Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Обнови се WinNTsetup до 5.4.1
Промените:

Spoiler

- added missing LANG folder
- bootice language files prefer MUI names
- disabled multicore apply for x86 version.
- removed system menu integration

Сваляне:
https://www.mediafire.com/folder/53um6k2nmhvd5/

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Microsoft е актуализирал списъка с поддържани процесори за Windows 11, версия 24H2.
Добавени са нови модели AMD, но процесорите на Intel от 8, 9 -то и 10 -то поколения бяха неочаквано премахнати.

Източник:comss.ru 

https://www.comss.ru/page.php?id=15745

преди 4 часа, Maxim Todorov написа:

Microsoft е актуализирал списъка с поддържани процесори за Windows 11, версия 24H2.
Добавени са нови модели AMD, но процесорите на Intel от 8, 9 -то и 10 -то поколения бяха неочаквано премахнати.

Източник:comss.ru 

https://www.comss.ru/page.php?id=15745

Хм...има премахнат 8600K, но май не видях моя 8700K в списъка. Пък i7-10700K е премахнат. Не виждам логиката честно казано.

преди 29 минути, nusho73 написа:

За пари,кинти и др.

Според мен списъка е грешен. Един познат и той мисли така (по Телеграма). То ще се чуе. Не, че се оплаквам, че моя не е премахнат, но според мен или и той е премахнат и са забравили да го добавят в списъка или нещо самия списък е грешен. Няма как да махнеш 10700K, а да оставиш 8700К. Или поне да имаше някаква причина (да кажем оставят всички с K или всички работещи на определена честота)...а то май доста RANDOM ми изглежда това. И на какво отгоре махат след като не са сменили кой знае какво в 24H2 откъм изисквания. Иначе, че 8-мо поколение вече е старо за новите игри е факт (вече Indiana Jones новия, STALKER 2) и прочие давам за минимум 9/10 поколение и нагоре. Но за ОС тези изисквания са абсурдни на този етап.

Да...comss не знам какво са копирали...но на страницата на MS и 8700K липсва.

https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-24h2-supported-intel-processors

Интересно тези които са минали вече на 11 и са били с 8-9-10 поколение какъв ще го "дървят" сега.

Това да сменяш изисквания в движение е някаква простотия. Все едно да променяш правилата на футболен мач или друг спорт/турнир по време на самия мач.... Тея работи се казват предварително. Аз не се сещам някой разработчик на игри да е променял изискванията така. Сега за някой remaster да. Но не е и при вече излязъл продукт. Освен ако 11 няма да е последния Win и ще е като услуга вече. Тогава по-може. Но и там не е ясно. Те постоянно се чудят дали ще има 12, дали няма да има. То и 11 нямаше да има...

И после защо дяла на Win 11 е 35.55%.

Според коментарите, виновните са Intel.

Цитат

The only thing that i can think of is Intel is to blame...
Intel only supports Windows 11 21H2 and 22H2 on 8th-9th-10th iGPU drivers.

Но аз не съм сигурен. Ако беше това от списъка трябваше да махнат само тези с вградени IGPU-та. А не всички според мен.

Цитат

but not every sku has an igpu enabled nor do we use them.
i have a 10th gen that has 24h2 installed

Може би просто си връзват гащите. Те ще продължат да работят, просто няма да указват явно съдействие (извинение да не го правят) за да намалее работата за поддръжката сигурно.

Цитат

Doesn't mean the CPU will suddendly stop working on Windows 11 or receiving updates, it just means that Microsoft won't give you "support" if you ever need it. I'm running a 3770K and it works perfectly fine so trust me, with a 9900K you're fine for now.

преди 20 минути, *S197* написа:

Каквото и да е, работата не отива на добре. Първо tpm-a, сега орязват и професорите... MS сами си копая дупка.

Ще останем явно само инсайдерите ;)

• Автор
преди 51 минути, В. Велев написа:

Ще останем явно само инсайдерите ;)

Не, по-точно ще останат тези с AMD... и всички на които не им пука за официалните изисквания.

WinPE 11-10-8 Sergei Strelec (x86/x64/Native x86) 2025.02.17 English version
Описание

История на версиите

Контролни суми (*.iso файл):
CRC32: 5B072099
MD5: 55895196420FCC8EDDEB2BDF0B1FCD8C
SHA-1: 570FF74399D581D30677B835BACDAD7876A0AB24

MEGA
fex.net
Google Drive
pixeldrain.com Парола за архив:   strelec

Актуализиране на корекция от версия WinPE11_10_8_Sergei_Strelec_x86_x64_2025.01.09_English
MEGA fex.net 
Google Drive 
pixeldrain.com 
Парола за архива: strelec

Windows са сменили клавишната комбинацията ctrl+alt+delete с ctrl+shift+esc, която отваря Task Manager.

images?q=tbn:ANd9GcRbUPekHPBYNrfY7GCSLRI

Предишната комбинация отваря друго.

v4-460px-Open-Windows-Task-Manager-Step-

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Windows са сменили клавишната комбинацията ctrl+alt+delete с ctrl+shift+esc, която отваря Task Manager.

Това е така и при windows 7,  не знам кога ctrl+alt+delete е отваряло task manager и защо чак сега си го разбрал.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

images?q=tbn:ANd9GcRbUPekHPBYNrfY7GCSLRI

преди 50 минути, Raze написа:

Това е така и при windows 7,  не знам кога ctrl+alt+delete е отваряло task manager и защо чак сега си го разбрал.

Това е така, защото аз нямам DEL клавиш на Ейпъл клавиатурата. Клавиатурата всъщност има DEL, но функцията му е друга. Добре са направили, разумен ход. Привличат потребителите си.  :) 

преди 2 часа, Raze написа:

Сега ми направи впечатление, аз не ползвам много Windows. 😀 Свикнал съм с другата комбинация. 

Тя не е за достъп до Управлението на задачите. По-скоро е за достъп до опциите за ре/стартиране на ОС/машината.
От Vista насам Ctrl+Shift+Esc е за достъп до Управлението на задачите

Как може да се прекръсти един диск? Например от Д: да стане Е:. Това с десен бутон и преименуване добавя новото име на диска , но в същност в скоби се изписва старото Д: и не върши работа.

23.png

Екранна снимка 2025-02-17 140826.png

Microsoft не отказва да поддържа Windows 11 за PC с процесори на Intel от 8 -то, 9 -то и 10 -то поколение.

Порталът Windows Latest отбелязва, че Microsoft не спира да поддържа Windows 11 за устройства с Intel процесори от 8 -то, 9 -то и 10 -то 
поколение. Промените в документацията се отнасят само до производителите на OEM.

https://www.windowslatest.com/2025/02/17/no-microsoft-is-not-dropping-windows-11-support-for-intel-8th-9th-and-10th-gen-chips/

https://www.comss.ru/page.php?id=15748

Добре де, нормално ли е като ми спря тока снощи, днеска пускам щайгата, виждам само черен екран и синята окръжност, когато джама чегърта по диска? Накрая подкарах със System Restore, ама ми пре*а антивирусната, тъпия Windows( на майка му в *****а), та сега и с нея се разправям.

• Автор
преди 2 часа, Maxim Todorov написа:

Microsoft не отказва да поддържа Windows 11 за PC с процесори на Intel от 8 -то, 9 -то и 10 -то поколение.

Порталът Windows Latest отбелязва, че Microsoft не спира да поддържа Windows 11 за устройства с Intel процесори от 8 -то, 9 -то и 10 -то 
поколение. Промените в документацията се отнасят само до производителите на OEM.

https://www.windowslatest.com/2025/02/17/no-microsoft-is-not-dropping-windows-11-support-for-intel-8th-9th-and-10th-gen-chips/

https://www.comss.ru/page.php?id=15748

Съжалявам, че не снимах първоначалния текст от сайта на М$, защото изречението за ОЕМ вероятно е добавено след като се е вдигнал шум. Хайде един, втори, трети сайт да "се объркат в превода" и разчитането разбирам, но според мен е добавено в последствие:

Изисквания към процесора Windows Windows 11, версия 24H2, поддържани процесори на Intel | Microsoft Learn

Windows 11 версия 24H2, поддържани процесори Intel

02/13/2025

Изброените процесори представляват моделите процесори, които отговарят на минималния праг за поддържаните поколения процесори и нагоре до най-новите процесори към момента на публикуване. Тези процесори отговарят на принципите на проектиране относно сигурността, надеждността и минималните системни изисквания за Windows 11. Впоследствие пуснатите и бъдещите поколения процесори, които отговарят на същите принципи, ще се считат за поддържани, дори и да не са изрично изброени. Очаква се списъкът с процесори да не отразява най-актуалните предложения от производителите на процесори между актуализациите. Актуализациите на списъците с процесори ще се извършват при всяка следваща обща наличност на Windows.

OEM производителите могат да използват следните процесори за нови устройства с Windows 11. Новите устройства с Windows 11 трябва да използват съвременни драйвери за устройства, които са преминали програмата за хардуерна съвместимост на Windows за Windows 11 или най-новите налични съвременни драйвери за устройства, базирани на принципите на проектиране на декларативни, компонентни приложения за поддръжка на хардуер (DCH).

Ъпгрейднах и десктопа до windows 11, засега се държи нормално, explorer-а се забърза докато сменям папките, че windows 10 нещо се замисляше. След сравнително успешния експеримент с лаптопа, реших и на десктопа да мина на windows 11.

А и RTX HDR-а изглежда доста добре при неподдържаните игри :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.