Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Програмата е добра, но не мисля, че си разбрал какво точно прави... Това, което виждаш е snapshot, а не актуалната информация. Няма общо с Disk Analyzer-a на Ashampoo (каквото са Folder Size и другите от предния ми пост).

Това се ползваше за извличане на чисти неповредени копия при ранните версии на ransomware атаките, които криптираха файлове. Но инструмента бързо стана безполезен, защото те почнаха да трият сенчестите копия с командата:

C:\Windows\Sysnative\vssadmin.exe Delete Shadows /All /Quiet

Ако търсиш друго или аз не съм разбрал или ти не обясняваш добре. Но опрделено ShadowExlorer не е Disk Usage Analyzer.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 21 минути, B-boy/StyLe/ написа:

опрделено

трябва да поразуча нещата, "прасетата" дават много обширна информация за всичко, сигурно много ще я ползвам.

Екранна снимка 2025-04-28 140926.png

Да, това е правилната програма за Disk Usage Analyzer. ShadowExplorer си я остави ако някой път даден системен файл се е повредил (и нямаш бекъп в WinSxS папката) и не ти се занимава да го извличаш от ISO на Windows и ако има налични сенчести копия можеш да му намериш някаква работеща версия. Но реално това бе функция, която се ползваше повече при ранните версии на Win, който нямаха WinSxS и разчитаха на DLLCache. И за сървъри също. Аз лично не съм и намирал приложение от времето на GPCode през 2006-2008-ма. Седи в колекцията от сантиментална стойност. :)

преди 3 минути, цър-вул написа:

Аналог на TreeSize - Windirstat

Да, пуснал съм го.

преди 47 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Име на устройството    Leotroph
Процесор    Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz   2.60 GHz
Инсталирана RAM памет    8,00 ГБ
ИД на устройството    1FCBCE00-64CE-4D2A-9D54-0049FE7C4F19
ИД на продукта    00330-50000-00000-AAOEM
Тип на системата    64-битова операционна система, процесор, базиран на x64
Перо и докосване    Въвеждането с перо или докосване не е налично за този дисплей

image.png.68bb31722aec318ae980b9d5c89bc052.png => High Definition Audio се "счупи". 

До момента: Преинсталирах драйверите, пробвах какво ли не, но не и не. 

image.png.c86099a3924babc5c4d23adaba4c1e46.png

Идеи?

преди 36 минути, (:IdioibI:) написа:

Име на устройството    Leotroph
Процесор    Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz   2.60 GHz
Инсталирана RAM памет    8,00 ГБ
ИД на устройството    1FCBCE00-64CE-4D2A-9D54-0049FE7C4F19
ИД на продукта    00330-50000-00000-AAOEM
Тип на системата    64-битова операционна система, процесор, базиран на x64
Перо и докосване    Въвеждането с перо или докосване не е налично за този дисплей

image.png.68bb31722aec318ae980b9d5c89bc052.png => High Definition Audio се "счупи". 

До момента: Преинсталирах драйверите, пробвах какво ли не, но не и не. 

Идеи?

format 😄

на харабията ако ти говори нещо

format c:

преди 2 минути, nusho73 написа:

format 😄

То, хубаво, но на диска е и 7-ца, а там всичко е ОК. :) 

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

Идеи?

Освен стандартните решения там като Reset-PC или In-Place Upgrade (repair Install) и т.н. това го дават като проблем с диска. Ако искаш му пусни един:

chkdsk c: /b

и му виж SMART статуса (да речем с CrystalDiskInfo или GSmartControl):

https://www.sysnative.com/forums/threads/error-4448-the-wof-driver-encountered-a-corruption-in-the-compressed-files-resource-table.31283/

преди 15 часа, B-boy/StyLe/ написа:

проблем с диска.

Диска е добре, по-точно дяла. 

Това е от CBS.log файла:

Цитат

2025-05-04 04:34:22, Info                  CSI    000002cb [SR] Cannot repair member file [l:11]'audiodg.exe' of Microsoft-Windows-Audio-AudioCore, version 10.0.26100.3912, arch amd64, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35} in the store, hash mismatch
2025-05-04 04:34:22, Info                  CSI    000002cc [SR] Cannot repair member file [l:11]'audiodg.exe' of Microsoft-Windows-Audio-AudioCore, version 10.0.26100.3912, arch amd64, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35} in the store, hash mismatch
2025-05-04 04:34:22, Info                  CSI    000002cd [SR] This component was referenced by [l:154]'Microsoft-Windows-Client-Desktop-Required-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~10.0.26100.3915.4F1E32C8FC64CBD287ABA6557A8570EF0F3C72930FE53036B6AADBB895A12CBC'
2025-05-04 04:34:22, Info                  CSI    000002ce [SR] Could not reproject corrupted file \??\C:\WINDOWS\System32\\audiodg.exe; source file in store is also corrupted

Т.е. там нещо трябва да оправя.

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Диска е добре, по-точно дяла. 

Това е от CBS.log файла:

Т.е. там нещо трябва да оправя.

С кое го видя. Т.е. да разбирам, че си пуснал chkdsk и си видял Smart статуса?

Иначе аз визирах не грешките в SFC, а рапорта ти от DISM, че го дават заради диска " "Error: 4448 The WOF driver encountered a corruption in the compressed file's Resource Table."

Иначе тук трябва от работеща система (за предпочитане идентична версия) да си extract-неш проблемните файлове и с помощта на скрипт за SFCFix да пуснеш една поправка. Аз в момента ще ходя на едно освещаване като гост и няма да имам време. Или по-лесния вариант е с един In-place-upgrade или Reset-PC.

Има и трети вариант де, да изчакаш Павката или друг да ти спусне скрипта (или се регистрирай в SysNative и си отвори тема). Там ще ти го спуснат също наготово.

Все пак пусни една проверка с SFCFix. Тя има някаква вградени ремонти и в автоматичен режим понякога.

https://www.sysnative.com/forums/downloads/sfcfix/

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

С кое го видя. Т.е. да разбирам, че си пуснал chkdsk и си видял Smart статуса?

Да!

image.png.4e4fe84679875bc9ea71bbc46a2bdc28.png

Сега пробвам с SFCFix. Уви нямам идентична версия, а това "In-place-upgrade или Reset-PC" ми "звучи" като преинсталация, т.е. после ще трябва да конфигурирам доста неща. Но, нека да видя дали SFCFix автоматично ще го поправи. 

Не е преинсталация. Reset-PC има опция за запазване на данни. Е някои неща сигурно ще трябва да се конфигурират разбира се. Затова обичам IMAGE файловете.

Иначе намерих някакво ISO (трябва да изтегля по-актуално някой ден) с Win 11. Извлякох от него audiodg.exe. Твоята версия явно е по-нова 10.0.26100.3912, моята е 10.0.26100.1591.

Но ако искаш пробвай с него.

Изтегли SFCFix.exe (от niemiro) и го запази на Desktop.

Изтегли SFCFix.zip и го запази на Desktop.
Провлачи и пусни SFCFix.zip в SFCFix.exe.

mMabJGT.gif

SFCFix ще стартира поправката. Когато приключи ще се появи лог файл с името SFCFix.txt

Прикачи файла в следващия си коментар.

Ако стане ще видим дали ще си струва да оправяме и манифестите в WinSxS папката.

При опит да инсталирам Уиндоус 11 с флашка и Руфус на нов ССД, всичко тръгва нормално, страна, език, избор на диск, но след първото рестартиране се връща и почва от начало. Опитах няколко пъти, все това. Дали нещо при правенето на флашката се е объркало нещо? С тази флашка и Руфус( 4.7) съм инсталирал доста пъти без проблем. Някой дали се е сблъсквал с нещо такова?

Какво значи 

преди 6 минути, Panzer 4 написа:

след първото рестартиране се връща и почва от начало

Просто след първия рестарт влизаш в BIOS и слагаш диска като първо boot устройство или просто вадиш инсталационния носител.

преди 1 минута, Raze написа:

Какво значи 

Просто след първия рестарт влизаш в BIOS и слагаш диска като първо boot устройство или просто вадиш инсталационния носител.

Това го знам, но веднага изписва " Неуспешна инсталация" .

Ако първата част от инсталацията не е стигнала до 100%, най-вероятно машината се е рестартирала по време на инсталацията поради хардуерен проблем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.