Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор

Без име.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Patch Tuesday - нищо не съм получил, сигурно и няма да получа.

Може би по късен етап може да имам нещо и аз.

Аз, имам един проблем където на 2 пъти вече се получава.

Стартирам си програмата AIDA64 Extreme и съм си е нагласил в десния ъгъл да е колкото да видя какви са температурите, но по-някой път ми прави проблеми и не мога да си обясня. Нещо не съвместима ли е или някакъв бъг.

Ето една снимка да видите.

3453457.jpg

преди 1 минута, Anonymous User написа:

Patch Tuesday - нищо не съм получил, сигурно и няма да получа.

Може би по късен етап може да имам нещо и аз.

Аз, имам един проблем където на 2 пъти вече се получава.

Стартирам си програмата AIDA64 Extreme и съм си е нагласил в десния ъгъл да е колкото да видя какви са температурите, но по-някой път ми прави проблеми и не мога да си обясня. Нещо не съвместима ли е или някакъв бъг.

Ето една снимка да видите.

Пробвай с по-нова версия на aida64. Пробвай и в настройките, има разни сензори и опции, които може да правят проблеми при детекция на твоя хардуер. Общо-взето, тази "Page fault in nonpaged area" грешка е много обща и може да е от софтуер, хардуер или драйвери.

Page fault in nonpaged area BSOD (Not a RAM issue)? : r/buildapc

Има ли иначе dump файл в C:\Windows\Minidump? Ако има го прикачи за анализ с WindBG или го пусни през BlueScreenView и виж дали ще даде виновник. А новата версия пробваш демо версия, кракната с пач, преносима, инсталационна, каква? Най-добре преносима и с ползване на ключе вместо пачове, ако не е купена. Отделно ако с Extreme прави проблеми тествай последната версия, но на AIDA64 Engineer версията (но тя пък не може да се изтегли през официалната страница).

А защо не си получил иначе кръпки за Patch Tuesday? Да не би да си с билд преди 24H2? Иначе имаше статия, че MS иска да ги надгради задължително до 25H2 и тях.

https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/microsoft-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4-658514.html

ЕДИТ: можеш да пробваш и бетата от 09.04-ти

https://www.aida64.com/downloads

Вече е премахнах и сложих новата версия и е направих със сериен номер. Мисля, да карам с тази новата версия да видим дали ще има проблем.

Последната съм получил Успешно инсталиране на ‎15.‎3.‎2026 ‎г.

2026-03 Актуализация на защитата (KB5079473) (26200.8037)

Издание Windows 11 Pro

Версия 25H2

Инсталирана на 16.‎2.‎2026 ‎г.

Компилация на ОС 26200.8037

Функция Пакет за работа с функции на Windows 1000.26100.300.0

3457964.png

6890022.jpg

Ей, не се научихте, че като качите скрийншот на целия екран, форумът го смалява, и нищо не се чете mad .

Anonymous User, кажи какво пише на подчертания в червено ред. Първите две колонки.

преди 7 минути, Rudy M. написа:

Ей, не се научихте, че като качите скрийншот на целия екран, форумът го смалява, и нищо не се чете mad .

Anonymous User, кажи какво пише на подчертания в червено ред. Първите две колонки.

Ей, приятел, време е да си смениш телевизора! Аз го чета съвсем лесно ,даже и на телефона...

преди 5 минути, Panzer 4 написа:

Ей, приятел, време е да си смениш телевизора! Аз го чета съвсем лесно ,даже и на телефона...

И какво пише?

преди 1 час, Rudy M. написа:

Така вижда ли се ?

Една идея по-добре, но пак е компресирана. ). Както и да е. ntoskrnl.exe е възможно най-лошата грешка, защото може да е практически всичко. С WindBG сигурно биха се постигнали по-добри резултати като се анализира stack-a, но за един dmp може би не си струва усилието. Наблюдавай как са нещата и ако се появят нови изненади ще го мислим. )

Издание Windows 11 IoT Enterprise LTSC

Версия 25H2

Инсталирана на ‎24.‎09.‎2025 ‎г.

Компилация на ОС 26200.8246

Функция Пакет за работа с функции на Windows 1000.26100.297.0

след ъпдейта стана интересно .

настройките за час дата и бг на уина - мешана салата ...

нямах никаква клавиатура ,нито физическа нито виртуална ...

оправихме я , само не ще да синхронизира часа ...

кажете други сървари за време , че уиндоуският не ебава ...

time.nist.gov

След последния ъпдейт при мен стана салата на служебния лаптоп с принтерите, 3 на жица и два по мрежата и всички фърлят грешки и ни един не печата. Наложи се да махна всичките и пак да си ги добавя. Не е болка за умиране ама много дразни когато имаш работа и ти пречат ...

Microsoft confirms Windows 11 KB5083769, KB5082052 wrongly forcing BitLocker recovery

The latest updates for Windows 11, Windows 10 as well as Windows Server 2022 and 2025 can lead to a BitLocker recovery prompt. Workaround out.

https://www.neowin.net/news/microsoft-confirms-windows-11-kb5083769-kb5082052-wrongly-forcing-bitlocker-recovery/

преди 1 час, цър-вул написа:

Интересно е какви грешки. Пробва ли да рестартираш printer spooler?

Не, не съм пробвал да рестартирам printer spooler. Подготвен съм, имам втори лаптоп. Всичките принтери бяха включени, драйвърите на място, Windows-ските приложения и офис пакета 2024 не ги виждат - всички са офлайн. Интересното е че вчера ъпдейта го пуснах още сутринта и нямаше никакви проблеми, до днес сутринта. Тая комбинация от устройства ги позвам повече от година и половина. Цветното HP CP1025 и HP LaserJet MFP M433a към USB изкарваха грешки от програмите на HP, ама изобщо не ги запомних. Brother-MFC-L5500DW и L5750DW са по лан - нямало връзка. Един PANTUM M6700DN имам вързан към Wi-Fi от него по въздуха - съобщението е изчакайте свързване .... XEROX VersaLink B405 и Brother MFC-L8900 CDW чесно не помня дали ги пробвах изобщо. Те май станаха повече :D. Деинстал на всички, рестарт. Инсталациите ги пусках една след друга в рамките на деня, когато дойдеше ред да се ползва.

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Microsoft confirms Windows 11 KB5083769, KB5082052 wrongly forcing BitLocker recovery

The latest updates for Windows 11, Windows 10 as well as Windows Server 2022 and 2025 can lead to a BitLocker recovery prompt. Workaround out.

https://www.neowin.net/news/microsoft-confirms-windows-11-kb5083769-kb5082052-wrongly-forcing-bitlocker-recovery/

на 10 нямаше никакви проблеми , но на 11 ... минаха 2-3ч докато оправя пак всичко ...

интересно ,какво ли ще счупят другият път ...

с ръка на съцето - 10 е по добрата ос ...

преди 7 часа, mr. 5r0ff написа:

на 10 нямаше никакви проблеми , но на 11 ... минаха 2-3ч докато оправя пак всичко ...

интересно ,какво ли ще счупят другият път ...

с ръка на съцето - 10 е по добрата ос ...

То и аз нямах на 10, но аз държа Bitlocker-a спрян така или иначе и тези стъпки дадени като workaround ги проверих при мен и вече бяха настроени, както в статията без да се налага да променям нищо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.