Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 45 минути, (:IdioibI:) написа:

По-интересното:  На "Синия екран" нямаше указана грешка. Само имаше съобщение за това, че "съжаляват" за въпросното прекъсване и необходимост от рестартиране на системата. А, сега де, какъв е бил проблема? =Въобще имало ли е проблем? И с кое, с връзката с интернет или с хардуера на ПК?

Може и при М$ да е спрял тока в тоя момент...

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 36 минути, Raze написа:

Event viewer/windows logs/system и там търсиш по времето на изключване каква е грешката

Из "него" не намерих грешка към времето на събитието. 

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Какво странно се случи преди малко при мен.

Спря тока. Понеже ползвам ТВ като монитор, то прехвърлих се на самия лаптоп. После прехвърлих  връзката към интернет през телефона си. В момента в който дойде тока => "Бам" ... син екран с надпис, че трябва да се рестартира компютъра. 

Рестартирах го и рестартирах и сесиите в Microsoft Edge. => И, за моя радост (защото списвах в този форум нещо), то беше се запазило и поста който правих тук. :) 

По-интересното:  На "Синия екран" нямаше указана грешка. Само имаше съобщение за това, че "съжаляват" за въпросното прекъсване и необходимост от рестартиране на системата. А, сега де, какъв е бил проблема? =Въобще имало ли е проблем? И с кое, с връзката с интернет или с хардуера на ПК?

Така не става ли?

winget install Microsoft.WinDbg

https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-client/performance/read-small-memory-dump-file

преди 29 минути, цър-вул написа:

От много време тази опция е скрита и заместена с емотикон.

Благодаря. Ще "чакам" подобно събитие. 

Усещането ми е, че има някакъв проблем при превключване на използваната видео карта.

image.png.9c30c60dc507633abb8a4cb02921512c.png-> дисплея на лаптопа ползва Intel, a към NVIDA е свързан ТВ-ту, т.е. тръгна да сменя къде да показва екрана и тогава се случи въпросния "син екран". 

Иначе, ето кои версии са драйверите:

image.png.8b333edf863992ab7906a8e7f7c21cc1.pngimage.png.2794306936488b14f43a4f3203f9cbf6.png

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Така не става ли?

image.png.e4e349e5965f55cb3bc98437e91c6f9d.png

032225-22828-01.dmp

преди 16 минути, (:IdioibI:) написа:

Усещането ми е, че има някакъв проблем при превключване на използваната видео карта.

image.png.9c30c60dc507633abb8a4cb02921512c.png-> дисплея на лаптопа ползва Intel, a към NVIDA е свързан ТВ-ту, т.е. тръгна да сменя къде да показва екрана и тогава се случи въпросния "син екран". 

image.png.8b333edf863992ab7906a8e7f7c21cc1.pngimage.png.2794306936488b14f43a4f3203f9cbf6.png

032225-22828-01.dmp 1.77 MB · 0 изтегляния

Свалих файла, пише че имаш проблем с nvlddmkm.sys

преди 21 минути, (:IdioibI:) написа:

032225-22828-01.dmp 1.77 MB · 1 изтегляне

И забрани  hardware acceleration при Edge.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

И защо при наличния му хардуер?! 

Така казва файла, който ни е пратил. Несъвместим е драйвера с това.

Пратен файл.

032225-22828-01.dmp

преди 15 минути, цър-вул написа:

Пробвай преинсталиране на нвидиа видео драйвъра. 

С това. 😀

• Автор
преди 19 минути, АСПЕКТ написа:

Несъвместим е драйвера с това

Драйвера може да е "счупен", но спирането на хардуерното ускорение няма да го поправи. Системата на дедо е толкова омазана, че да се ремонтира "на парче" е губене на време. 

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Няма как да включиш дисплей към nvidia-та. Тя се явява 'спомагателна', всичко минава през вграденото intel видео. Може да настроиш дадено приложение коя видеокарта да ползва през display настройките на windows, преди беше в контролния панел на nvidia.

Четири години терзания, че хардуерът ми не бил съвместим с Windows 11.
Хакове, туикове през регистри, скриптове, чудесии, за да бъда съвместим ...
А било толкова просто - платих си за нов хардуер и съм вече легално съвместим. 😄
OVpJMR6.png 

преди 5 часа, MZ/X написа:

Четири години терзания, че хардуерът ми не бил съвместим с Windows 11.

Боже, к'ви глупости...
Това ли е начинът да кажеш похарчих 'иляда пари?

преди 2 минути, цър-вул написа:

Боже, к'ви глупости...
Това ли е начинът да кажеш похарчих 'иляда долара?

Искаше да се похвали, че е открил топлата вода :)

преди 15 часа, В. Велев написа:

Искаше да се похвали, че е открил топлата вода :)

Каква топла вода?!

Гейзер, гейзер!! Направо! :lol6:
И Windows-ът върви по-бързо, по-тихо и по-мазно. 😇

Отново нови планове на Майкрософт. Mail и Calendar бяха заменени от Outlook.

В края на годината Microsoft ще спре да поддържа Windows Mail, Calendar, People и класическите приложения на Outlook - kaldata.com

Сега пък ще маха класическия Outlook с някакъв окастрен, яко уеб базиран Outlook. Има и някакво Outlook PWA.

Control installation and use of new Outlook - Microsoft 365 Apps | Microsoft Learn

Новият Outlook пък прилича на Windows Mail, добре познатата програма при Windows 7. :wink12:

winmailoptions.png

Здравейте!

При преинсталация на компютър с WINDOWS 11 24H2, Ryzen 5, не ми намира ssd-то..

Обикновено този проблем ми се е получавал с Интелски процесори и след инсталиране на irst драйвера, се показва диска, но тук става въпрос за AMD?!

При отип за инсталиране на 23H2 всичко е нормално, показва се ssd- то.

На компютъра имаше Windows 11.

Същата флашка ползвах днес на моя компютър с ntel(R) Core(TM) i5-3470  и 16 рам, и 24h2 се инсталира номрално, намира си ssd-то

Флашките са правени с Руфус

Снимката от Speccy е преди да го преинсталирам ..

23H2 вижда диска, 24Н2 не

Spoiler

486068097_959860639693462_66690594044756

486536029_634145486178915_62261423290726

Да не би ssd-то да е в gpt?

Мисля и двете флашки ги правих по един и същ начин..не помня ..

преди 14 минути, Богатир написа:

Здравейте!

При преинсталация на компютър с WINDOWS 11 24H2, Ryzen 5, не ми намира ssd-то..

Обикновено този проблем ми се е получавал с Интелски процесори и след инсталиране на irst драйвера, се показва диска, но тук става въпрос за AMD?!

При отип за инсталиране на 23H2 всичко е нормално, показва се ssd- то.

На компютъра имаше Windows 11.

Същата флашка ползвах днес на моя компютър с ntel(R) Core(TM) i5-3470  и 16 рам, и 24h2 се инсталира номрално, намира си ssd-то

Флашките са правени с Руфус

Снимката от Speccy е преди да го преинсталирам ..

23H2 вижда диска, 24Н2 не

Затвори скритото съдържание

486068097_959860639693462_66690594044756

486536029_634145486178915_62261423290726

Да не би ssd-то да е в gpt?

Мисля и двете флашки ги правих по един и същ начин..не помня ..

Щом RAID драйверът е инсталиран при Intel, прим AMD мисля, че това беше при тях AMD StoreMI Technology

току-що, Raze написа:

Направи инсталацията с инструмента от сайта на Microsoft.

Не мога да направя флашката с инструмента на Майкрософт, защото моя компютър е стар без ТРМ и не стартира въобще тяхния инструмент..

Забелязах, че флашката с 24н2 в буут менюто има само един вариант за буут, а тая дето съм направил с 23н2 има две подменюта за буутване ..

Явно при самото и създаване с Руфус някъде съм объркал опциите

• Автор
преди 48 минути, Богатир написа:

При преинсталация на компютър с WINDOWS 11 24H2, Ryzen 5, не ми намира ssd-то

Изтегли и разархивирай това във флашката и когато стигнеш до екрана с драйвера му посочи разархивираната папка от флашката. Ще ти зареди драйверите и ще можеш да продължиш с инсталацията.

Като мине инсталацията задължително изтегли и инсталирай последен драйвер за чипсета от сайта на AMD или този от сайта на дъното.

преди 2 часа, Богатир написа:

Не мога да направя флашката с инструмента на Майкрософт

Ventoy

Get start . Ventoy

Spoiler

screen_bios2.png

Цитат

Ventoy is an open source tool to create bootable USB drive for ISO/WIM/IMG/VHD(x)/EFI files.
With ventoy, you don't need to format the disk over and over, you just need to copy the ISO/WIM/IMG/VHD(x)/EFI files to the USB drive and boot them directly.
You can copy many files at a time and ventoy will give you a boot menu to select them (screenshot).
You can also browse ISO/WIM/IMG/VHD(x)/EFI files in local disks and boot them.
x86 Legacy BIOS, IA32 UEFI, x86_64 UEFI, ARM64 UEFI and MIPS64EL UEFI are supported in the same way.
Most types of OS supported (Windows/WinPE/Linux/ChromeOS/Unix/VMware/Xen...)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.