Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 3 часа, Raze написа:

Само че е за insider preview - вижда се в началото на видеото. И по-лесно става с безплатното приложение от магазина 'Lively wallpaper'. Освен клипове, може да се добавят и други видове живи тапети, каквито има в приложението.

Не е за insider preview, защото долу в дясно няма воден знак. А в началото си пише че е за 25Н2.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 20 минути, В. Велев написа:

Не е за insider preview, защото долу в дясно няма воден знак. А в началото си пише че е за 25Н2.

Хайде, пробвай пак! Виж точно какъв е build-а във видеото и какво означава това:

Announcing Windows 11 Insider Preview Build 26220.6772 (Dev Channel) | Windows Insider Blog

преди 4 минути, Raze написа:

Хайде, пробвай пак! Виж точно какъв е build-а във видеото и какво означава това:

Announcing Windows 11 Insider Preview Build 26220.6772 (Dev Channel) | Windows Insider Blog

Не знаех че Dev канала на Insider Preview нямат воден знак. Освен това не следя финалните версии и мислех че 25Н2 не е инсайдерска.

image.png.b3b0f4d15c7781a5ddcc54379335390c.png

Не понасям претрупано старт меню, претрупан десктоп и т.н, винаги всичко ми е подредено и оставям само това за което ми трябва бърз достъп,  основните неща , другото което не се ползва се премахва по един или друг начин. Обичам интерфейса да ми е максимално минималистичен и ресурсите да са максимално освободени, така системата ми е по-пъргава в сравнение с претрупаната по подразбиране ОС. С удоволствие бих минал на Linux, но ме спират ограничената поддръжка и съвместимостта с определен хардуер и софтуер.

преди 1 минута, arcovk написа:

Не понасям претрупано старт меню, претрупан десктоп и т.н, винаги всичко ми е подредено и оставям само това за което ми трябва бърз достъп,  основните неща , другото което не се ползва се премахва по един или друг начин.

И аз съм така, но в случая се заинтересувах, защо при мен го няма новото меню, а в блога за новия Канарски билд пише че имало вече ново меню.

А на десктопа даже и иконите избирам да не се виждат.

преди 5 минути, arcovk написа:

С удоволствие бих минал на Linux, но ме спират ограничената поддръжка и съвместимостта с определен хардуер и софтуер.

Не разбирам притеснението ти за ограничена поддръжка? Там всички проблеми се отстраняват много бързо. Всеки ден има обновление на някоя програма.

А за хардуера и софтуера в повечето случаи са виновни производителите, защото вероятно са сключили споразумение с М$ и не пускат драйвери или версии за Линукс. Но за всичко се намира решение по един или друг начин.

преди 1 минута, В. Велев написа:

А за хардуера и софтуера в повечето случаи са виновни производителите, защото вероятно са сключили споразумение с М$ и не пускат драйвери или версии за Линукс. Но за всичко се намира решение по един или друг начин.

Точно, няма драйвер и си до там, трябва да се търсят заобиколни начини, ако въобще стане.

Аз се чудя дали да не преинсталирам отново 11-ката на чисто защото миналата седмица когато я инсталирах използвах 23H2. И от него ъпдейтна до 24H2. А от него до 25H2 и необърнах внимание, че съм разрешил на windows update да ми инсталира, драйверите вместо сам да си ги кача ръчно и от няколко дни в управление на компютъра виждам че на amd smbus в общи пише не са инсталирани драйвери на това устройство.

А в  драйвер ми показваше от коя дата е драйвера по спомен мисля че го показваше от 2006г разкарах драйвера който ми беше качил win update и качих драйвера от сайта на дъното но пак така ми показва. Свалих и качих драйвера от сайта на amd но пак същите глупости и като реших да избера да дам на системата да си ъпдейтне драйвера от win update няма никой.

А в преглед на моя компютър за ръчно инсталиране имаше няколко драйвера подписани но със доста стари дати и един от 2024г избрах този от 2024г и в секция драйвер го показва че е от 2024г но в общи пак си пише че не са инсталирани драйвери на това устройство.

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Аз се чудя дали да не преинсталирам отново 11-ката на чисто защото миналата седмица когато я инсталирах използвах 23H2. И от него ъпдейтна до 24H2. А от него до 25H2 и необърнах внимание, че съм разрешил на windows update да ми инсталира, драйверите вместо сам да си ги кача ръчно и от няколко дни в управление на компютъра виждам че на amd smbus в общи пише не са инсталирани драйвери на това устройство.

А в  драйвер ми показваше от коя дата е драйвера по спомен мисля че го показваше от 2006г разкарах драйвера който ми беше качил win update и качих драйвера от сайта на дъното но пак така ми показва. Свалих и качих драйвера от сайта на amd но пак същите глупости и като реших да избера да дам на системата да си ъпдейтне драйвера от win update няма никой.

А в преглед на моя компютър за ръчно инсталиране имаше няколко драйвера подписани но със доста стари дати и един от 2024г избрах този от 2024г и в секция драйвер го показва че е от 2024г но в общи пак си пише че не са инсталирани драйвери на това устройство.

Драйверите за дъното и видеокартата от производителите. Другите нека Windows да ти ги качва.

току-що, В. Велев написа:

Драйверите за дъното и видеокартата от производителите. Другите нека Windows да ти ги качва.

Да така е но направих грешка като се бях зазяпал на страни и позволих на win update  да си качи всичко и колкото и пъти да деинсталирам и качвам отно драйвера пак същото ми изписва в общи.

• Автор
преди 5 минути, vlado1985 написа:

Сега видя ли се, колко си "голямата работа" и колко разбираш?! Назад в темата се дървеше за версиите, а се оказва и че с инсталацията и на драйверите си скаран... :getout:

току-що, Joss Bomon написа:

Сега видя ли се, колко си "голямата работа" и колко разбираш?! Назад в темата се дървеше за версиите, а се оказва и че с инсталацията и на драйверите си скаран... :getout:

Всеки прави грешки аз токущо си написах каква грешка съм допуснал. И неразбрах само за какво съм се бил дървил.

преди 6 минути, В. Велев написа:

аз слагам на звука и видеото с монитора и на нета ръчно , другото IObit Driver Booster Pro  го намира ... близо 10г вече ...

• Автор
преди 15 минути, vlado1985 написа:

Всеки прави грешки аз токущо си написах каква грешка съм допуснал. И неразбрах само за какво съм се бил дървил.

image.png.f7a03211ed2fe4338459402781cb3d18.png

Я пак кажи за драйвера от 2006г. да се посмеем още малко... Щото и това е коментирано назад в темата, но това не е като да мааш кюфтаци с бира.

преди 13 минути, mr. 5r0ff написа:

аз слагам на звука и видеото с монитора и на нета ръчно , другото IObit Driver Booster Pro  го намира ... близо 10г вече ...

Аз не вярвам много на програмите които ми намират и слагат драйвери. Ама щом 10 години нямаш проблем с  IObit Driver Booster Pro - добре.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

image.png.f7a03211ed2fe4338459402781cb3d18.png

И според теб това е част от проблема със този драйвер като съм надградил до 25H2 вместо да го кача на чисто така ли.

• Автор
преди 1 минута, vlado1985 написа:

И според теб това е част от проблема със този драйвер като съм надградил до 25H2 вместо да го кача на чисто така ли.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Я пак кажи за драйвера от 2006г. да се посмеем още малко... Щото и това е коментирано назад в темата, но това не е като да мааш кюфтаци с бира.

На всички драйвери от Windows пише че са от 2006-а година за заблуда на противника :)

• Автор
преди 8 минути, В. Велев написа:

На всички драйвери от Windows пише че са от 2006-а година за заблуда на противника :)

Защо всички драйвери в ОС Windows имат дата 21 юни 2006 година - kaldata.com

2025-10-11-23-08.png

image.png.a034396a04daf0a51101c6696dd12287.png

Реално кога ползвате старт-менюто?! При положение, че има клавиш Win+ на повечето съвременни клавиатури?! 

Аз съм извел няколко линка на desktop-a, но колко от тях ползвам?! Останалото е Win+R. или друга комбинация. ;) 

Защо Win-11?! Не заради поддръжката, а заради завършеността ѝ и по-ления начин за боравене с нетипични драйвери. ;) Верно трябва да са "разписани" от M$, но има и начин да се работи и с неподписани. ;) 

Има и друго. Какво означава и версия?! Самия Win e 11-та версия. ;) Останалото е "козметика". :) Вече се говори за Home, Pro и прочие ориентирана ОС. Не считайте, че на Home не може да се инсталират неща от Pro и прочие ориентирана ОС. Въпроса се свежда да добавите някакви пакети към ОС. ;) За лично ползване е едно, но друг е въпроса за корпоративна работа. ;) И, за какво ми е Windows 11 Enterprise + ??? Много ли компютри ще поддържам?! Да има! Но след като не го ползвате, то за какво ви е?! "Слагате" един "стрелец" и сте Вие. :)

Споделих своя скромен опит с ОС. Това е доброволно! Който не му е удобно и счита, че е глупаво, то има си начин да изям "бан" (гризна кирливия ви нрав) и прочие.  

Успех и слава на вашите доспехи. Амин 

п.п. След натискане само на клавиш "Win":

image.png.2de1b54c8a491f4286718eda6bedde74.png

на 12.10.2025 г. в 7:00, (:IdioibI:) написа:

Реално кога ползвате старт-менюто?! При положение, че има клавиш Win+ на повечето съвременни клавиатури?!

Зависи лявата ръка къде се намира. Ако е близо до клавиатурата, натиска windows-кия бутон. Ако е далече, дясната бута мишката до бутона на старт-менюто.

преди 38 минути, саби написа:

Зависи лявата ръка къде се намира. Ако е близо до клавиатурата, натиска windows-кия бутон. Ако е далече, дясната бута мишката до бутона на старт-менюто.

Въпросния клавиш е и в обсега на дясната ръка! :) Да, не говорим, че може да настроиш и някой от бутоните на мишката да изпълнява тази функция. :) 

Благодаря ти, че ме развесели. :) Ctrl + Esc! :) 

на 12.10.2025 г. в 7:00, (:IdioibI:) написа:

Ай стига с тия бисери! Изясни си що е Старт меню и що е Старт бутон!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.