Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

"Днес" бе "дълга" актуализация. 

image.png.beb30ccf958304554193546100fe436b.png

Всичко мина гладко и във фонов режим. 3-и пъти се рестартира. 

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Странно??? KB5007651 "уж мина", но не го виждам в актуализациите??? Това да не би да е свързано с TPM 2.0? A, при мен е 1.2???

преди 8 минути, (:IdioibI:) написа:

Странно??? KB5007651 "уж мина", но не го виждам в актуализациите??? Това да не би да е свързано с TPM 2.0? A, при мен е 1.2???

Не вярвам !

Тук си е ,1,2

изображение_2025-10-15_094731820.png

Майкрософт все повече затруднява хората да си направят акаунт в Майкрософт. Забраняват локалните потребители. Искат и принуждават хората да си правят онлайн акаунти.

• Автор
преди 19 минути, АСПЕКТ написа:

Майкрософт все повече затруднява хората да си направят акаунт в Майкрософт. Забраняват локалните потребители. Искат и принуждават хората да си правят онлайн акаунти.

Не ги затруднява да си правят М$ акаунт, а слага още ограничения за заобикалянето му с локални акаунти /които вече има как да се заобикалят/. А и не е чак такава "трагедия" да си направиш М$ акаунт. Достатъно лични предпочитания и данни текат през телефоните ви.

преди 45 минути, nusho73 написа:

Не вярвам !

Пу ... да му се не видиии... :) "Намерих ключа за тази бъръкъ"! :) Мъ, тъй ... къ не знам де да гледам ... :) 

image.png.1bb3096a285a2ea0f0c2e01c27b8b153.png

преди 1 час, Joss Bomon написа:

вече има как да се заобикалят

Какъв е новият метод? Че 10-ина дни не съм ровил.

Почти сигурен съм, че unattend.xml продължава да работи.

преди 1 час, цър-вул написа:

Да unattend-a оща май си бачка. Другия начин беше join-ване към domain временно по време на инсталацията доколкото прочетох.

Use for work or school -> when prompted to login select 'domain join instead' -> create local account. That won't go away any time soon.

Регистри метода също бачкал май (мернах в една статия в Bleeping). За някои OOBE методите си работели (но може би зависи от версията на ОС-а, която се качва).

Rufus-а и той си бачкал, но той май също беше базиран на unnatend-a и не е учудващо. Имаше и още няколко де, но май не съм ги запазил в кобура, а сега не ми се търси, че нямам време.

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Не ги затруднява да си правят М$ акаунт, а слага още ограничения за заобикалянето му с локални акаунти /които вече има как да се заобикалят/. А и не е чак такава "трагедия" да си направиш М$ акаунт. Достатъно лични предпочитания и данни текат през телефоните ви.

При Apple не е така, както и при Linux. При Apple просто кликваш пропусни. Setup Later. И това е. 😀 Няма Apple ID.

преди 40 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да unattend-a оща май си бачка. Другия начин беше join-ване към domain временно по време на инсталацията доколкото прочетох.

Use for work or school -> when prompted to login select 'domain join instead' -> create local account. That won't go away any time soon.

Регистри метода също бачкал май (мернах в една статия в Bleeping). За някои OOBE методите си работели (но може би зависи от версията на ОС-а, която се качва).

Rufus-а и той си бачкал, но той май също беше базиран на unnatend-a и не е учудващо. Имаше и още няколко де, но май не съм ги запазил в кобура, а сега не ми се търси, че нямам време.

Home версията няма Domain.  И там няма как. Освен малко магии с терминала.😀

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

преди 22 минути, АСПЕКТ написа:

...

Home версията няма Domain.  И там няма как. Освен малко магии с терминала.😀

Microsoft BLOCKED Local Accounts — Here’s How to Bring Them Back (New Easy Method) - Tips 2 Fix

GitHub - tips2fix/bypassnro

на 11.10.2025 г. в 16:28, Raze написа:

Само че е за insider preview - вижда се в началото на видеото. И 

Изгледах видеото по-горе. Върти няколко секунди, после резко връща от начало. Пълно дърво!  Много по-красиво, ефективно и малко взимащо ресурс е реализирано в MacOS, където при заключен екран върви мазно и без яде ресурси. Просто е уникално:

преди 33 минути, *S197* написа:

Изгледах видеото по-горе. Върти няколко секунди, после резко връща от начало. Пълно дърво!  Много по-красиво, ефективно и малко взимащо ресурс е реализирано в MacOS, където при заключен екран върви мазно и без яде ресурси. Просто е уникално:

Едва ли не 'яде' ресурс, просто не го виждаш, зависи и от машината. Декодирането на видео си е декодиране, зависи от резолюцията и битрейта.

преди 1 час, Raze написа:

Едва ли не 'яде' ресурс, просто не го виждаш, зависи и от машината. Декодирането на видео си е декодиране, зависи от резолюцията и битрейта.

С базовия Air съм, 2020 година. Чисто и просто системата им е оптимизирана и върви гладко. За това ги харесвам Apple. А дори да излезе проблем, оправят го в рамкие на седмица - две.

преди 32 минути, *S197* написа:

А дори да излезе проблем, оправят го в рамкие на седмица - две.

Много дълго...

преди 53 минути, цър-вул написа:

Яхнах новийо конь.

Този път и за мен са се погрижили, защото съм с два монитора. :)

• Разширяваме функционалността на Центъра за известия за вторични монитори. Това означава, че ще можете да виждате календара си на всеки от мониторите си, както и опцията да показвате по-голям часовник със секунди над календара. Ще можете да отворите Центъра за известия на всеки монитор, като щракнете върху датата и часа в системната област на лентата на задачите.

image.thumb.png.5bd5774cfde5602387ce5c0e6de77ea3.png

Това май е ново нещо. Излиза като натисна "Focus"

image.png.942b25bac69b6fe0e5dc9310e70b5ddd.png

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

Часовника се е появил незнайно кога и в нормалните версии

image.png.df0c5b79663aa343d41dea27bb65dfe0.png

А бе тия от М$ да не експериментират с нормалните версии, а в Канарските да пускат само сигурните неща ;)

преди 50 минути, *S197* написа:

Довтаса и при мен, най-накрая.. да го е*а.

Untitled.png

Защото си преместил Старт менюто в ляво. Затова ти закъснява.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.