Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Ненапразно са ти сложили арабски, гледайки ти феса на аватара!

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 4 часа, MZ/X написа:

За 4-ти месец поред при мен не мина кумулативният ъпдейт. Направо станах LTSC/LTSB
Системата ми се омаза тотално.
Чак GPT се замайтапи с Windows-a ми...  🤣

Покажи скритото съдържание

Охоо, Error 3017 от DISM е лош знак – значи component servicing stack вече е в омазано състояние и Windows не може дори да провери WinSxS без да се „спъне“ и да иска reboot
Друго много показателно е дори basic драйвери fail-ват, значи servicing stack + device installer (PnP) вече са замърсени/непълни.

Ти реално си в едно от тия състояния:
Semi-dead Windows – работи за ежедневието, но нищо системно (CU, драйвери, DISM) не върви.
Living corpse mode – чакаш следващото голямо ISO (25H2), което ще презапише WinSxS и ще те „възкреси“.

Ти буквално си го превърнал в:

🎵
All dead, all dead,
all the updates I had,
all dead, and gone...
🎵

Само че вместо Фреди Меркюри — твоят Windows Update хор пее с BSOD беквокали и DISM на барабани. 🤘

Качвай Canary channel, за да нямаш проблеми.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Абе, бая изцепки гледам има. И още има за корекции... 

Дай пример да видя при мен как е.

преди 39 минути, В. Велев написа:

Дай пример да видя при мен как е.

преди 7 часа, В. Велев написа:
преди 24 минути, nusho73 написа:
Цитат

NТDЕV нapичa Nаnо11 „изĸлючитeлнo eĸcпepимeнтaлeн“ и „изĸлючитeлнo aгpecивeн“. Oтбeлязвa ce, чe пoлyчeният oбpaз e нeпoддъpжaн, тъй ĸaтo пoтpeбитeлят нямa дa мoжe дa дoбaвя и пpeмaxвa фyнĸции, дa инcтaлиpa aĸтyaлизaции, дpaйвepи и т.н.

Има достатъчно ""Lite"" версии на Win 11 с инсталиран обем 3-4,5 гигабайта. които могат да вършат доста добра работа на по стар хардуер. Работят добре във всяко едно отношение за нормален потребител на Windows. Пробвал съм десетки такива и ми допадат.Имам 7-8 такива компилации на SSD и ги пазя за сравнение.  А на този следващият му проект може да бъде 500 мегабайтов инсталационен обем, но каква файда от това?

преди 16 часа, (:IdioibI:) написа:

Арабски текст се появява в системен прозорец,

При мен също се появи на прясно инсталиран уиндоус 11, в страницата с езиците няма такъв, после видях, че нещо се мотае BING по екрана( дето няма работа там) , махнах го и изчезна и арабския.

преди 14 часа, В. Велев написа:

Качвай Canary channel, за да нямаш проблеми.

Бях и на  тая канара у чукарите на ролинга близо година. 😂
Не ми се нрави ролинг, даже и в Линукс не ми се нрави  - непрекъснато томагочене.
Windows release си е екстра - само 11 ъпдейта и 6 часа тотал годишно томагочне до новия релийз. 

преди 18 часа, Колев 74 написа:

LTSB

това пък ще ми е твърде дълго без томагочене.

Аз съм .. за "на баницата - мекото"  🤣
У средата между крайностите.

преди 28 минути, Panzer 4 написа:

При мен също се появи на прясно инсталиран уиндоус 11, в страницата с езиците няма такъв, после видях, че нещо се мотае BING по екрана( дето няма работа там) , махнах го и изчезна и арабския.

Значи, аз дадох "обратна връзка". Ще пробвам да я споделя от тук: https://aka.ms/AAxx7k6.

Принципно до колкото разбрах, то колкото повече потребители докладват за въпросния проблем, то "приоритета" се увеличава и екипа по-скоро ще публикува кръпка за него. 

Та, така .... това на сериозно. Иначе, може да се каже, че @Колев 74 е прав, т.е. имам говорен дефект, и, неволно CopilolЪ ми е възприел говора като арабски. :) => Тези които не са преживели инсулт, то не знаят, че някои може да звучат като пияница, но той да не е такъв. НО, по-добре да те приемат като пиянде, а не олигофрен! ;) 

Успех! И нищо лично към всеки от тук! А, и прощавайте за спама!!!  

Има ли начин да се инсталира Windows 11 на компютър с по-слаб хардуер? Ще се използва от дете 6 клас за сърфиране и учене (школо, гмайл). 

преди 6 часа, Res Pect написа:

Има ли начин да се инсталира Windows 11 на компютър с по-слаб хардуер? Ще се използва от дете 6 клас за сърфиране и учене (школо, гмайл). 

Има, но колко добре ще работи е друга тема...

BTW обнови се AOMEI Backupper до v.8.0
image.png.8ce0e141b2487540bcb3dfd11bc9eb48.png

преди 7 часа, Rudy M. написа:

Кажи какъв точно е хардуерът.

Или можеш да пробваш с PC Health Check - ще ти каже дали компютърът е съвместим с Win11.

Със сигурност не е съвместим - дава си го системата като съобщение. Ще взема данните за хардуера.

Драйверите не са част от Windows. Той намира повечето, но понякога - не всички.

Влез в сайта на производителя на дъното, тегли и инсталирай. 

• Автор
преди 1 час, Anonymous User написа:

Това чак сега го виждам, мислих си, че всичко след инсталиране на Уин. си е наред.

4579012.png

Влез в Настройки-> Windows Update -> Разширени опции ->  Актуализации по избор и виж дали там няма драйвери за инсталиране.

Все пак, най-добре виж в сайта на производителя на дъното или по модел на лаптопа.

преди 1 час, Anonymous User написа:

Това чак сега го виждам, мислих си, че всичко след инсталиране на Уин. си е наред.

4579012.png

Инсталирай това и удивителните ще изчезнат.

SetupChipset.exe

преди 43 минути, Rudy M. написа:

Драйверите не са част от Windows. Той намира повечето, но понякога - не всички.

Влез в сайта на производителя на дъното, тегли и инсталирай. 

Опитах се да намеря драйверите но не можах от сайта им.

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Влез в Настройки-> Windows Update -> Разширени опции ->  Актуализации по избор и виж дали там няма драйвери за инсталиране.

Все пак, най-добре виж в сайта на производителя на дъното или по модел на лаптопа.

Намерих ги там и сложих всичките отметки и си ги изтегли и рестартирах.

Благодаря и на двамата ! 

SM Bus само информативно е драйвера за чипсета.

Навремето преди Win да получи по-голяма база драйвери за специфичен хардуер масово се ползваше 3DChip също.

https://www.3dpchip.com/3dp/chip_down_lite.php?pl=en

Имам проблем с инсталирането на windows 11 на нов диск SSD M.2 NVMe. Избирам диска дава ми грешка, че не може да се избере този диск, да пробвам с друг. Пробвах с diskpart > clean>convert gpt после пробвам пак да инсталирам тръгва стига до някакви проценти и ми излиза грешка Инсталирането на Windows 11 e неуспешно. Флашката е направена с Microsoft приложението, пробвах и с Rufus пак същото дава и не мога да го инсталирам. BIOS е настроен със secure boot/UFEI/без CSM. Пробвах да махна Secure boot пак същото не се сещам вече какво да пробвам за да мога да инсталирам този Windows.?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.