Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 6 минути, Panzer 4 написа:

И аз стигнах до това, но не може да се изтегли -пише за разни пречки...

Странно. Аз сега го изтеглих и нямаше проблеми, но само за проба го направих. Иначе и аз ползвам VueScan. За сега работи при мен.

То VueScan си идва с негови драйвери за скенери. Така че ако не ползваш него май ще трябва да сложиш драйвер за скенера.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 8 минути, цър-вул написа:

"%ProgramFiles%\Windows Photo Viewer\ImagingDevices.exe" какво показва?

Има напредък-трябва да е включен в ЮСБ 3.2 и разделителната способност да не е повече от 100точки на инч. Тогава работи.

5.PNG

Сканиране_20250808.png

6.PNG

преди 11 минути, цър-вул написа:

И? Идеята беше да се види разпознава ли се коректно като скенер. Да, разпознава се. Виж избрал ли си скенера във ViewScan

Много капризна работа. С повече от 100точ/инч не ще. Файла става 110кб и криво-ляво върши работа.

7.PNG

Във връзка с горното, се сетих, че имам фирмен диск с драйвер и други неща от Канон и реших да опитам да го инсталирам. За целта използвах портативен  ДВД  LG. При включването му в ЮСБ , вместо уиндоус-а да инсталира подходящ драйвер и да ми каже, че устройството е готово за работа (както ставаше едно време), започна нова бъркотия с искане за влизане в акаунт на Майкрософт и един куп други идиотщини. Ужасно съм разочарован-всичките изкуствени интелекти и копилоти не струват пукнат грош, щом не може да се свърши елементарна работа. Вече твърдо съм убеден, че всяка нова кумулативна актуализация носи ако не повреди, то влошаване на възможностите за банални операции. Що за тъпотия-да ми иска влизане в майкрософт-акаунт, за да се покаже едно просто двд устройство и да може да се използва. Като че ли до уиндоус 10 нямаше такива неща!

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

С повече от 100точ/инч не ще.

Много е малко това. Аз слагам толкова само за Preview.

преди 11 минути, Panzer 4 написа:

Във връзка с горното, се сетих, че имам фирмен диск с драйвер и други неща от Канон и реших да опитам да го инсталирам. За целта използвах портативен  ДВД  LG. При включването му в ЮСБ , вместо уиндоус-а да инсталира подходящ драйвер и да ми каже, че устройството е готово за работа (както ставаше едно време), започна нова бъркотия с искане за влизане в акаунт на Майкрософт и един куп други идиотщини. Ужасно съм разочарован-всичките изкуствени интелекти и копилоти не струват пукнат грош, щом не може да се свърши елементарна работа. Вече твърдо съм убеден, че всяка нова кумулативна актуализация носи ако не повреди, то влошаване на възможностите за банални операции. Що за тъпотия-да ми иска влизане в майкрософт-акаунт, за да се покаже едно просто двд устройство и да може да се използва. Като че ли до уиндоус 10 нямаше такива неща!

Има нещо сбъркано. Все се оплакваш от грешки, а сега и скенера.

Според мен е по-добре да сложиш Windows 11 Pro.

преди 1 час, В. Велев написа:

Много е малко това. Аз слагам толкова само за Preview.

Има нещо сбъркано. Все се оплакваш от грешки, а сега и скенера.

Според мен е по-добре да сложиш Windows 11 Pro.

Двата ми компа са един до друг и другия е с 11 про, там е същото, нямаш представа колко са еднакви, даже актуализациите им са с еднакъв номер.

преди 30 минути, Panzer 4 написа:

Двата ми компа са един до друг и другия е с 11 про, там е същото, нямаш представа колко са еднакви, даже актуализациите им са с еднакъв номер.

Останах с впечатление че си с друг Windows:

на 4.08.2025 г. в 15:30, Panzer 4 написа:

От няколко дни се появи досадна грешка, на която съ мъчех да не обръщам внимание, до днес, когато при стартиране на ОС поиска рестартиране заради грешката. Това ID 57 е доста познато по света, но никъде не намерих нещо по-конкретно, още повече предложение за поправка. При поправяне на ОС с Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth спря на 63% и стоя така близо 10 минути, но в крайна сметка завърши успешно. Дали се разваля ОС или е нещо хардуерно?

..............................

36.PNG

на 9.08.2025 г. в 11:09, цър-вул написа:

смени скенера 

Ти, както винаги, позна. Вече имам нов- LIDE400. Всичко проработи, с него дойде и диск с всякакви дивотий, между които и драйвер. След инсталирането на драйвера в диспечера на устройствата се появиха два скенера, единият си е със стария майкрософтски драйвер от 2006г, другият е с новия от Канон. Когато го използвам, как да разбера с кой драйвер работи, и може ли този, със стария да се деинсталира.

Екранна снимка 2025-08-12 125346.png

Екранна снимка 2025-08-12 125623.png

преди 25 минути, Panzer 4 написа:

Ти, както винаги, позна. Вече имам нов- LIDE400. Всичко проработи, с него дойде и диск с всякакви дивотий, между които и драйвер. След инсталирането на драйвера в диспечера на устройствата се появиха два скенера, единият си е със стария майкрософтски драйвер от 2006г, другият е с новия от Канон. Когато го използвам, как да разбера с кой драйвер работи, и може ли този, със стария да се деинсталира.

Екранна снимка 2025-08-12 125346.png

Екранна снимка 2025-08-12 125623.png

04xaB6e.png

преди 58 минути, Panzer 4 написа:

Ти, както винаги, позна.

Това не е Тото, това са знания. 😎

преди 58 минути, Panzer 4 написа:

може ли този, със стария да се деинсталира.

Room service... Чистаката е тук... Много държиш да триеш! Не виждаш ли, че са два драйвъра с различна функционалност?

току-що, цър-вул написа:

Не виждаш ли, че са два различни драйвъра?

Виждам, за това изтрих тези за 110 и всичко си отиде на мястото. (Нали каза, че обичам да трия)

22.PNG

• Автор
преди 2 часа, Rudy M. написа:

Patch Tuesday и за 11-ката:

large.2025-08-12_210657.jpg.17224319bef6

Тоя ъпдейт се е "шмугнал" без съобщение за предстоящ рестарт при мен днес, а съм сложил отметки да вади съобщения. Явно се е рестартирал по време на бездействие от моя страна.

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Тоя ъпдейт се е "шмугнал" без рестарт при мен днес. Гледам се мъдри инсталиран без да съм пускал ръчно търсене, но по-интересното е, че машината не се е рестартирала...

Нещо не си разбрал, в task manager колко Uptime имаш?

hUCk83u.png

• Автор

Редактирах си поста. Явно рестарта е бил по време когато не съм бил на машината, но до сега не съм имал такъв случай, да се инсталира без индикация за теглене и предстоящ рестарт. Защото няма как да се заменят системни файлове без рестарт на работеща система.

Ай честито микромеките ша спрат поддръжката на 23H2 след 3 месеца.

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-ще-прекрати-поддръжката-на-windows-11-23h2-home-и-pro-ощ-593776.html

Е аз имам още време поне де 1 година за enterprise.

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

Тоя ъпдейт се е "шмугнал" без съобщение за предстоящ рестарт при мен днес, а съм сложил отметки да вади съобщения. Явно се е рестартирал по време на бездействие от моя страна.

При мен всичко си беше нормално. Може би защото съм задал ръчно проверяване и инсталиране на ъпдейти. 

Но след рестарта се случи нещо необичайно. Не знам какво съдържа този ъпдейт, но точно преди да ми зареди Windows ми излезе някакъв голям бял прозорец, в който ме питаха искам ли да включа синхронизирането с MS акаунта. Досега не бях виждал такъв.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.