Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

Принципно втория за възстановяване можеш да го изтриеш, ако не мислиш да правиш възстановяване на windows, но не мисля, че е толкова голям, че да ти пречи.

Вече видяхме какво се случи преди 2г. дори и когато размера на възстановяващия дял при един от ъпдейтите беше недостатъчен... 

Can't update because Recovery partition is too small / Can't increase partition size : r/techsupport

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Обнови се Hard Disk Sentinel до версия 6.40
Инсталатор Pro
https://www.harddisksentinel.com/hdsentinel_pro_setup.zip
Портативка Pro
https://www.harddisksentinel.com/hdsentinel_pro_portable.zip

• Автор

И Rufus вече е с версия 4.13

Spoiler
  • Версия 4.13 (2026.02.17) [BUGFIX RELEASE]
    • Fix UEFI:NTFS not selecting the proper driver for ARM/ARM64.
    • Update embedded GRUB to v2.14.

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

И Rufus вече е с версия 4.13

Затвори скритото съдържание
  • Версия 4.13 (2026.02.17) [BUGFIX RELEASE]
    • Fix UEFI:NTFS not selecting the proper driver for ARM/ARM64.
    • Update embedded GRUB to v2.14.

Между другото вече явно са почнали да блокират изтеглянето на образи през него:

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-започна-да-блокира-изтеглянето-на-iso-о-643043.html

https://github.com/pbatard/rufus/issues/2915

• Автор
преди 41 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Между другото вече явно са почнали да блокират изтеглянето на образи през него:

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-започна-да-блокира-изтеглянето-на-iso-о-643043.html

https://github.com/pbatard/rufus/issues/2915

За сега може би важи само за тестовите компилации, защото 25Н2 си се тегли през Rufus.

image.png.b0459f2d5a99321d125d88d8b4100e45.png

961599201_.png.0b96fadefff411aea445bab080c2e418.png1.png.f85871a9f3b33cf8ef41dfb2e47834b2.png2.png.ee52fdca1fb9b4c7c32e828b8bcdf94e.png

Възможно е. Все пак да се внимава, че някъде в статиите се споменаваше, че MS банвали по IP. Не, че е голяма драма да се свали ISO-то от другаде де. Дали ще се компилира от места като uupdump или от някой тракер (MSDN релийз + проверка с Windows and office genuine iso verifier) и т.н. варианти бол. И все пак кофти. :)

• Автор

Не виждам какъв е смисъла с ограниченията, след като на официалния сайт така или иначе свалянето на ISO е безплатно. След като вече е свалено е без значение кой по какъв начин ще го ползва, дали с Rufus /заради ограниченията за хардуер/ или с друг софтуер.

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Не виждам какъв е смисъла с ограниченията, след като на официалния сайт така или иначе свалянето на ISO е безплатно. След като вече е свалено е без значение кой по какъв начин ще го ползва, дали с Rufus /заради ограниченията за хардуер/ или с друг софтуер.

Нямам идея. Трябва да се пита MS тук. Ама явно искат да се ползват техните официални източници без thrid-party инструменти.

преди 9 часа, цър-вул написа:

И при мен пристигна:

2026-02-19-10-44.png

преди 1 час, цър-вул написа:

Преди малко компилирах 29531.1000 iso от uupdump.net

И аз трябва да си приготвя да имам за всеки случай iso от тази версия.

Microsoft раздели канала Canary за вътрешни лица на Windows 11 на два клона

https://www.comss.ru/page.php?id=19647

преди 2 часа, В. Велев написа:

И аз трябва да си приготвя да имам за всеки случай iso от тази версия.

Наложи се от iso да се надградя, че нещо се омаза надграждането от WU, та сам си се върна към предходната версия още на първия рестарт.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Наложи се от iso да се надградя, че нещо се омаза надграждането от WU, та сам си се върна към предходната версия още на първия рестарт.

Може би защото разделят Канарския канал на 2 клона.

на 14.02.2026 г. в 13:30, Panzer 4 написа:

За да се изясни проблема, направих следното. Извадих ССД М2 и на негово място сложих друго, пак 1ТБ, съвсем празно-цялото незаделено. Със същия инсталатор ,направен с РУФУС 4.1, пуснах да се инсталира. Още като стигна до избор на диск, вече беше направило двата системни малки дяла и зад останалото незаделено място стоеше едното. Както и да го въртях, не можа да се получи конфигурация без да остане накрая незаделено място. Явно или новия уиндоус го прави така, или РУФУСа . Тогава опитах да направя дял Д за данни и с разни опити получих това на картинката-единствения вариант без артък незаделено пространство отдясно. Тук С не е в началото, но това май никак не му пречи и сигурно така ще остане.

22.png

Хубава си го направил, но основния дял е малък според мен. За 11 - ка (за да се чувства "комфортно" тя) +  WSL основния дял ( C:) трябва минимум да е 200 ГБ. 

100ГБ за основен дял за мен ми е "тесен". ;) 

image.png.d8755171ef1228200d7fcf1f1bbc9767.png

Е, аз съм любител, а не професионалист, може и да е мой каприз това, но според мен трябва да имаш дял и за програмите. ;)

Успех! И, честит нов диск! :) Да го ползваш разумно! ;)  

преди 9 часа, (:IдioiдI:) написа:

аз съм любител

И аз, да попитам-какъв е този компютър от картинката- Такива с ДВД устройства отдавна не се произвеждат? Само от любопитство...

преди 10 минути, Panzer 4 написа:

И аз, да попитам-какъв е този компютър от картинката- Такива с ДВД устройства отдавна не се произвеждат? Само от любопитство...

На всяко SATA дъно можеш да си сложиш CD/DVD/BD устройство, стига кутията да има място и възможност за монтаж. Има и такива през USB порт. На една от конфигурациите аз също имам, имам и USB - старо DVD от лаптоп с преходник. А и се продават все още.

DVD записвачки Интерфейс SATA - eMAG.bg

xtreme.bg » Кутии

преди 9 часа, (:IдioiдI:) написа:

но според мен трябва да имаш дял и за програмите. ;)

Той програми не ползва. По цял ден само настройва Windows 11 и следи логовете и грешките.

преди 12 часа, Panzer 4 написа:

Такива с ДВД устройства отдавна не се произвеждат? Само от любопитство...

:offtopic_s:

Spoiler

image.png.af815ad318259a53ad3814c2776dfbe6.png Това е стандартното на DELL E6430, но съм го изнесал извън, като на негови място съм сложил кади с твърд диск.  

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.