Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Да, променили са Старт менюто. Десният клик по него достъпва настройките на Старт менщто.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 30 минути, цър-вул написа:

Да, променили са Старт менюто. Десният клик по него достъпва настройките на Старт менщто.

А при мен си стои старото. Покажи къде са тия настройки.

• Автор
преди 24 минути, В. Велев написа:

А при мен си стои старото. Покажи къде са тия настройки.

Ляв бутон на Старт менюто и после десен в празно пространство в него дава достъп до Настройки на менюто.

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Ляв бутон на Старт менюто и после десен в празно пространство в него дава достъп до Настройки на менюто.

Тия настройки ги зная, ама в блога на руснаците показват друго меню. Поне на мен така ми се види:

Обновлённое меню Пуск с закреплёнными приложениями, рекомендациями и новым видом установленных приложений по категориям.

Всъщност при мен няма долната част - All с папките и в дясно това с телефона. Не зная това към менюто ли се води.

преди 42 минути, цър-вул написа:

Самото меню също е променено(групирано).

При мен си е най-старото. Даже няма групиране по папки или категории ли е.

Работата е ясна... :)

на 8.10.2025 г. в 18:26, В. Велев написа:

Аз искам да се смея. Явно MX linux ти къса мембраните на тонколоните и затова win-ът остава без звук.

няма логика от буутване на жив линукс да се омаже нещо по windows но май практиката това показва. който има интерес да инсталира да тества да чете по форуми и т.н. напоследък се нагледах на какво ли не от Линукс и за момента съм го изтрил с удоволствие. какво по-точно се е случило честно казано съм изморен в момента и нямам намерение да пиша томове.

преди 45 минути, Daylight Dancer написа:

няма логика от буутване на жив линукс да се омаже нещо по windows но май практиката това показва. който има интерес да инсталира да тества да чете по форуми и т.н. напоследък се нагледах на какво ли не от Линукс и за момента съм го изтрил с удоволствие. какво по-точно се е случило честно казано съм изморен в момента и нямам намерение да пиша томове.

Вече не помня от колко години съм заедно с Linux и Windows, ама такова нещо не ми се е случвало. И то съм пробвал сигурно над 20-30 линукс дистрибуции. Вярно че точно MX не съм го инсталирал. Освен да са го направили гаден и да разваля звука на Windows, че да се откажеш от последния.

преди 40 минути, В. Велев написа:

Вече не помня от колко години съм заедно с Linux и Windows, ама такова нещо не ми се е случвало. И то съм пробвал сигурно над 20-30 линукс дистрибуции. Вярно че точно MX не съм го инсталирал. Освен да са го направили гаден и да разваля звука на Windows, че да се откажеш от последния.

Бях пускал тема как след буутване на жив линукс, после не можех да гледам Skyshow.

преди 5 часа, цър-вул написа:

Малко по-късно, че не съм пред машината.

Преинсталирах на чисто директно 27965, но менюто си е старото.

image.png.99e27e120e503caf26245da648633485.png

преди 26 минути, цър-вул написа:

image.png.4d1c12d6be8e8c3acbb17959362c0c45.png

Охооо. Аз защо го нямам това :( Всъщност нямам All. Да няма някаква настройка за това?

техника...на какво ли нелогично на пръв поглед съм се нагледал. сега сутринта пак ме хванаха лудите и мислих пак да метна един LI че да си ползвам вградената звукова на лаптопа но животът си тече само инсталации профилактики айде стига.

с тази USB звукова карта как пука мамата си е...

26200.6713 

1.png

Относно USB звуковата карта — ако "пука мамата си е", значи или драйверите правят поразии, или самата карта не се разбира с някои честоти/битрейтове. Или пък лаптопът се инати и не дава приоритет на правилното аудио устройство.

преди 17 часа, Daylight Dancer написа:

момента съм го изтрил с удоволствие

Преди доста време се сблъсках с подобни проблеми и тогава, след доста мотаене, стигнах до извода, че Линукс-а е като вирус-отърваването от него е много мъчно. Голяма грешка е да го инсталираш.

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

Преди доста време се сблъсках с подобни проблеми и тогава, след доста мотаене, стигнах до извода, че Линукс-а е като вирус-отърваването от него е много мъчно. Голяма грешка е да го инсталираш.

Наистина е мъчно да се отървеш от Линукс като виждаш в тая тема колко много оплаквания има от Windows.

Имах някакво усещане, че нещо не е наред с Уин. и сега вече излезе проблема. 

Проблема е там, че долу в дясно ми излезе "Активирайте Уиндоуса" и ето защо във вторник не съм получил ъпдейт.

Тука ми излезе това....

456890.png

• Автор
преди 17 минути, В. Велев написа:

Наистина е мъчно да се отървеш от Линукс като виждаш в тая тема колко много оплаквания има от Windows.

Ако не е "танкиста" да се оплаква, останалите са статистическа грешка...

преди 8 минути, Anonymous User написа:

Проблема е там, че долу в дясно ми излезе "Активирайте Уиндоуса" и ето защо във вторник не съм получил ъпдейт.

Тука ми излезе това....

456890.png

Активацията какво общо има с ъпдейтите? С какво и как си активирал? С коя точно версия на 11 Pro си?

преди 18 часа, В. Велев написа:

При мен е това:

https://windowsforum.com/threads/windows-11-insider-preview-grid-category-start-views-drag-tray.377934/

преди 21 минути, Anonymous User написа:

Тука ми излезе това....

456890.png

Това прилича на kms активиране и в момента няма достъп до зададения kms сървър.

Уиндоус-а е изтеглен от MS 24H2 и ъпдейтнат 25H2 с онази малката програма която беше дал линк.

Microsft Activation Script (MAS)

Сега ако пробвам пак да го активирам с това няма ли да се получи ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.