Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 1 час, Rustborn написа:
преди 2 часа, цър-вул написа:

Не става дума за мен, нали? Аз съм цър-вул!

Ей тва тире...

Ноуй важну!😎

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 4 часа, Rustborn написа:

Явно ти трябват че омаза три теми с тоя кошник. И не вдяваш нищо какво ти се говори. Като оня другия специалист който подкарваше игри на линукс и кормеше нета на комшиите, докато не му дойдоха на гости.

А въпросната програма работи и на пентиум. Чак се зарови в зен 3 и 4... Хал хабер си нямаш какво правиш.

Ама ти верно само глупости пишеш не се ли усещаш че прекаляваш.

Сега за да те светна малко всеки, си ползва каквото иска а въпросната програма, за която споменах че имам проблем с контекстното меню routerscan.  Да с нея може да се разбиват wifi пароли но всеки си я ползва както и за каквато иска.

А и ти как разбра че се мъча да хакна нечия парола та даже и някой си щял да ми дойде на гости честно много ама много се филмираш а за какво аз си ползвам програмата ако искаш ще ти кажа но честно казано нямам намерение да се обяснявам какво и защо полвам.

И ако си прочел снощния ми пост написах ти го от ясно по ясно че проблема е на ниво драйверите на ядрото и този проблем се проявява при 24H2 и 25H2 при 23H2 този проблем го нямам.

@цър-вулСнощи компилирах образа качи първо pro nt и вместо 25H2 пак показваше 24H2. Пробвах си програмата с която имам проблем и проблема си седеше разкарах pro-to и качих enterprise и пак същата история.

Показа се 24H2 а не 25H2 пак си пробвах, програмата и пак проблема си седеше и явно този проблем, с драйверите на ядрото се проявява само от 24H2 и след него на 23H2 го нямам проблема. И си останах за сега на нея мислех да спра ъпдейтите за да не ме ъпдейтне до 24H2 но използвах тези 2 команди да не ми предлага да ме ъпдейтне.

HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /v TargetReleaseVersion /t REG_DWORD /d 1 /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /v TargetReleaseVersionInfo /t REG_SZ /d "23H2" /f

преди 56 минути, vlado1985 написа:

Ама ти верно само глупости пишеш не се ли усещаш че прекаляваш.

Сега за да те светна малко всеки, си ползва каквото иска а въпросната програма, за която споменах че имам проблем с контекстното меню routerscan.  Да с нея може да се разбиват wifi пароли но всеки си я ползва както и за каквато иска.

А и ти как разбра че се мъча да хакна нечия парола та даже и някой си щял да ми дойде на гости честно много ама много се филмираш а за какво аз си ползвам програмата ако искаш ще ти кажа но честно казано нямам намерение да се обяснявам какво и защо полвам.

И ако си прочел снощния ми пост написах ти го от ясно по ясно че проблема е на ниво драйверите на ядрото и този проблем се проявява при 24H2 и 25H2 при 23H2 този проблем го нямам.

@цър-вулСнощи компилирах образа качи първо pro nt и вместо 25H2 пак показваше 24H2. Пробвах си програмата с която имам проблем и проблема си седеше разкарах pro-to и качих enterprise и пак същата история.

Показа се 24H2 а не 25H2 пак си пробвах, програмата и пак проблема си седеше и явно този проблем, с драйверите на ядрото се проявява само от 24H2 и след него на 23H2 го нямам проблема. И си останах за сега на нея мислех да спра ъпдейтите за да не ме ъпдейтне до 24H2 но използвах тези 2 команди да не ми предлага да ме ъпдейтне.

HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /v TargetReleaseVersion /t REG_DWORD /d 1 /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /v TargetReleaseVersionInfo /t REG_SZ /d "23H2" /f

Не бе, ти се филмираш че си голям разбирач. Бил работил на Кали хахаахахаахаха Ако си работил нямаше да се опитваш да я пуснеш на Уин.

И 27, 28, 29... да качиш, преди да ти дойде ъпдейта, ще пише 24H2, това като не можеш да разбереш... Ей го е 

Untitled.png

преди 3 минути, Rustborn написа:

Не бе, ти се филмираш че си голям разбирач. Бил работил на Кали хахаахахаахаха Ако си работил нямаше да се опитваш да я пуснеш на Уин.

И 27, 28, 29... да качиш, преди да ти дойде ъпдейта, ще пише 24H2, това като не можеш да разбереш... Ей го е 

Untitled.png

Бачинката всеки си избира каквато ОС да ползва и какво си ми показал че нещо взе ептем да се излагаш.

https://www.kaldata.com/it-новини/интерпол-арестува-хакер-който-е-зараз-628533.html

УЖАС. 

„Между април 2020 и януари 2023 година хакерът е разпространил 2,8 милиона копия на зловреден софтуер, маскиран като незаконна програма за активиране на лицензи за Windows (KMSAuto) по целия свят. Използвайки този зловреден софтуер, хакерът е откраднал виртуални активи на стойност около 1,7 млрд. вона (1,2 млн. долара) в 8400 транзакции от потребители на 3100 виртуални активи.“

заяви Националната полицейска агенция на Корея

• Автор
преди 1 час, *S197* написа:

На тоя канала му е от 10-тина клипа в които основно се реве от телеметрията в Windows и как нямал никаква защита... Няма смисъл да се филмираш. Имаш си приличен защитник, остава да се научиш да си оптимизираш системата. Останалото е култура на работа с компютър.

на 31.12.2025 г. в 15:05, vlado1985 написа:

какво си ми показал

Обобщава безсмисления ни разговор и е елементарно - като ти се покаже и на теб, тогава ще работиш с WireShark, Hydra... По твоите думи - да броиш калориите на плъха.

Има 90 потребителя в темата, питай някой от тях.

преди 2 часа, Teemo v. X написа:

Обобщава безсмисления ни разговор и е елементарно - като ти се покаже и на теб, тогава ще работиш с WireShark, Hydra... По твоите думи - да броиш калориите на плъха.

Има 90 потребителя в темата, питай някой от тях.

Немислиш ли че е безмислено цапането с глупости по темата. А за wireshark hydra и подобните им ги обяснявай на някой друг въпросните инструменти съм ги ползвал и ги познавам отлично и алтернативи на тях колкото искаш има.

• Автор
преди 19 минути, В. Велев написа:

Това го имам от миналата година:

image.png.013d9d1335503866e8ff6cc6e4ef34fb.png

За вашия клон се виждат датите. Бързат вече за официална 26Н1. 

Явно този бъг на Winget още не е отстранен. Вчера при опит да се самообнови даде грешка:

An unexpected error occurred while executing the command:
0x800704c7 : The operation was canceled by the user.

като в тази тема. И не SFC и DISM не намират грешки с проблеми със системните файлове...

https://github.com/microsoft/winget-cli/issues/4283

Ръчното обновяване обаче сработи като workaround, както бе посочено и в коментарите на самата тема.

Аз бях на 1.12.350 и първо качих последната стабилна 1.12.440

https://github.com/microsoft/winget-cli/releases/download/v1.12.440/Microsoft.DesktopAppInstaller_8wekyb3d8bbwe.msixbundle

Ама после направо се метнах на preview-то, защото пишеше, че не се очакват особени проблеми:

https://github.com/microsoft/winget-cli/releases/download/v1.28.90-preview/Microsoft.DesktopAppInstaller_8wekyb3d8bbwe.msixbundle

2026-01-12-11-27-16.png

2026-01-12-11-27-50.png

преди 7 минути, Teemo v. X написа:

При мен е дошло снощи. Даже щайгата се е рестартирала...

Нормално. Затова се казва Patch Tuesday. :)

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нормално. Затова се казва Patch Tuesday. :)

Това ясно... Ама защо ми ресват кошника ?

Най-после диалоговите прозорци при копиране и при потвърждаване на изтриване на файлове станаха с тъмна тема! Направих нова инсталация на windows 11 - не бях правил такава на десктопа от края на 2018, когато бях с windows 10 и с друг хардуер. Но при новата инсталация и след всички ъпдейти тези прозорци на тъмна тема бяха бели, и това много ме дразнеше, с този пач вече са черни.

преди 6 минути, Teemo v. X написа:

Това ясно... Ама защо ми ресват кошника ?

В windows update > advanced options имаш опция за active hours, но няма как да избягаш от авто рестарта, освен ако не забраниш обновяванията, за пръв път ли ползваш windows?

преди 2 минути, Raze написа:

Най-после диалоговите прозорци при копиране и при потвърждаване на изтриване на файлове станаха с тъмна тема! Направих нова инсталация на windows 11 - не бях правил такава на десктопа от края на 2018, когато бях с windows 10 и с друг хардуер. Но при новата инсталация и след всички ъпдейти тези прозорци на тъмна тема бяха бели, и това много ме дразнеше, с този пач вече са черни.

В windows update > advanced options имаш опция за active hours, но няма как да избягаш от авто рестарта, освен ако не забраниш обновяванията, за пръв път ли ползваш windows?

Али Разету ми, толкова години не ги научи тези пусти компютри. Стига си ходил и спамил след мен - че си на нивото на Владо. 

No auto restart with logged

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.