Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Аз в момента получавам това: 

large.2025-12-09_214012.jpg.d75ca1371b2f

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Оправих нещата с този инструмент SFCFix Official Download - Repair Windows Update | Sysnative Forums - преди това и Security Update (KB5072033) даваше грешка и не искаше да се инсталира. Интересното е, че KB5070311 вече не ми го предлага за инсталиране, като пробвах ръчно да го инсталирам, получавам друга грешка - 0xc1900401. За сега оставям така нещата, ще видим следващите ъпдейти как ще са.

преди 28 минути, Raze написа:

Оправих нещата с този инструмент SFCFix Official Download - Repair Windows Update | Sysnative Forums - преди това и Security Update (KB5072033) даваше грешка и не искаше да се инсталира. Интересното е, че KB5070311 вече не ми го предлага за инсталиране, като пробвах ръчно да го инсталирам, получавам друга грешка - 0xc1900401. За сега оставям така нещата, ще видим следващите ъпдейти как ще са.

При мен се качи на 2те машини без проблем за има няма 2 3 минути 

преди 32 минути, Raze написа:

Този сме го споменавали. Има и автоматичен режим, но често се налага използването на скрипт. Скрипта общо взето взима системните файлове и често и регистри от чиста/безпроблемна система (нали ръчно екстрактване), взимане на права над файловете на проблемната система, заместване на файловете и възстановяване на правата. Но не е лесен за работа и изисква обучение (във SysNative предлагат такова обучение, както и има и подфорум за получаване на помощ, ако не ти се занимава да го учиш или да reset-ваш системата). 

Алтернативно е добре просто човек да има IMAGE на системния дял при безпроблемно състояния на системата разбира се.

При мен актуализацията на защитата се инсталира нормално с рестарт за около 4 минути.

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Този сме го споменавали. Има и автоматичен режим, но често се налага използването на скрипт. Скрипта общо взето взима системните файлове и често и регистри от чиста/безпроблемна система (нали ръчно екстрактване), взимане на права над файловете на проблемната система, заместване на файловете и възстановяване на правата. Но не е лесен за работа и изисква обучение (във SysNative предлагат такова обучение, както и има и подфорум за получаване на помощ, ако не ти се занимава да го учиш или да reset-ваш системата). 

Алтернативно е добре просто човек да има IMAGE на системния дял при безпроблемно състояния на системата разбира се.

Може, не ми се е налагало досега да правя подобни гимнастики. Просто го стартирах, даде ми някакви грешки, че не може да създаде някакъв скрипт, прави разни поправки и накрая успя да се инсталира въпросния security update. Така или иначе имам backup на целия диск, не ми е проблем и да се скапе нещо.

преди 4 минути, Raze написа:

Може, не ми се е налагало досега да правя подобни гимнастики. Просто го стартирах, даде ми някакви грешки, че не може да създаде някакъв скрипт, прави разни поправки и накрая успя да се инсталира въпросния security update. Така или иначе имам backup на целия диск, не ми е проблем и да се скапе нещо.

Да, той включва поправките на някои manifest-и, които не изискват скрипт и за радост си се разминал само с това. Реално той е усъвършенствана версия на System Update Readiness Tool, които MS бяха пуснали за 7+.

https://support.microsoft.com/en-us/topic/improvements-for-the-system-update-readiness-tool-in-windows-7-and-windows-server-2008-r2-e55289c4-3bf3-d15a-fd6a-2d0a153805d6

А това поправяше той:

https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-server/installing-updates-features-roles/fix-windows-update-errors

Забележи в лог файла на SFCFix сходството в output-a. :)

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

Да разбирам, че последния ъпдейт от 9.12. се е инсталирал, а след него опитваш да инсталираш по-стария от 1.12., който е за предварителен преглед ли? 

Цитат

Относно KB5072033

Тази актуализация за сигурност съдържа поправки и подобрения в качеството от KB5070311 (пусната на 1 декември 2025 г.). 

преди 36 минути, Joss Bomon написа:

Да разбирам, че последния ъпдейт от 9.12. се е инсталирал, а след него опитваш да инсталираш по-стария от 1.12., който е за предварителен преглед ли? 

Ясно, това не съм го видял, затова не иска да се инсталира отделно :)

преди 2 часа, adersa написа:

преди 2 часа, attj написа:

При мен актуализацията на защитата се инсталира нормално с рестарт за около 4 минути.

И при мен се качи на двете машини, на третата не се качи, преди да пусна SFCFix.

А между другото, някой пробва ли тъмна тема на прозореца за копиране? При мен така и не се появява, все още си е бяла...

DXPV3ef.png

преди 8 часа, adersa написа:

При теб за няма и 2 минути а при мен винаги като престигне кумулативния ъпдейт и някой друг по сигурноста ги чакам по 15-20 минути.

Между другото да попитам някой качвал ли си е на чисто 25H2 и ако не а му се е ъпдейтнала дали след ъпдейта е имал или има проблем с някоя програма.

преди 3 часа, vlado1985 написа:

Между другото да попитам някой качвал ли си е на чисто 25H2 и ако не а му се е ъпдейтнала дали след ъпдейта е имал или има проблем с някоя програма.

да на другото ссд на чисто лтсц иот , никакъв проблем с програми ... само още не съм му пробвал игри ...

преди 15 часа, vlado1985 написа:

large.2025-12-11_101819.jpg.953fe17e61bb

Никакви проблеми, и след двата ъпдейта.

преди 12 часа, Rudy M. написа:

large.2025-12-11_101819.jpg.953fe17e61bb

Никакви проблеми, и след двата ъпдейта.

Благодаря явно при мен се е омазала доста системата след надграждане от 23H2-24H-25H2 ще видя когато имам свободно време да преинсталирам на чисто 25H2.

• Автор
преди 12 часа, vlado1985 написа:

Благодаря явно при мен се е омазала доста системата след надграждане от 23H2-24H-25H2 ще видя когато имам свободно време да преинсталирам на чисто 25H2.

Ще ти дойде акъла, че като ти разправях че е глупаво да правиш чиста инсталация със стара версия която да ъпдейтваш, ти мрънкаше колко си бил прав - е, сам видя, че не си!

Друг е въпроса, че не ъпдейтите, а нещо по твоя причина е омазано.

на 12.12.2025 г. в 10:06, Joss Bomon написа:

Ще ти дойде акъла, че като ти разправях че е глупаво да правиш чиста инсталация със стара версия която да ъпдейтваш, ти мрънкаше колко си бил прав - е, сам видя, че не си!

Друг е въпроса, че не ъпдейтите, а нещо по твоя причина е омазано.

Да явно сбърках като качих 23H2 а не 25H2 на чисто. То даже като цяло проблеми със системата нямам както и със ъпдейтите само на една програма ми прави проблем.

А на другата ми машина която е със 23H2 там го няма проблема и затова си мисля че след надграждането се е омазала системата макар че пусках и поправка но резултат никакъв нямаше.

Както винаги, пишеш общи приказки. 

Ако искаш да помогнем, кажи коя е програмата, и какво и как точно се е "омазало". 

Ако е само една програма, защо мислиш, че проблемът е в ъпдейта до 25H2?...

преди 3 минути, Rudy M. написа:

Както винаги, пишеш общи приказки. 

Ако искаш да помогнем, кажи коя е програмата, и какви и как точно се е "омазало". 

Ако е само една програма, защо мислиш, че проблемът е в ъпдейта до 25H2?...

Не съм написал името на програмата защото реших че не е за този раздел и да не оспамвам излишно темата.

Аз и затова попитах дали някой е качвал 25H2 на чисто, и ако не го е качвал а е престигнал с ъпдейтите дали, след надграждането е имал проблем за което вече получих няколко отговора.

Името на програмата е routerscan като цяло програмата си работи но в контекстното меню има доста инструменти които ги показва като неактивни и този проблем се появи откакто надградих до 25H2.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Дай на комшията 10лв. вместо да се опитваш да му търсиш паролата... :computer8:

Не търся ничия парола ползвам си домашния нет. А програмата си я ползвам само за сканиране на мрежи и събиране на информация.

преди 1 минута, Rudy M. написа:

Пробва ли да я преинсталираш след ъпгрейда до 25H2? 

Програмата е портативна не се инсталира както написах в предишния ми отговор програмата си работи само в контекстното меню дава много инструменти като неактивни а този проблем на 23H2 го нямам.

Видеото не е правено от мен (аз няма да си губя времето с такива записи). Казва доста неща за Уин 11, макар и не директно. :D

преди 21 минути, Валсо написа:

(аз няма да си губя времето с такива записи). 

Аз пък няма да си губя времето да го гледам. Щом е пуснато от теб, значи е злобно малоумно плюене по Windows :D  .

преди 1 час, Rudy M. написа:

Аз пък няма да си губя времето да го гледам. Щом е пуснато от теб, значи е злобно малоумно плюене по Windows :D  .

Че е ужасен , отвратителен е. Много скандали се изсипаха в последно време. Последно май беше за Recall. Колко пъти съм го псувал...ама тва да ми следи къде и какво правя и да праща некъде си... ай сиктир, бе. Накрая ще го издухат яко от MS и филма ще свърши. Не могло да направиш инсталация, ако немаш MS акаунт.... малоумници. Да не споменавам и tpm чипа и колко милиарди техника, ще замине на боклука в Африка. Днеска па ги псувах заради това. А от скоро гледам, някои игри ми спряха да работят. :angry22:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.