Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Ще сложа този Уин. на Английски а после ще му сложа Бг.

Само не разбрах, като го инсталирам и е готов от настройките на език-регион от там ли да го направя на Бг, или трябва предварително да си го изтегля ?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Инсталираш Windows. След това отиваш в настройките, и за да зададеш оттам български, трябва първо да изтеглиш и инсталираш езиковия пакет. Има бутон "Add Language", цъкаш го, намираш българския, и т.н.

преди 22 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Patch Tuesday

... и за Windows 11:

large.2026-02-10_202312.jpg.3fc978560cad

преди 18 часа, Rudy M. написа:

Има бутон "Add Language", цъкаш го, намираш българския, и т.н.

Като толкова разбираш от езици, можеш ли да ми помогнеш? Днес, на комп с 11  26Н1, след инсталиране на актуализации, се оказа развален превода на бг. Разни менюта и прозорци вече са изписани на англ. Това можеше да се очаква, след като актуализация , предназначена за 25Н2, се инсталира на 26Н1.  Опитах с настройката за noUnicode програми, беше на английски, направих го на бг, частично подобрение.

1.png

2.png

Screenshot 2026-02-11 140820.png

преди 26 минути, Panzer 4 написа:

Като толкова разбираш от езици, можеш ли да ми помогнеш? Днес, на комп с 11  26Н1, след инсталиране на актуализации, се оказа развален превода на бг. Разни менюта и прозорци вече са изписани на англ. Това можеше да се очаква, след като актуализация , предназначена за 25Н2, се инсталира на 26Н1.  Опитах с настройката за noUnicode програми, беше на английски, направих го на бг, частично подобрение.

1.png

2.png

Screenshot 2026-02-11 140820.png

Карай на английски. За какво ти е български интерфейс? Толкова ли не можеш да се научиш кое за какво е?

Проблемите с езика са защото за версия 26Н1 няма български езиков пакет, аз използвах такъв от 25Н2, явно не става съвсем. Тук въпросът беше, че в предишната версия на 26Н1 , преди днешната актуализация, положението беше значително по-добро. Сега няма как да се върна.

Екранна снимка (6).png

преди 17 минути, Panzer 4 написа:

Сега няма как да се върна.

Научи се! Такива "работи" се правят в 

image.png.8e311064727a0418aec277e32e712f28.png

или във виртуална машина.  

Сега ще се наложи да чакаш 26H2. 

Успех!

преди 2 часа, Panzer 4 написа:

Като толкова разбираш от езици

Кога съм казал, че разбирам?... :) Няма такова нещо. По-горе съм дал елементарни настройки, всеки, който работи с Windows 11, би трябвало да ги знае от обща култура.

Колегите са ти отговорили на въпроса - омешал си езиковите пакети, и си получил миш-маш, логично. Аз от собствен опит мога да добавя само, че като съм опитвал да сменям езици на интерфейса на Windows, съм имал подобни проблеми. И в един момент си създадох правило - директно инсталирам на този език, на който искам да го ползвам после. 

На този компютър , с уиндоус 11 про , на ССД М2 след инсталирането на ОС кой-знае как остана едно незаделено пространство от 524 мб , което не можах никак да го съединя с другите дялове (С и Д), нито с диспечера на дискове, нито с аомеи. Някакви идеи дали изобщо може и най-важно, без повреди на чудесно работещия уиндоус.

Екранна снимка 2026-02-12 143913.png

преди 1 час, Raze написа:

А тези междинните 737 МБ и 200 МБ за какво са ти

Това би трябвало да са EFI System Partition и Recovery Partition. 

преди 1 час, Panzer 4 написа:

Някакви идеи дали изобщо може и най-важно, без повреди на чудесно работещия уиндоус.

Принципно - може да се опиташ с Aomei да добавиш незаделеното място към 200-те MB EFI partition, след това да ги "отрежеш" откъм лявата страна, и чак след това да ги съединиш с D : . На практика - за 524MB по-добре не се занимавай. Няма да спечелиш кой знае какво, а съществува риск да повредиш инсталацията на ОС. 

EFI е в началото, не съм виждал по средата, гледам наличните ми няколко машини и инсталирани ОС, включително на виртуалки. Ако се разгъне картинката да видим какво точно пише на дяловете ще стане по-ясно кое какво е и кое и дали може да се трие.

преди 3 часа, Raze написа:

А тези междинните 737 МБ и 200 МБ за какво са ти, защо не ги изтриеш и обединиш с C:, D:? Диска MBR или GPT е?

Тези са системни дялове, направи си ги инсталатора, едното е дял за възстановяване, другото ще видя утре, като седна пак там, тъкмо за това те са недосегаеми, има ги при всяка инсталация, изненадан съм ,че питаш.тъкмо там е проблема от коя страна на С и Д се намира незаделеното място.

При мен инсталатора никога не е правил толкова много дялове и то по средата на диска, както вече казах. Това на празен диск ли се получи? Каква версия на windows инсталира и откъде я изтегли?

Диска имаше дял С с инсгалиран 11 про и дял д с данни, ИСОто е изтеглено от Майкрософт и направен инсталатор с Руфус 4.1, това беше преинсталация, при инсталирането изтрих С и тези два системни дяла ипосочих новия уин да се инсталира на новото незаделено място, извън него беше дял Д с данни.

преди 2 часа, Rudy M. написа:

Това би трябвало да са EFI System Partition и Recovery Partition. 

Принципно - може да се опиташ с Aomei да добавиш незаделеното място към 200-те MB EFI partition, след това да ги "отрежеш" откъм лявата страна, и чак след това да ги съединиш с D : . На практика - за 524MB по-добре не се занимавай. Няма да спечелиш кой знае какво, а съществува риск да повредиш инсталацията на ОС. 

Както винаги си точен, това е първот, което ми дойде на акъла, но аомеи няма опции за такова действие ,диск манажера също. 

преди 33 минути, Panzer 4 написа:

Диска имаше дял С с инсгалиран 11 про и дял д с данни, ИСОто е изтеглено от Майкрософт и направен инсталатор с Руфус 4.1, това беше преинсталация

Тук е разковничето. На един след In-place-upgrade му е забило точно RE дяла в края на диска като при теб.

Цитат

However, I then used that same image, deleted all partitions on the disk, and dragged the partitions in the correct order to the disk (minus the recovery partition which was not working)to get Windows up and running again. This left 574 mb free at the end of the disk. When I did the inplace upgrade, that's where it put the recovery partition.
It was a complete mess but a great learning experience for me. Though I was extremely frustrated at the time, all's well that ends well.

https://www.tenforums.com/drivers-hardware/177928-partition-scheme-mess-2.html

Какво показва reagentc /info?

Тук има един с подобен проблем и там се е оправил като е обърнал диска в GPT. Но пък в горния линк, който съм дал с идентичния проблем потребителя вече е с GPT таблица и едва ли това е решението, но кой знае.

Цитат

I figured using disk part was going to be the only way out.  I think I just kept banging my head against Disk Management/EaseUS because I'd never seen Unallocated space that I couldn't do anything with, so I thought there was a bigger issue.

But, no, a simple format and switch to GPT did the trick.  Thank you both for your time and have a great day/evening.

Какво показва в Disk Management => View => Top => смени на Disk List от Volume List.

https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/2775676/unallocated-space-on-drive-cant-be-extended-into-n

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Какво показва в Disk Management => View => Top => смени на Disk List от Volume List.

Това е направено вече, на скрийншота се вижда.

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Това е направено вече, на скрийншота се вижда.

Не е направено. Виждат се дяловете. Аз съм поискал да смени на Disk List.

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

при инсталирането изтрих С и тези два системни дяла ипосочих новия уин да се инсталира на новото незаделено място, извън него беше дял Д с данни.

А защо преди да инсталираш на незаделеното място не създаде нов дял и на него да си инсталираш системата.

преди 12 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Какво показва в Disk Management => View => Top => смени на Disk List от Volume List

Ето го, какво може да помогне? Ще оставя нещата така, не си струва ,при положение, че има толкова свободно място. А ако видя зор, ще му сложа (на незаделеното) една буква и ще го използвам. А някой ден, ако пак се наложи преинсталиране, ще изтрия целия диск и всичко наново. Между другото, преинсталацията се наложи, защото това беше 11 26Н1. Инсталирането на актуализацията  26200.7840 , предназначена за версия 25Н2, както можеше да се предполага, направи много поразии, не само в българския превод. Отчитам инсталирането на 26Н1 за грешка и препоръчвам никой да не я инсталира.

22.png

Екранна снимка 2026-02-13 075315.png

преди 1 час, Panzer 4 написа:

Ето го, какво може да помогне?

Идеята беше да се види дали ползваш GPT или MBR, защото така и не беше отговорено на този въпрос на @Raze. Явно си с GPT. Но аз като се зачетох пак в коментара тук видях, че една пропусната ключова дума от мен:

Цитат

But, no, a simple format and switch to GPT did the trick.  Thank you both for your time and have a great day/evening.

Той не просто е сменил на GPT, а направо е форматирал диска преди това. И по-скоро това е решило проблема, а не смяната към GPT.

Все пак не си дал резултатите от командата:

reagentc /info

Иначе като споменаваш SSD/nVme се надявам, че си оставил и 10% от диска за Over Provisioning.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.