Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 1 минута, Panzer 4 написа:

Не е добра при трансфера на данни, грешките са повече, после ще се чудиш какво става.

Да бе, системите нямат проверка по контролни суми и други показатели. При магнитни бури или има директен срив или няма проблеми. При срив ще разбереш, че има проблеми и ще му обърнеш внимание. А и реално по-изложени за проблема са сателитите на Старлинк, (новина от тези дни). Демек обновявай си на воля и не се притеснявай.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 10 минути, nusho73 написа:

Край на изгубените гигабайти: Само за секунди можете да почистите временните папки на Windows

?

преди 3 минути, nusho73 написа:

То реално няма нищо ново в тази статия, но е добре да има такива, защото повторението е майка на знанието. Аз бих добавил, че Windows.OLD не е задължително да се пипа ръчно, защото Disk Cleanup си я почиства (ако не му е махната отметката). Още бих препоръчал да се ползва програма за проверка на големината на папките като TreeSize и подобните. Има сега и други неща за почистване, но те са по-скоро за напреднали като папката Installer (но там много трябва да се внимава и начинаещи е по-добре да не пипат там). Също и почистването на WinSxS папката:

https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/clean-up-the-winsxs-folder?view=windows-11

преди 18 часа, B-boy/StyLe/ написа:

системите нямат проверка по контролни суми

Да бе, имат, но и проверките грешат! Това, което пишеш, е на теория, на практика вариантите са безброй. Аз лично имам четири случая с уиндоус 11 до сега, където разни функции се оказват развалени, всякакви проверки на файлова система и пр. не намират причината и единственото оправяне се оказва преинсталирането (когато магнитосверата е спокойна).

И що трябва да има такава причинно-следствена връзка? 

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

ако не му е махната отметката

И ако й е изтекъл срокът на годност. 

преди 5 минути, цър-вул написа:

И що трябва да има такава причинно-следствена връзка? 

И що да няма? И аз се чудя защо по дисковете ти има съветски дялове с твърде неясна функция, но всеки каквото сам си направи-нали знаеш?

22.PNG

Имаш грешка - не е съветски, а украински. Функция? На един клик разстояние инструмент за офлайн ремонти. Вместо да ми стърчи флашка/външен диск, съм "жертва" едни 4-5GBдисково пространство. Сети се к'ва е разликата в бързодействието - от външен носител и от SATA SSD. 

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Имаш грешка - не е съветски, а украински

Той ако знаеше, че е украински, нямаше да се заяде, но... пак върви му помагай... Храни куче да те лае.

Това багатело кога ще разбере, че никой не му чете гадостите...

33.PNG

преди 9 минути, цър-вул написа:

Сети се

как един добър чичо се е загрижил за твоите офлайн ремонти и няма нищо, дето не се вижда на прима виста...

• Автор
преди 4 минути, Panzer 4 написа:

никой не му чете гадостите

Къш от темата бе, спамер!

Огледай се наоколо и ще видиш, че ти си единствения с "проблеми"! Кух та дрънка като ретро танк...

преди 11 минути, Panzer 4 написа:

как един добър чичо се е загрижил за твоите офлайн ремонти и няма нищо, дето не се вижда на прима виста...

Ко каза, ко? Нищо ли? Нещо за годините си не си се научил кога е добре да премълчиш...

Като видях това

22.PNG

то, нека да споделя как е при мен:

image.png.1039570a6cfe223bbaf78da1a41c5b1f.png

Имаше и дял за ли ...ну... кс, но го "предадох" към ту D:. Иначе в Z: съм "сложил" виртуални машини.

И само за инфо:

image.png.97ec0122492af54da19e83c3ce5ac937.png 

Успях да "стабилизирам" системата, но се наложи да "надграждам" със съществуващ ISO файл. 

"Проблемният" audiodg.exe се управи. 

image.png.778fb66223a054da183e96c4a76d20b7.png   

преди 1 час, цър-вул написа:

Имаш грешка - не е съветски, а украински.

Ще станете приятели :)

П.П. Забравих най-важното. Днес пристигна:

2025-05-30-15-43.png

преди 23 минути, (:IdioibI:) написа:

Успях да "стабилизирам" системата, но се наложи да "надграждам" със съществуващ ISO файл. 

"Проблемният" audiodg.exe се управи. 

Очаквано след In-Place Upgrade след като друго не помогна. Сега е време за един IMAGE да си спокоен. Иначе браво! ;)

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Сега е време за един IMAGE да си спокоен.

Ще прощаваш, но заложеното 

image.png.678252f0188b4ab98794d217a5622937.png не прави ли такъв?!

Или имаш предвид да направя клонинг?! 

преди 34 минути, цър-вул написа:

Тамънь сядам пред машината и аз го пуснах... Мерси

В блога не се виждат кой знае какви промени. Нямам писалка и не ползвам гласов асистент.

Новото е това, ако някой го интересува и не му се чете всичко:

• [НОВО] Когато е активирана защитата, базирана на виртуализация, приложенията, зависими от виртуализацията, като VMware Workstation, губят възможността да се изпълняват, освен ако в системата не е инсталиран допълнителен компонент на Windows "Windows Hypervisor Platform". Преди това не се изискваше инсталиране на допълнителния компонент.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Ко каза, ко? Нищо ли? Нещо за годините си не си се научил кога е добре да премълчиш...

И никога не съм премълчавал! А и вие бихте могли без обиди да покажете като не знаете. Съвсем кротко написах мнението си за влиянието на магн. бури ,за малко да бъда разкъсан ... Какво общо има тук възрастта ми? Или аз да кажа, че сте новобранци и като говори старата служба, да си затваряте устата?Screenshot_2025-05-30-18-02-54-897_com.duckduckgo.mobile.android.thumb.jpg.3434fcced561ca5b3e1bf3a27a2f52c3.jpg

преди 10 минути, Panzer 4 написа:

И никога не съм премълчавал! А и вие бихте могли без обиди да покажете като не знаете. Съвсем кротко написах мнението си за влиянието на магн. бури ,за малко да бъда разкъсан ... Какво общо има тук възрастта ми? Или аз да кажа, че сте новобранци и като говори старата служба, да си затваряте устата?Screenshot_2025-05-30-18-02-54-897_com.duckduckgo.mobile.android.thumb.jpg.3434fcced561ca5b3e1bf3a27a2f52c3.jpg

Хич не ми се щеше да оспамвам темата ама ша се изкуша да го направя и да питам все пак.

При теб проблемите с маг бурята в какво се състояха проблеми с операционната, система или захранване ако е до захранване, не че искам да се хваля ама на скоро смених захранването ми старото с ново. И един стар проблем който имах взе че напълно си би камшика и не ми се е появявал вече. А за 11-ката ами тя си бачкяа екстра макар че съм с стар и неподдържан хардуер даже и на другото ми дъно което е в избата с ддр2 памет и котлон процесор му качвах 11-ка и си бачка добре но я разкарах от него що ли няма да изпадам в подробности.

преди 23 минути, Panzer 4 написа:

На калпав собственик на компютър - магнитните бури му пречат.

Виж тогава и фазите на луната кога трябва да си инсталираш Windows 11.

преди 1 час, nikssi написа:

Съветски ли? 😁 

Все се каня да попитам г-н Карабойчев какви обстоятелства са мотив такова нещо като теб да се появи в екипа и не е ли време да идеш при М.Николов и един куп други, дето никой не ги помни...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.