Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 27 минути, Panzer 4 написа:

Като свърши инсталацията, видях, че другото ССД със стария 11 не се вижда. В диспечера на дискове го има, дадох му буква и се показа, но при стартиране не се показва екран за избор на ОС. Иначе съдържанието му си седи, не се забелязват повреди. Ще ми се да го има, защото то е на по-бърза шина на дъното(до процесора).

Натискай при стартиране F11 или който клавиш е при теб за избор на буутване и от там избирай кой ССД ( Windows) да се стартира.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Няма как да се появи. Най-лесно - бутваш от инсталатор, отваряш cmd([Shift] +[F10] ), изпълняваш 

bcdedit /scanos

и натискаш [Enter] . Ще търси други windows-и и като намери, ще те пита дали да добавиш намерения Windows. [Y] 

Ще създаде дуал меню с 30 секунди за чакане. Ако са ти много, изпълняваш

bcdedit /timeout 10

за 10 сек чакане

Има и по-лесен вариант. Инсталирах си програмата Easy BCD и с нея, благодарение на това.че тя вижда два записа, направих активна функцията да изчаква избор (5 сек) и всичко заспа. Появи е синият джам с двете ОС (като старата я прекръстих 11-2, за да се познава, че и двете бяха само 11). Сега вече няма принципни пречки за конфигуриране и инсталиране на програми.

преди 37 минути, цър-вул написа:

Най-лесно -

Благодаря за помощта, на прима виста май са оправили грешката , дето в зещита на системата се слагаше на изкл, да не ръси грешки 131.

IMG_20250923_182732.jpg

1.png

2.png

Да, това беше алтернативната, но беше с по-дълго обяснение. 

преди 15 минути, Panzer 4 написа:

Инсталирах си програмата Easy BCD

Ха-ха, на мен ли обясняваш - българският, който ползваш, е от мен.. 

И ъз смених "цъфрите".

image.png.c20b792281ce432590f15abff46cc172.png 

Интересното е освен браузър друга програма ползвате ли в Windows?

Или по цял ден настройвате външния му вид и чакате с нетърпение вторника да дойде някой ъпдейт. И следите колко грешки е натрупал за деня.

Айдаа, поредният лайнюксар се изтропа. 

'всяка сутрин с ароматното кафе си сервирам прясно инсталиран виндолз

А нещо по същество? 

преди 17 минути, цър-вул написа:

Айдаа, поредният лайнюксар се изтропа. 

'всяка сутрин с ароматното кафе си сервирам прясно инсталиран виндолз

А нещо по същество? 

Много грешки имам днес на компютъра:

image.png.e476df4e54609cad7a4e804188f37c03.png

И цял ден не мога да му намеря хубав тапет за десктопа.

П.П. Ти да не се засегна нещо?

преди 10 часа, В. Велев написа:

"Облякъл се Илия, погледнал се и пак в тия" :)

Аз лично сложих "кръпката". На кой му е хрумнало да е с някакви "под цифри+ H" не знам. 11-ката си е един най-ска! :) 

Дали има значени, но забелязвам, че "вграждат" Copilot в приложенията си. Това явно става по етапно. 

Дали ще е "цифра" или дистрибуция, то вече не говорим за ОС, а за платформа! За мен лично "най-прекрасното" е WSL2 +, че всеки грамотно написан сайт вече може да го трансформираш като приложение! :) 

+ Лично мнение: В Microsoft OS "по-хубаво" са направели инсталацията на драйверите за присъединяване на допълнителен хардуер. + Очаквам нови продукти от съкратения персонал в "гиганта". :) 

Ta, на Илия му е все тази как му е облечена килията! :) 

Как да надградя до 25Н2 другия уиндоус 11 на другия диск? Четох в мрежата, но много мъгла. Може ли да използвам наличното ИСО 25Н2 , без да го правя за флашка РУФУС, да кликна на някакво езе?

преди 11 часа, В. Велев написа:

освен браузър друга програма ползвате ли в Windows?

Екранна снимка 2025-09-24 080542.png

преди 3 минути, Panzer 4 написа:

Как да надградя до 25Н2 другия уиндоус 11 на другия диск? Четох в мрежата, но много мъгла. Може ли да използвам наличното ИСО 25Н2 , без да го правя за флашка РУФУС, да кликна на някакво езе?

Ако хардуера е поддържан, би трябвало да стане. Ако има проблеми, ще ти напише какви са в  повечето случаи. Реално не виждам защо бързаш да ъпгрейдваш, нали написаха, че нямало някакви съществени промени?

преди 5 минути, Panzer 4 написа:

Ето така

преди 19 часа, Joss Bomon написа:

Само с този малък ъпдейт /166КВ/ 24Н2 стана 25Н2 за секунди без никакво увеличение на заетото пространство: 

https://catalog.sf.dl.delivery.mp.microsoft.com/filestreamingservice/files/fa84cc49-18b2-4c26-b389-90c96e6ae0d2/public/windows11.0-kb5054156-x64_a0c1638cbcf4cf33dbe9a5bef69db374b4786974.msu

Един рестарт и за няма и 10 сек. версията се променя.

Източник -> Windows 11 25H2 set for public roll out, as final files already live on Microsoft's servers

image.png.451d464161848f884bdfe5e99645c22e.png

преди 2 минути, Panzer 4 написа:

Направи си чиста инсталация най- добре.

преди 7 минути, Panzer 4 написа:

Може ли да използвам наличното ИСО 25Н2 , без да го правя за флашка РУФУС, да кликна на някакво езе?

Да, монтираш iso в explorer и стартираш от виртуалния DVD от папка sources файла с ключ:
setupprep /product server

преди 7 минути, nusho73 написа:

Направи си чиста инсталация най- добре.

Чак, пък, най-добре и то за нещо, което не променя нищо в системата...

преди 4 минути, цър-вул написа:

Да, монтираш iso в explorer и стартираш от виртуалния DVD от папка sources файла с ключ:
setupprep /product server

Чак, пък, най-добре и то за нещо, което не променя нищо в системата...

Може ,аз си предпочитам на чисто.Ами ,ако не мине ъпдейта ?

преди 1 минута, nusho73 написа:

Ами ,ако не мине ъпдейта ?

Нещо не си направил както трябва. Аз лично ползвах "кръпката" този път. Дали е редно = не знам, но си прав в едно отношение => когато сменяш диска, да го правиш на чисто. ;) Поне аз така мисля, а дали е правилно = не знам. 

току-що, цър-вул написа:

цапа и мирише.
Ами, ако гръмне в този момент подстанцията...

Или Путин пусне една бомба,тогава някой ще се оакат със сигурност .

преди 21 минути, цър-вул написа:

не променя нищо в системата.

Направих го и стана за 5 секунди. Версията и тук вече е 25Н2. И същата ли е като на другия диск, дето инсталирах на чисто?

преди 4 часа, Raze написа:

защо бързаш да ъпгрейдваш

Като изключим домашното счетоводство, пощите и някои новини, има ли по-голяма скука от нормално работещ уиндоус? Поне при мен, бъзика с промените в ОС , инсталиране и работа с хардуера са основно занимание.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.