Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор

image.png.e3d34f8230bc5339795798f41ce57920.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Господа, как се "скапва" image на Windows? Кротък, домашен потребител съм - сърфиране и стриймване. Имам два player-a, Tixati, Vivaldi, Firefox и IrfanView, и честно и почтено закупена антивирусна. И през два-три месеца като правя проверка през Dism++, и все бил за поправка. Дискът е наред и през chkdsk и през Hard Disk Sentinel. От какво, мама му стара, се разваля?

преди 58 минути, parmobil написа:

Господа, как се "скапва" image на Windows? Кротък, домашен потребител съм - сърфиране и стриймване. Имам два player-a, Tixati, Vivaldi, Firefox и IrfanView, и честно и почтено закупена антивирусна. И през два-три месеца като правя проверка през Dism++, и все бил за поправка. Дискът е наред и през chkdsk и през Hard Disk Sentinel. От какво, мама му стара, се разваля?

Windows ли е за поправка?

преди 1 минута, parmobil написа:

Той не се поддържа, но командите са същите.

Добре, но не казваш какво точно 

преди 1 час, parmobil написа:

се разваля

Покажи логове от поправката. В някои случаи може да са незначителни файлове. Имаш ли някакви проблеми със системата, че правиш поправки?

преди 6 минути, parmobil написа:

Той не се поддържа, но командите са същите.

,айде, бе? Верно ли?
Расзрови се в темата мноого назад и виж какви щети може да нанесе dism++. Коментирали сме го с @B-boy/StyLe/.
Всъщност може и да е в темата на десетката.

преди 24 минути, Raze написа:

Добре, но не казваш какво точно 

Покажи логове от поправката. В някои случаи може да са незначителни файлове. Имаш ли някакви проблеми със системата, че правиш поправки?

Нямам никакви проблеми. Не разбирам защо имам "повреден" image.

преди 16 минути, parmobil написа:

Ако видиш лог-а ще разбереш, тук иначе само си чешем клавиатурите.

• Автор
преди 31 минути, parmobil написа:

Случва се не само при тебе. Обикновено след ъпдейт или почистване с инструменти като CCleaner и подобни, а понякога и след инсталиране и деинсталиране на софтуер. Нищо тревожно, възстановяваш го с известната команда и продължаваш. За подсигуровка е добре да имаш и бекъп на работещата система със здрав image.

• Автор

Rufus 4.9

• Версия 4.9 (2025.06.15) [BUGFIX RELEASE]
    • Fix downloads from https://rufus.ie no longer working due to recent GitHub server changes
    • Fix unofficial Windows ISOs, with single index WIMs, not presenting the WUE dialog
на 22.05.2025 г. в 15:38, MZ/X написа:

KB5058411 is a mandatory security update, and it’s not something you can avoid or should avoid because it contains important security fixes.
https://www.windowslatest.com/2025/05/18/windows-11-kb5058411-install-fails-file-explorer-issues-may-2025-update/

Ще го прескачам легално обаче, с юнския му заместник, на това се спрях като решение - забраних отложих ъпдейтите дотогава.
А състоянието на Windows-а ми в момента е 1 ден върнат назад преди злополучния за мен KB5058411  

Прескочих гooо! Лъвски скок! 😄
Успешен безпроблемен юнски кумулативен ъпдейт.
Явно понякога е по-уместно да прескочиш кумулативен ъпдейт, вместо да се бориш като прасе с тиква с бъгав CU.

преди 11 часа, Joss Bomon написа:

Тествайте, че иде време за 25Н2...

Какво да тестваме. Промените са за предимно сензорни екрани и японски езици :)

[Вход]

• Отстранен е проблем, при който писането на японски със сензорната клавиатура може да спре да работи след превключване към писане с английска клавиатура и обратно.
  • Отстранен е проблем, при който гласовото въвеждане не започваше от сензорната клавиатура при използване на китайската (опростена) тясна подредба.
  • Отстранен е проблем, при който при използване на секцията Символи на сензорната клавиатура, натискането на клавиша за промяна на страниците може неочаквано да вмъкне знак в полетата за парола.

[Гласов достъп]

• Отстранен е проблем, който причиняваше сривове на гласовия достъп при използване на испански.

Само това го дават като ново:

• [НОВО] Опцията "Нулиране на този компютър" под Настройки > System > Recovery няма да работи след надграждане до компилация 27881. Все още можете да използвате опцията "Връщане назад", за да се върнете към предишната компилация или да изтеглите ISO за компилация 27881 тук, за да преинсталирате Windows.

[Настройки]

• [НОВО] Проучваме проблем в тази компилация, който може да доведе до срив на настройките при отваряне на свойствата на микрофона под Настройки > Система > звук.
преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Иначе гледам в коментарите има пусната команда, която май им увеличава срока до 100 дни. Но то така или иначе тези точки за мен никога не са били много надеждни. Да, добре е да ги има като спасителен пояс, но по-добре да се кара на Imaging.

Иначе имаше статия, че ще има яко почистване на драйверите уж с цел оптимизация...но май ще е по-скоро с цел скъсване на обратната съвместимост със стар хардуер и взимането на нова машина...

Чистка във Windows: Microsoft започва прочистване на наследените драйвери от Windows Update

преди 41 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе гледам в коментарите има пусната команда, която май им увеличава срока до 100 дни. Но то така или иначе тези точки за мен никога не са били много надеждни. Да, добре е да ги има като спасителен пояс, но по-добре да се кара на Imaging.

Иначе имаше статия, че ще има яко почистване на драйверите уж с цел оптимизация...но май ще е по-скоро с цел скъсване на обратната съвместимост със стар хардуер и взимането на нова машина...

Чистка във Windows: Microsoft започва прочистване на наследените драйвери от Windows Update

И аз не ползвам тия точки. Защото не пазя нищо на дял Це. При проблем, форматиране на Це и нова инсталация евентуално. Даже по-добре 2 диска разделени. Единият за системата.

преди 48 минути, АСПЕКТ написа:

И аз не ползвам тия точки. Защото не пазя нищо на дял Це. При проблем, форматиране на Це и нова инсталация евентуално. Даже по-добре 2 диска разделени. Единият за системата.

Аз съм точно с отделен диск за системен. В последно време не цепя на дялове. Имам 4 отделни диска и всичките са си за отделни неща.

Иначе точките се е случвало да свършат работа при омазани системни файлове в WinSxS и други досадни неща и не ти се занимава с repair install или с чисти инсталации. Но все пак предпочитам imaging-a.

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз съм точно с отделен диск за системен. В последно време не цепя на дялове. Имам 4 отделни диска и всичките са си за отделни неща.

Иначе точките се е случвало да свършат работа при омазани системни файлове в WinSxS и други досадни неща и не ти се занимава с repair install или с чисти инсталации. Но все пак предпочитам imaging-a.

На imaging това ли му казваш? https://learn.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/disk2vhd Където прави виртуален диск на системата.

20131218_disk2vhd_v2.0.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.