Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Не знам това "Copilot" какво е, но ми писна да ми стартира с Уин. 

Преди го бях спрял с "CCleaner-стартиране" обаче продължава да се стартира.

Отворих диспечер на задачите и му задавам "край на задачата" и след малко пак излиза :mad:

Между другото днеска получих това.

43709.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 9 минути, Anonymous User написа:

Щом не знаеш какво е, значи не го ползваш. Просто го деинсталирай. 

• Автор
преди 10 минути, Anonymous User написа:

Преди го бях спрял с "CCleaner-стартиране" обаче продължава да се стартира.

Отворих диспечер на задачите и му задавам "край на задачата" и след малко пак излиза

Как да деактивирате Copilot в Windows 11

Както можеше да се допусне, работата с 25Н2 е много проста. Тази актуализация ,дето инсталира за 10 сек, е мента за корем. Мислех си, преди много години инсталирахме уиндоус без флашки, руфуси и пр, само да имаш ИСО и си готов. Кликваш на него и работата тръгва. Реших и сега да опитам. На другия компютър, дето също е с 24Н2, си свалих ИСОто за 25Н2, кликнах на него и чудото започна.Отвори се списък с папки, клик на сетуп и инсталацията започна. Пита ме дали да запази моите файлове и настройки (ОК), закисва се на няколко места по пет-шест минути (явно там има максимум промени), след двадесетина минути имам вече нов уиндоус 25Н2. И мога да ви уверя, че има много разлики с предишния. За мераклиите карта за надграждане:

1. Сваляне на уиндоус 11  от линка 

2.Клик на него

3.Като се отвори , клик на папка setup и всичко тръгва (проверки за съвместимост, бая време за актуализации, същинско инсталиране) На края всичко мое си стои, няма нужда наново да инсталирам програми, да правя настройки и пр.

22.png

23.png

24.jpg

25.jpg

26.jpg

преди 36 минути, Panzer 4 написа:

клик на папка setup

Ама, ти си за "Бисери„те. Как стартира папка Setup? Първо няма такава папка, а е изпълним файл.

Второ - илядо пъти е писано за инсталиране от iso и за setup.exe, и за setupprep.exe...

преди 9 минути, цър-вул написа:

илядо пъти е писано

някога друг път и някъде другаде. Тук, по повод новото 25Н2 можеше да стане дума само за две неща-как да се снабдим с ИСО то и как най-лесно и просто да го инсталираме. Първото ок, но останалото-пълна бъркотия. Добре, че не съм пораснал за два дена... И дали е папка или изпълним файл-все едно. Нужен е само един клик...

преди 1 минута, Panzer 4 написа:

Добре, че не съм пораснал за два дена... 

:offtopic_s:Това сигурно ли е!? ...щот кат гледам...бая работи си "прескочил"...от детската градина,направо в академията...исках да кажа в "Бисерите"... 

преди 1 час, Panzer 4 написа:

мога да ви уверя, че има много разлики с предишния.

И какви са многото разлики?

Обнови се Rufus 4.10.2279

rufus-4.10.exe Standard Windows x64 1.8 MB 2025.09.24
rufus-4.10p.exe Portable Windows x64 1.8 MB 2025.09.24
rufus-4.10_x86.exe Standard Windows x86 1.8 MB 2025.09.24
преди 43 минути, Proshark написа:

:offtopic_s:Това сигурно ли е!? ...щот кат гледам...бая работи си "прескочил"...от детската градина,направо в академията...исках да кажа в "Бисерите"... 

Кат гледаш...  ние до сега не сме видяли картуната ти да роди нещо друго освен злоба и омраза, почвам да си мисля да не си инвалид...

И дали е папка или изпълним файл-все едно.

Ай стига писа глупости, моля!!!

Нужен е само един клик

Ако от съображения за сигурност ти е спрян Autorun на C/DVD, ще тръгне, ама друг път...

преди 9 минути, цър-вул написа:

Ай стига писа глупости, моля!!!

Ако от съображения за сигурност ти е спрян Autorun на C/DVD, ще тръгне, ама друг път...

Баща ми едно време викаше-ако баба ти беше с краката нагоре, щеше да е пощенска кутия. А той беше умен човек, завършил архитектура в Мюнхен.

преди 2 часа, Panzer 4 написа:

Както можеше да се допусне, работата с 25Н2 е много проста. Тази актуализация ,дето инсталира за 10 сек, е мента за корем. Мислех си, преди много години инсталирахме уиндоус без флашки, руфуси и пр, само да имаш ИСО и си готов. Кликваш на него и работата тръгва. Реших и сега да опитам. На другия компютър, дето също е с 24Н2, си свалих ИСОто за 25Н2, кликнах на него и чудото започна.Отвори се списък с папки, клик на сетуп и инсталацията започна. Пита ме дали да запази моите файлове и настройки (ОК), закисва се на няколко места по пет-шест минути (явно там има максимум промени), след двадесетина минути имам вече нов уиндоус 25Н2. И мога да ви уверя, че има много разлики с предишния. За мераклиите карта за надграждане:

1. Сваляне на уиндоус 11  от линка 

2.Клик на него

3.Като се отвори , клик на папка setup и всичко тръгва (проверки за съвместимост, бая време за актуализации, същинско инсталиране) На края всичко мое си стои, няма нужда наново да инсталирам програми, да правя настройки и пр.

22.png

23.png

24.jpg

25.jpg

26.jpg

А когато разбереш и за ъпдейтите, сигурно ще си удариш гъза в тавана.

преди 7 часа, цър-вул написа:

Как стартира папка Setup? Първо няма такава папка, а е изпълним файл.

image.png.efd691c8190bf806acac8f69d3686bee.png

Виж картинката му в поста. Не се виждат файловите разширения и човека си мисли , че setup е папка. 😅

image.png.192ec1cea8af775d9bd5f2430c19830a.png

image.png.9946ac9d8b2cdeffe3aa9840fa9b3f67.png

преди 16 часа, Panzer 4 написа:

има ли по-голяма скука от нормално работещ уиндоус

:offtopic_s:Да, от нормално работеща жена. :) 

преди 10 часа, nikssi написа:

image.png.efd691c8190bf806acac8f69d3686bee.png

Виж картинката му в поста. Не се виждат файловите разширения и човека си мисли , че setup е папка. 😅

image.png.192ec1cea8af775d9bd5f2430c19830a.png

image.png.9946ac9d8b2cdeffe3aa9840fa9b3f67.png

Ам,то от де да знай....после ,аз съм злобен...пък то тъпо..ама със самочусвтвие..,че и не пита...като не знае...

Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана.

Имам предложение:

Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме. Ако може, разбира се. Не е задължително.

току-що, цър-вул написа:

Изпревари ме с 1 минута... 😎

Знаех,че си зает да добавиш новата версия в темата :wub:

Аз все още съм на 23H2 и ми е интересно дали от 23H2 ще се обнови до 25H2 или ще трябва да го изчакам докато го пуснат кат общодостъпен или да надграждам от iso или преди това ще ме завърти през 24H2.

Но това ще го разбера в събота като ми престигнат новите компоненти мислех си и да клонирам системата на новия диск ама то па като се сетя че ще иска и нови драйвери и няма как да мина и без омазвания.

Чета, че ще сменяш компоненти - ново дъно, видеокарта, може би диск1 или 2 , което е добре. След като ще ти са нови тези компоненти, защо не си събереш драиверите, софтуера с който ще работиш и всичко останало и да направиш една чиста инсталация? По нагоре, Павката,Josh i Pro[ark са дали линкове, които можеш да ползваш без проблем.Аз вчера инсталирах от линка на Павел и всичко е чудесно - просто за проба и да видя кое как работи..И да ме убеждаваш че старата ти инсталация е добра, няма да ти повярвам въобще, като зная, че всеки втори ден я човъркаш. Разбира се, това е мое виждане и мен не ме мъзди да правя инсталации, а даже ми е много приятно. Няма нищо по хубаво от чиста инсталация - никой не може да ме убеди. Опитай, поддържай я както трябва и е написано в дебелите книги и ще се убедиш.Не ми е работа, но и не зная какво правите с тези компютри и понякога ви завиждам, че всеки божи ден ровите в тях, сякаш сте разработчици на NASA. Не съм го написал всичко това за да те хокам, а за да ти помогна  .Не ви зная какво правите с тези компютри, но понякога ви завиждам като наемни разработчици на NASA!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.