Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 2 часа, цър-вул написа:

И какво ще правим сега? Няма къде вече да се скрием. Няма да можем да псуваме вече правителството :)

Лично аз минавам постоянно на Линукс. И без това исках да правя бойкот на Windows заради създателя му Бил Гейтс, който сега се е вманиачил към ваксините и ваксинациите, а и към комарите и редуцирането на населението на Земята. 

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 23 часа, цър-вул написа:

Вътре съм! ☝️Жалко, че Start не може да се пипне и да се разположи на цял екран.

преди 14 часа, Rudy M. написа:

Може, с външно приложение.

Чудесно и благодаря много! 

Използвам случая да попитам дали има настройки, които да пипна след инсталацията?

Защото не виждам проблеми, но има много непознати менюта и е логично трудно да се ориентирам. 

преди 15 минути, Res Pect написа:

Използвам случая да попитам дали има настройки, които да пипна след инсталацията?

Въпрос на лични предпочитания. 

Аз например пипам много неща :) . Ползвам и външна програма - Windows 11 Manager. Само че с нея трябва да се внимава, да знаеш какво и къде "пипаш". С нейна помощ например Explorer-ът ми изглежда така:

large.2025-01-11_231303.jpg.dd81ba4e639c

преди 3 часа, цър-вул написа:

Бъди малко по-конкретен
Дай пример с някое меню

Например исках да си сменя изображението на локскрина и първоначално не ми се получи. Отварях си съответната снимка и я сетвах за локскрин, но не ставаше. След това намерих специална опция за целта в едно от менютата и сега всичко е наред. Беше ми събран календара в десния долен ъгъл, но вече разбрах как да си го разпъна. Едно по едно всичко, което ме интересува го намирам, но просто трябва да се чете, човърка и експериментира. 

преди 4 часа, Rudy M. написа:

Въпрос на лични предпочитания. 

Аз например пипам много неща :) . Ползвам и външна програма - Windows 11 Manager. Само че с нея трябва да се внимава, да знаеш какво и къде "пипаш". С нейна помощ например Explorer-ът ми изглежда така:

Аз избягвам да слагам външни или кракнати програми, защото това носи риск за привнасяне на разни вируси в системата. Сега тъкмо ми е инсталирана на чисто и е толкова бърза, че направо тича! 

Никъде не съм ти предлагал да слагаш кракнати програми, не съм и казвал, че тази, която ползвам, е кракната. Казах само какво съм ползвал. 

А под "външна" програма разбирам такава, която не е вградена в Windows. 

• Автор
преди 14 минути, Res Pect написа:

Сега тъкмо ми е инсталирана на чисто и е толкова бърза, че направо тича! 

И сега е момента да си направиш един бекъп имидж и да си го пазиш на друг диск или външен носител, но не с вградения инструмент.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

И сега е момента да си направиш един бекъп имидж и да си го пазиш на друг диск или външен носител, но не с вградения инструмент.

AOMEI Bacкupper върши работа, нали? Това го направих и на другия диск си пазя дори стария windows 10 ако ме обхване носталгия. ;)

Преди малко попаднах в доста странна ситуация. Изчезна ми интернет връзката само за интернет браузърите (имам точно 3 различни). Иначе имам една програма(платформа за търговия с крипто), която също ползва интернет и тя продължи да си работи без проблем. Изобщо всички модеми и лампички индикираха, че си има нормална интернет връзка. Обаче бразузърите се оплакваха, че няма интернет. Престартирах всичко и направих диагностика на връзката, но това не помогна.  Странно е, но според мене причината за този проблем беше това, че се опитах да инсталирам една програма за редaктиране на ПДФ файлове - PDF Agile. Казвам "опитах се", защото по време на инсталацията даде някаква грешка и не завърши нормално. Логично аз я деинсталирах от програмс на контрол панела. Но точно след тази операция интернета зачезна. Може би трябваше да снимам екраните и грешките, които ми даваха опитите да вляза в интернет. Но ми беше странно как е възможно някаква неуспешно инсталирана програма да направи подобен погром? А и не очаквах да се справя толкова лесно и бързо. Сетих се, че само преди 2 часа си правих ресторе пойнт на системата и реших да пробвам дали ако се върна от тази точка това ще помогне. Бях приятно изненадан, че всичко се оправи за 5 минути. 

Но пак казвам, че ми е странно как някаква неуспешна инсталация може да причини подобно нещо? Имам и други въпроси породени от неприятната случка. Например дали тука не говорим за зловредна атака (вирус, троянец)? Аз ползвам за защита вградената програма. Пуснах сега едно сканиране за вируси и уж нищо няма. Дали е нужно да се сложа допълнително външна антивирусна програма? Ако нямах под ръка тази възможност за ресторване на системата дали е имало друг по-елегантен начин за справяне със ситуацията? Защото в един момент си помислих, че може да се наложи дори нова преинсталация. Много се отнесох в писане и едва ли някой ще го прочете. Надявах се ако има хора попадали в подобно положение да дадат свежи идеи как да се действа?  

преди 15 минути, Res Pect написа:

Но пак казвам, че ми е странно как някаква неуспешна инсталация може да причини подобно нещо?

Цитат

🧠 Какво вероятно се е случило?

1. PDF Agile инсталацията е засегнала системни мрежови настройки

• Някои PDF редактори инсталират драйвери или модули, които взаимодействат с браузърите (например за конвертиране на уеб страници в PDF).
  • При неуспешна инсталация може да се е повредил Winsock stack или прокси настройки, които браузърите използват, но не и други приложения като крипто платформата.

2. Възможна намеса в DNS или TCP/IP конфигурацията

• Браузърите разчитат на DNS резолюция, която може да бъде засегната от зле написан инсталатор.
  • Програмата може да е добавила локален прокси, който е останал активен след деинсталацията.

Успех!

• Автор
преди 33 минути, Res Pect написа:

Например дали тука не говорим за зловредна атака (вирус, троянец)? Аз ползвам за защита вградената програма. Пуснах сега едно сканиране за вируси и уж нищо няма.

Напълно възможно е защитната стена/вградения АВ да блокира достъпа до интернет на браузери, но да го позволи за друг софтуер.

За всеки случай сканирай с Hitman Pro, Malwarebytes, KVRT...

Или просто се е счупил http(s) протоколът или winsock. Ресетваш си връзката от настройките и трябва да тръгне всичко. 

Start> Settings > Network and Internet > Advanced network settings > Network reset >Restart

Здравейте реших да пиша в тази тема а не да отварям нова.

Въпроса ми е следния мисля да си конвертирам диска от mbr. В gpt в aomei partition asistant 9.2.1 видях че има опция, за конвертиране, но понеже ползвам двойно зареждане dual boot win11-win7. Дали след конвертирането и като сменя в биос режима на uefi  ще заредят двете системи нормално или ще ми се наложи да преинсталирам на чисто.

преди 3 часа, vlado1985 написа:

Здравейте реших да пиша в тази тема а не да отварям нова.

Въпроса ми е следния мисля да си конвертирам диска от mbr. В gpt в aomei partition asistant 9.2.1 видях че има опция, за конвертиране, но понеже ползвам двойно зареждане dual boot win11-win7. Дали след конвертирането и като сменя в биос режима на uefi  ще заредят двете системи нормално или ще ми се наложи да преинсталирам на чисто.

Ще трябва да преминеш към UEFI инсталация, ако конвертираш диска и windows 7 може и да не работи след това. Задължително си направи бекъп на диска или ако имаш важна информация поне на нея.

преди 25 минути, цър-вул написа:

Каква е целта на конвертирането? 

https://www.diskpart.com/articles/windows7-convert-mbr-to-gpt-1004.html

Целта на конвертирането е да се ускори работата на системата не че сега в момента ми прави някакви проблеми но забелязвам че като отварям explorer има забавяне няколко секунди същото и когато стартирам някоя програма без значение коя е.

преди 17 минути, Raze написа:

Ще трябва да преминеш към UEFI инсталация, ако конвертираш диска и windows 7 може и да не работи след това. Задължително си направи бекъп на диска или ако имаш важна информация поне на нея.

Да това ми е ясно че след конвертирането трябва от биос да сменя режима на uefi аз и затова питах най вече в dual boot ако конвертирам дали ще има някакви проблеми и дали няма да ми се наложи на чисто да преинсталирам.

преди 19 часа, Res Pect написа:

Изчезна ми интернет връзката само за интернет браузърите

Вчера следобед и аз имах много проблеми с интернета. Не беше изчезнал на цяло, но беше ужасно бавен. Каквото и да реча да отворя, трябват пет минути, особено ако има снимки. Смених търсещата машина от Duckduckgo.com  на  Google, но почти никаква разлика. Иначе , всички вътрешнокомпютърни процеси вървяха нормално. По-късно, телевизията, която е IPTV, на Виваком, също работеше лошо. Нещо повече, освен бавна реакция, по време на гледане изчезваше сигналът често. Днес няма проблем, всичко работи нормално. Дали не са правили нещо от доставчика?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.