Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 22 часа, цър-вул написа:

Не си ли гоп инсталирал вече?

Предлаганото ИСО е инсайдерско и няма нищо общо с рекламираните .

Екранна снимка 2025-07-01 145739.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 22 часа, цър-вул написа:

И ко да направя? Ти к'во очакваш при положение, че е казано, че 25H2 е САМО за DEV. Не е даже и за канарчетата... 

Ако видиш това, без да се задълбочаваш в другите писания на товарищчите, какво ще си помислиш? Вообще, много приказки и съдържание нула. Нали на подобна публикация единствената цел би трябвало да е да предложи 25Н2 в чист вид, не инсайдърска? Какво ще ми предлага това, дето го има навсякъде...  Знаех си аз за .ru , но се подведох... 

33.PNG

преди 16 минути, Panzer 4 написа:

Ако видиш това, без да се задълбочаваш в другите писания на товарищчите, какво ще си помислиш? Вообще, много приказки и съдържание нула. Нали на подобна публикация единствената цел би трябвало да е да предложи 25Н2 в чист вид, не инсайдърска? Какво ще ми предлага това, дето го има навсякъде...  Знаех си аз за .ru , но се подведох... 

33.PNG

Пише си го

Цитат

Компания Microsoft представила новое функциональное обновление — Windows 11, версия 25H2. Оно уже доступно участникам программы Windows Insider на канале Dev. Также, используя ISO-образы с UUPDump, вы можете сделать чистую установку ОС или выполнить обновление поверх

Никой не ти е виновен ,че не четеш. 

преди 1 час, Panzer 4 написа:

Какво ще ми предлага това, дето го има навсякъде..

Кое е то това, дето го има навсякъде? И с пищов у врато ли свали и инсталира? 25H2 като условно финална версия ще излезе не по-рано от септември.
И успокой тона, моля! Всеки инсталира на своя отговорност!
Не става само с ядене! Трябва и акъл!

преди 21 минути, adersa написа:

Пак го пиша - БЪЛГАРИНА ИСКА ДА ГО ИМА ПРЕДИ ВСИЧКИ ! 

Пишеш глупости пак. Първо, ако беше така, релийза и сайта, откъдето се тегли, щяха да са български - не са. Преди нас са руснаци, китайци, индийци и така нататък, включително и тестерите и разработчиците на съответната ОС. И това не е релийз за ползване, а за тестване, всеки си го ползва на собствена отговорност. Аз лично подобни неща ги инсталирам на виртуална машина.

преди 44 минути, Raze написа:

Аз лично подобни неща ги инсталирам на виртуална машина.

и аз даже и не бързам и ще го чакам септември ама гледам тоя хокомок от 1 седмица пише , че го е инсталнал и после ще пише големи бакии станали с машината му :D  като оня с биоса 

преди 4 часа, Panzer 4 написа:

33.PNG

Ти знаеш ли въобще какво означава изречението със син шрифт?Означава чиста инсталация,а не чиста(официална) версия на 25H2,защото такава просто няма,и няма как тук или там да ти предложат нещо,което още не съществува,а това,че ти бъркаш чиста инсталация с версията е заради .eu...............

• Автор
преди 55 минути, adersa написа:

и аз даже и не бързам и ще го чакам септември ама гледам тоя хокомок от 1 седмица пише , че го е инсталнал и после ще пише големи бакии станали с машината му :D  като оня с биоса 

Само магнитни бури да няма, че тогава му се случват случките...

Здравейте!

Купих едно лаптопче съвсем ново, донесено от Англия - Sony Waio (модела ще го прочетете от снимките по долу) Поне е на 12 години с единствен недостатък - батерията абсолютно не става, но това въобще не ми е приоритет. Съвсем новичко. Просто е много хубаво. Донесоха 3 бройки и се продадоха за нула време.Процесора е двуядрен,с 4 нишки, памет 8 гига и HDD 500 gigabajta. Става за архив и точно това съм направил.

Реших да му инсталирам Win 11  25H2 (Dew).От мерак да видя какво е новото. Всичко върви добре и съм доволен от покупката, макар че не обичам лаптопи.Днес инсталирах опрерационната система и няма никакъв проблем до сега около 4-5 часа работа.Прилагам и някоя и друга снимка по долу!  В момента работя с  и ще тествам както него, така и 25H2 около месец.

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

1.png

От два-три дни , като пиша текст, било на писмо или на форума, под думите се появяват червени къдрави линии, причината за които не е ясна. Уиндоуса е 11 про и работи безупречно. Не са правени никакви софтуерни промени, само дето мониторът е нов, но как би могъл той да влияе на това? Дали не съм променил някаква настройка без да искам? Как мислите?

Екранна снимка 2025-07-07 133358.png

Езикът за проверка сиг. е английски и затова не разпознава бълг. думи

За да промениш езика за проверка на правописа,

а. Отиди в Настройки.
б. Щракни върху Време и език.
в. Под Предпочитан език се увери, че българският е в списъците. Ако не е в списъците, изтегли езиковия пакет, като избереш „Добавяне на език“.
г. След като го изтеглиш, щракни върху трите точки до Български и премести езика най-горе.

Проверката на правописа в Notepad работи въз основа на езика по подразбиране, избран в Предпочитани езици. И не можеш да използваш няколко езика за проверка на правописа в Notepad.

преди 13 минути, цър-вул написа:

Отиди в Настройки.

Много ти благодаря! Направих всичко, но самия уиндоус си е на български, въвеждането също. А и всичко това е така от месеци. Гледам , че има доста други настройки , ще се поровя в тях да видя какво ще стане.

Екранна снимка 2025-07-07 140655.png

преди 29 минути, Panzer 4 написа:

Как мислите?

Мислим, че това, дето си го показал написано, е в браузър. И съответно трябва да провериш настройките на браузъра, а не на Windows. 

преди 41 минути, Rudy M. написа:

Мислим, че това, дето си го показал написано, е в браузър. И съответно трябва да провериш настройките на браузъра, а не на Windows. 

Интересното е, че на другия компютър, с 11 LTSC, го няма това нещо. Сега ще видя каква разлика има в настройките и дали от там може да се оправи.

Направих ги като другия и вече всичко е наред. Оказа се, че в списъка с предпочитаните езици са твърде много-три английски, български и кой-дявол знае от къде-руски. Оставих от горе българския, от долу англ. САЩ и вече го няма проблема. Благодарности и на Rudy M!

преди 3 часа, цър-вул написа:

И к'во?

Това,за да го измислиш, 2 (два) часа ли ти трябваха? И трябва да публикуваш местният диалект, да се разбира по-лесно...

Мо'ем 'а пишем, мо'ем и да не пишем. А на твоето у наше село му викат неблагодарник! Не, че нещо - изпълних едно движение у паант'лоня.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.