Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 10 часа, vlado1985 написа:

В предишния си пост като каза имиджи мимиджи ако въпросната услуга е спряна и възстановиш от имидж пак няма да има оправия.

Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това ще е изцяло твоя грешка. Image се прави на чиста и функционираща добре система. Това му е и смисъла. Иначе би бил безполезен.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това ще е изцяло твоя грешка. Image се прави на чиста и функционираща добре система. Това му е и смисъла. Иначе би бил безполезен.

Да това е така наистина ако е направен image преди спирането на каквито и да е услуги няма да бъде спряна макар че при мен новата инсталация е на близо 5 дни което не съм го споменал и не мисля че е от значение.

И чак онзи ден намерих време да си играя по сервизите но има и една малка тънкост дори и да е спряна услугата и бъде направен image и се възстанови от него image ще възстанови системата със спряна услуга и същата може пак да се пусне.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Ми, то не е само да стои в колекцията, а и да се ползва. Тогава нямаше да я има драмата с актуализацията.

То не е имало никаква драма само постнах снимка че windows update го нямаше никакъв и съобщението висеше и не се махаше.

А мойта грешка беше че не разгледах целия скрипт до край само на половина и бързах да го стартирам но все пак се оправих бързо макар и със закъснение да се сетя да погледна сервизните услуги.

преди 32 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз бих добавил Windows Repair All in One. :)

Има голям шанс да се оплеска при неасистирано ползване

на 4.10.2025 в 11:43, цър-вул написа:

За спорта реших и аз да видя как се тегли:
image.png.6c5a287ac08c41740629e13cc72feb9c.png

И аз. Да видим какво ново са направили Майкрософт, аз го тегля с помощта на rufus.

https://www.kaldata.com/софтуер/rufus-92869.html

:)

Screenshot-2025-10-05-185403.png

Screenshot-2025-10-05-185441.png

на 5.10.2025 г. в 9:25, B-boy/StyLe/ написа:

Не виждам смисъл да се прави резервно копие на току-що инсталирана операционна система. Това означава, че след възстановяването ѝ от такова копие, пак човек ще си губи един ден да вкара нея и програмите в готов вид за ползване (инсталиране и настройване) се едно току-що я е инсталирал. Може би така се спестяват 10-ина минути, тъй-като възстановяването е по-бързо от преинсталирането, но и направата на резервното копие също отнема време. Според мен правилният момент да се направи резервно копие е след като се вкара компютъра в готов вид за ползване.

преди 6 минути, саби написа:

Не виждам смисъл да се прави резервно копие на току-що инсталирана операционна система. Това означава, че след възстановяването ѝ от такова копие, пак човек ще си губи един ден да вкара нея и програмите в готов вид за ползване (инсталиране и настройване) се едно току-що я е инсталирал. Може би така се спестяват 10-ина минути, тъй-като възстановяването е по-бързо от преинсталирането, но и направата на резервното копие също отнема време. Според мен правилният момент да се направи резервно копие е след като се вкара компютъра в готов вид за ползване.

Въпрос на преценка е..Аз си държа един на чисто и един със всички настроени програми...на 5-6 месеца обновявам и двата.....

преди 24 минути, саби написа:

Не виждам смисъл да се прави резервно копие на току-що инсталирана операционна система.

Значи, след инсталацията да, но след като конфигурираш ОС по отношение на каква функция ще изпълнява, то се прави въпросното копие, т.е. при някаква "издънка" на потребителя, то да не се налага нова конфигурация по отношение на функциите които машината ще изпълнява. 

За Home "версията" то реално архивираш файловете, но при Pro и прочие е различно .... ;) Именно затова и Microsoft ти "дават" при тях да има копие от какви приложения си инсталирал и/или закупил, т.е. реално кои "работят" с резервно копие?! Тези които правят експерименти върху реални машини. :) = Съкращава времето за възстановяване на ОС към стабилна работа. ;) 

п.п. Отделно това, всеки носител се износва, т.е. по-лесно се прави миграция. ;) 

преди 1 час, саби написа:

Не виждам смисъл да се прави резервно копие на току-що инсталирана операционна система

Настроена и с всички ползвани програми се има предвид

преди 4 минути, цър-вул написа:

Настроена и с всички ползвани програми се има предвид

Аз под чиста система разбирам без програми.

преди 1 час, саби написа:

Напротив. Винаги има нужда. Това спестява пак едно нулиране един вид. А и аз под чиста съм имал предвид вече настроена и с качени драйвери и програми, но без допълнително човъркане.

преди 1 час, Proshark написа:

Въпрос на преценка е..Аз си държа един на чисто и един със всички настроени програми...на 5-6 месеца обновявам и двата.....

И аз съм така. Един начисто и един, който се обновява всеки месец. Имам и един специфичен, със софтуерна версия на програми, която вече не се предлага от официалните източници (говоря за легални), но все пак стари версии, които имат неща премахнати от новите. Доста пъти ми е спасявал кожата дори само да го монтирам и да си копирам разни неща през explorer-а от него.

ДОПЪЛНЕНИЕ:

А навремето ОС като не предлагаше опции като RESET-PC, а само Repair Install (In-Place Upgrade), тогава си беше валидно и създаването и наистина на чист образ без нищо.

• Автор
преди 2 часа, саби написа:

но и направата на резервното копие също отнема време

Колко да отнема време?! Бутвам от флашка със Стрелец, пускам Акронис и след по-малко от минута съм с готов бекъп. Достатъчно е поне веднъж месечно да отделиш 2 минути и да си спестиш часове инсталации и настройки. В интерес на истината, откакто излезе Windows 10 та до ден днешен, да ми се е наложило 2-3 пъти да връщам имиджи за всичките тези години, но когато си имаш бързото решение на проблем, не губиш време с решаването му по сложния начин. Мнозина ползват и по няколко имиджа на различни етапи, един след чиста инсталация, втори с инсталирани драйвери, и трети имидж с инсталирани всички програми и настроена система. 

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Бутвам от флашка със Стрелец

Да неговорим, че може да добавиш въпросния на друг носител в машината и да го добавиш в Boot менюто. ;) Варианти много.  

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Да неговорим, че може да добавиш въпросния на друг носител в машината и да го добавиш в Boot менюто. ;) Варианти много.  

То реално аз в Boot-a съм добавил и Macrium-a освен наличния Rescue PE. Rescue-то е задължително в случай на механична повреда на самия диск, защото тогава Boot Menu-то няма да сработи. А опцията в Boot Menu-то, когато такава механична повреда липсва и не се изисква използването на Rescue флашката. Двойно подсигуряване. Но всеки да си ползва това, което му е удобно с каквото е свикнал. :)

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

и да го добавиш в Boot менюто

Не съм привърженик на мултибут меню, а на отделни дискове в системата, като всеки диск да е автономен, с възможност за буут, но този избор да става от BIOS, с избор на диск.

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

този избор да става от BIOS

Не разбрах, защо избора да е през BIOS, но след като на теб ти е по-лесно ОК. Да, хубаво е и друг диск в машината да има буут функция, но не е някаква трудност да укажеш кой е активния "диск" и/или дял. ;) 

• Автор
преди 14 минути, (:IdioibI:) написа:

Не разбрах, защо избора да е през BIOS, но след като на теб ти е по-лесно ОК.

Ще ти отговоря така: Ти лично знаеш ли къде/на кой диск е записа за този мултибуут? Каква полза да го имаш, ако точно диска на който е този запис даде фира? Съвсем друго е положението, когато всеки отделен диск е независим от останалите и при физическото премахване на който и да е, да може да се работи с всеки един от останалите поотделно!

преди 26 минути, Joss Bomon написа:

Ти лично знаеш ли къде/на кой диск е записа за този мултибуут?

Да! И? 

Разбери къде е:

Екранна снимка 2025-02-14 152317.png

п.п. Какво има в/на Arhiv (Z) си е мое знание. ;) 

преди 11 минути, (:IdioibI:) написа:

Да! И? 

Разбери къде е:

Екранна снимка 2025-02-14 152317.png

п.п. Какво има в Arhiv (Z) си е мое знание. ;) 

И като ти се счупи волуме 1 ко праим?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.