Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Обнови се MPC BE до 1.8.8
/MPC-BE/Release builds/1.8.8/MPC-BE.1.8.8.x64-installer.zip
/MPC-BE/Release builds/1.8.8/MPC-BE.1.8.8.x64.7z
/MPC-BE/Release builds/1.8.8/MPC-BE.1.8.8.x86-installer.zip
/MPC-BE/Release builds/1.8.8/MPC-BE.1.8.8.x86.7z

@B-boy/StyLe/ май му беше фен на тоя плейър..

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 1 минута, цър-вул написа:

И да и не. В смисъл по-добрия е, но аз ползвам основно HC версията. BE ми е за бекъп. :)

При мен явно е повреден npf драйвера според gpt защото му споделих че на една програма в контекстното меню ми липсват доста инструменти.

А самата програма е портативка и не се обновява та колко му е и да ми се наложи да преинсталирам на чисто ако се окаже че win се е омазал от някой ъпдейт.:D

Обнови се още един инструмент, но не съм го тествал. Само го видях като новина.

Block auto-update 1.7
- Добавил поддержку Windows 11 25H2

hLQhym5.png

Качвам го на dox.bg, защото официален линк не видях, а сайта не е много за споделяне, защото е warez.

https://dox.abv.bg/download?id=115e5a7b7c# - Линк за сваляне

Изглежда чист според VirusTotal (с 2 приличащи на фалшиви тревоги засичания):

https://www.virustotal.com/gui/file/9efcb2421ab79d78afcf2bfbf46031e326aa23662bc43d8f5a0caa784eba8687?nocache=1

PS: Инструмента е безплатен. Не е кракнат.

преди 3 часа, arcovk написа:

Всеки ден създаваш локален акаунт....

Докат' го създадеш, си забравил за к'во ти е трябвал... :lol6:

Издание    Windows 11 IoT Enterprise LTSC
Версия    25H2
Инсталирана на    ‎24.‎09.‎2025 ‎г.
Компилация на ОС    26200.6901
Персонализиране    Пакет за работа с функции на Windows 1000.26100.253.0

Хмм не знаех, че WD имат проблеми с 25H2? Абонирах се за темата да следя за развитие. Ако се нуждае само от обновяване на firmware-a няма да е особен проблем. Ще се чуе. Споделям го информативно.

https://www.reddit.com/r/WindowsHelp/comments/1ogv7rz/what_am_i_suposed_to_do_now_i_cant_update_windows/

Засегнати дискове:

• WD_BLACK SN770 NVMe SSD — 2TB variants.
  • WD_BLACK SN770M NVMe SSD — 2TB variants.
  • WD Blue SN580 NVMe SSD — 2TB variants.
  • WD Blue SN5000 NVMe SSD — 2TB variants.
  • SanDisk Extreme M.2 NVMe SSD — 2TB variants.

Източник:
https://windowsforum.com/threads/windows-11-25h2-blocked-on-wd-and-sandisk-nvme-ssds-until-firmware-update.383653/

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Хмм не знаех, че WD имат проблеми с 25H2?

По-скоро е обратното - 25H2 има проблем с WD. Да не забравяме, все пак, че съвсем наскоро всички чухме за ъпдейта, убиващ SSD-та, което ще рече, че Уиндоус има проблем с дадените марки, а не обратното. Производителите на хардуер какво са виновни, че от Майкрософт пипат, където не им е работа? :D

преди 27 минути, Валсо написа:

По-скоро е обратното - 25H2 има проблем с WD. Да не забравяме, все пак, че съвсем наскоро всички чухме за ъпдейта, убиващ SSD-та, което ще рече, че Уиндоус има проблем с дадените марки, а не обратното. Производителите на хардуер какво са виновни, че от Майкрософт пипат, където не им е работа? :D

Само, че не си дочел новините. Проблема тогава не се оказа в актуализации на MS, а в калпав firmware.

https://www.techspot.com/news/109370-windows-11-cleared-all-charges-killing-ssds-real.html

Проблема с WD явно отново е по вина на калпав firmware.

• Автор
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Само, че не си дочел новините.

Не виждаш ли, че се е пръкнал в темата да дразни и да се лигави с лапешка реклама на Линукс. Докладвах още първия му пост, но явно и тая тема е тръгнала към нужника... 

Обнови се WSCC - v.10.0.1.2
Сваляне:
X64:
https://www.wscc-app.com/downloads/wscc_x64_setup.exe
X86:
https://www.wscc-app.com/downloads/wscc_setup.exe

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Обнови се Windows 11 Media Creation Tool - v.10.0.26100.7019

Зареждането на Windous става все по-дълго. Отначало беше 18 секунди, после стана 1 минута. Сега е 1.5 минути и продължава да расте. Имам SSD твърд диск 1 ТБ.

Бавното зареждане на Windows, въпреки наличието на SSD, често се дължи на натрупани стартиращи програми, проблеми с драйвери, зловреден софтуер или системни грешки.

преди 4 часа, nusho73 написа:

Бавното зареждане на Windows, въпреки наличието на SSD, често се дължи на натрупани стартиращи програми, проблеми с драйвери, зловреден софтуер или системни грешки.

Или заради актуализациите.Лично аз нямам ядове със стартирането. 

преди 5 минути, adersa написа:

Или заради актуализациите.Лично аз нямам ядове със стартирането. 

Може и проблема да е на хардуерно ниво. Аз бих проверил статуса на самото SSD. При тях също може да се появят проблеми.

преди 5 часа, vendim808 написа:

Зареждането на Windous става все по-дълго. Отначало беше 18 секунди, после стана 1 минута. Сега е 1.5 минути и продължава да расте. Имам SSD твърд диск 1 ТБ.

Хубаво разказваш, ама няма никаква фактология. Какъв е хардуерът, кога е инсталиран Windows...

на 22.10.2025 г. в 20:53, цър-вул написа:

Не, 27H2

Ла-ла-ла...

На най-добрия ми компютър имам 11про и LTSC, двата са толкова уеднаквени, едни и същи актуализации, даже версиите им са еднакви. Втората има едно голямо предимство, че приема по-стар външен хардуер (фотоапарат Канон), работи отлично, предпочитам я за всяка работа.

23.PNG

22.PNG

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.