да изтрия exe файла и процесът не започна отново. Не можах да изтрия папката, защото зловредният софтуер имаше разрешение за нея, така че ги промених на мен и ги изтривам. След всичко това реших да инсталирам антивирусна. Опитах с Eset, не се получи, завършваше инсталацията преждевременно. Пробвах с BitDefender, не стана. Беше блокиран от списъка с ненадеждни издатели. Имаше много блокирани антивируси, изтрих ги всички, след което се опитах да отворя инсталацията на BitDefender. Все още не работи. Натиснах Shift и щракнете с десния бутон, копирах като път и отидох на cmd, за да го стартирам. Все още не работи, инсталацията спираше на около 8%, така че се отказах да инсталирам друга антивирусна програма. Активирах windows defender на максимална защита. Можете ли да ми помогнете да инсталирам друг антивирусен софтуер. 

преди 3 часа, Raze написа:

Стига експерименти, и така си работи добре и достатъчно бързо, като изключим дребния проблем със стартирането на task manager.  

Вече не е ясно кое е експеримент. Аз съм от 2015 инсайдер с W11 и това ми е единствена и работна система. 

Хубаво е да станем повече инсайдерите, за да се види дали лъжа, че при мен няма проблеми, поне не такива от които се оплакват останалите с "нормален" W11. 

Опитах да пусна ъпгрейд чрез асистента за win11 от сайта пишеше че е съвместим компютъра , започна изтегляне , инсталиране в три стъпки след като завърши започна да проверява за ъпдейти след което отказа да продължи тъй като компютъра не бил съвместим .... Да не са си променили решението или да са променили изискванията защото по едно време си излизаше възможност и чрез актуализатора на уиндоуса ,но в последствие изчезна известието . 
Това е лаптоп с i5 8750H има TPM 2.0

Екранна снимка 2025-02-11 200434.jpg

преди 5 минути, vanko929 написа:

Опитах да пусна ъпгрейд чрез асистента за win11 от сайта пишеше че е съвместим компютъра , започна изтегляне , инсталиране в три стъпки след като завърши започна да проверява за ъпдейти след което отказа да продължи тъй като компютъра не бил съвместим .... Да не са си променили решението или да са променили изискванията защото по едно време си излизаше възможност и чрез актуализатора на уиндоуса ,но в последствие изчезна известието . 
Това е лаптоп с i5 8750H има TPM 2.0

Има TPM 2.0, но пуснат ли е? Също така Secure Boot-a? Дяла в GPT ли е?

Виж какво ще покаже това:

https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11

Най-много дори да поддържаш нещата ако не ти се занимава да спираш CSM Legacy режима, да обръщаш от MBR2GPT и т.н. просто да насипеш с bypass метода в Rufus и толкова.

преди 17 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Виж какво ще покаже това:

Всички показатели са в зелено , остава вариант да не е достатъчно дисковото пространство тъй като имах 25 гб свободни ще видя какво мога да преместя да освободя малко и ще пробвам пак.

Малко странни резултати дава това, като съм вече на windows 11 - за брой на ядрата и честотата...

1IeJTHY.png

преди 27 минути, Raze написа:

Малко странни резултати дава това, като съм вече на windows 11 - за брой на ядрата и честотата...

Не знам, при мен си познава. А и той ползва WMIC метода в самата ОС.

TPnEEch.png

Иначе имаш и алтернативи бол:

https://github.com/builtbybel/ReadySunValley (старата версия, предишното име беше Moin11)

https://github.com/builtbybel/ThisIsWin11 (новата версия от същия автор)

https://github.com/orangegrouptech/Windows-11-Compatibility-Checker

https://www.wisecleaner.com/checkit.html

https://www.majorgeeks.com/files/details/windows_11_compatibility_checker.html

https://www.iobit.com/en/can-i-run-win11.php

AOMEI също има вграден тул.

https://www.diskpart.com/windows-11/windows-11-requirements-check-tool-1503.html

• Автор

image.png.1c50c2ea156bdfe65e61c1f106a1df1f.png

преди 12 часа, Raze написа:

Работи си коректно програмчето:

image.png.88da0c5534baf627c24bc13cba6025d1.png

• Автор
преди 14 минути, Raze написа:

Пробвай да го пуснеш под windows 11 на неподдържан хардуер.

Ами нали за това е направен инструмента, да показва къде имаш несъответствия с изискванията на 11.

Windows processor requirements Windows 11 supported Intel processors | Microsoft Learn

Да, просто е бъг това с броя на ядрата и честотата на неподдържания хардуер - един път го има, друг път не. Задава ти един въпрос и при единия от изборите се появява бъг-а, иначе само пише за процесора, че не е съвместим, не за броя и честотата на ядрата.

RsbsdZm.png8lQtE9U.png1IeJTHY.png

eD3Qd9Q.png

преди 2 часа, nusho73 написа:

Да, той е от същия автор на flyby11 и на горните тулове за проверка за съвместимост с 11 ThisIsWin11. Имаше доста тулове, но постоянно ги спира или им сменя имената. Беше разработил и CleanMgr++.

преди 2 часа, Raze написа:

Да, просто е бъг това с броя на ядрата и честотата на неподдържания хардуер - един път го има, друг път не. Задава ти един въпрос и при единия от изборите се появява бъг-а, иначе само пише за процесора, че не е съвместим, не за броя и честотата на ядрата.

Може да му се докладва в GitHub. А иначе при другите такива инструменти има ли го проблема при теб?

преди 19 часа, vanko929 написа:

Всички показатели са в зелено , остава вариант да не е достатъчно дисковото пространство тъй като имах 25 гб свободни ще видя какво мога да преместя да освободя малко и ще пробвам пак.

Оказа се че мястото не е достатъчно освободих мялко като преместих Temp около 33 станаха и мина без проблем ъпгрейда и инстяляциятя имах отново 25-(свободни) като отделно windows.old заема 25gb също а как така изведнъж си е намерило място ??? 😄 На пръв поглед малко при отварянето на file explorer се замисля ,но заема 5 гб или 30% от общата ми 16 РАМ

преди 2 часа, Panzer 4 написа:

Сигурно си с ХР...

Чукча - писатель! Чукча - не читатель!

на 11.02.2025 г. в 16:07, цър-вул написа:

С Core i5 3320/16GB DDR3/1600 и 27788 нямам такъв проблем

Това на XP да ти прилича?

на 11.02.2025 г. в 16:42, vlado1985 написа:

А твоята памет

image.png.488a0c846df361481228d68ce28d76f0.png

image.png.2bf286dc5dbdd250e74257d44ef47661.png

преди 3 минути, цър-вул написа:

Чукча - писатель! Чукча - не читатель!

Това на XP да ти прилича?

image.png.488a0c846df361481228d68ce28d76f0.png

image.png.2bf286dc5dbdd250e74257d44ef47661.png

Ти си със 16гб рам аз съм с 12 което е без значение разбирасе но и при мен както при raze  се получава това забавяне с няколко секунди и според мен е от рамта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.