Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Хмм линковете дават все още 2316. Ааа ти си копнал без да искаш старите май. Чудя се аз какво става. D

Това май е новия:

https://github.com/pbatard/rufus/releases/download/v4.14_BETA/rufus-4.14_BETA.exe

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Моя грешка - копнал съм линковете за 4.13. Сори.
Обнови се Powershell 7 до v.7.6.1 - powershell команда за инсталиране:

iex "& { $(irm https://aka.ms/install-powershell.ps1) } -UseMSI"

Предстои ми преинсталация на Windows 11.

В момента правя бекъп на системата Windows 11 с програмата Aomei Backupper. Ще форматирам диска и ще си инсталирам ново копие на системата Windows 11.

Въпросът ми е дали ще е удачно след инсталирането да ресторна копираната система или така ефекта от опресняването ще се загуби?

преди 47 минути, Teemo v. X написа:
  преди 55 минути, Res Pect написа:

ефекта от опресняването ще се загуби

преди 47 минути, Teemo v. X написа:
  преди 55 минути, Res Pect написа:

ефекта от опресняването ще се загуби

Жалко. В такъв случай ще поема риска да започна на чисто. Не знам за вас, но аз съм забелязал, че с времето системата става по-мудна и дори се бъгва. След преинсталиране поне в първите месеци има видимо забързване. Отделно го има и психологическият ефект от "започването на чисто".

преди 10 минути, Res Pect написа:

Жалко. В такъв случай ще поема риска да започна на чисто. Не знам за вас, но аз съм забелязал, че с времето системата става по-мудна и дори се бъгва. След преинсталиране поне в първите месеци има видимо забързване. Отделно го има и психологическият ефект от "започването на чисто".

Рестора ще ти върне абсолютно същата система която си имал, преди преинсталирането. Сега на чисто, колкото се може по - бързо, си слагаш програмите с които работиш и тогава си правиш бекъп. Като почне да бави - си връщаш наново този, последния образ.

преди 24 минути, Res Pect написа:

В такъв случай ще поема риска да започна на чисто.

Това не е риск. Другото е риск - да връщаш старото което не се знае какво има в него. Даже и вируси...

преди 13 минути, Teemo v. X написа:

Рестора ще ти върне абсолютно същата система която си имал, преди преинсталирането. Сега на чисто, колкото се може по - бързо, си слагаш програмите с които работиш и тогава си правиш бекъп. Като почне да бави - си връщаш наново този, последния образ.

Добра идея. Благодаря!

преди 2 минути, В. Велев написа:

Това не е риск. Другото е риск - да връщаш старото което не се знае какво има в него. Даже и вируси...

Под риск имам предвид, че след всяка преинсталация се налагат разни финни настройки, които отнемат понякога месеци докато човек се нагоди.

• Автор
преди 32 минути, Res Pect написа:

Под риск имам предвид, че след всяка преинсталация се налагат разни финни настройки, които отнемат понякога месеци докато човек се нагоди.

Разсъждаваш по този начин, защото рядко инсталираш/преинсталираш. Когато това ти стане рутина и не започваш отначало заради грешки, а и се подсигуряваш с имиджи от възлови моменти, рисковете вече се свеждат до проблемен хардуер и диагностиката му.

преди 1 час, Res Pect написа:

Не знам за вас, но аз съм забелязал, че с времето системата става по-мудна и дори се бъгва.

large.2026-04-23_134436.jpg.e9fb33548f07

Интересно - при мен не се наблюдават мудност и бъгване. Защо ли?...

преди 1 минута, Rudy M. написа:

large.2026-04-23_134436.jpg.e9fb33548f07

Интересно - при мен не се наблюдават мудност и бъгване. Защо ли?...

Може би защото ползваш само браузъра?

преди 1 час, В. Велев написа:

Например?

Например?

Например?

Наместване на таск бара, големината на иконите, шрифтовете, премахване на разни досадни програми, които от Microsoft ни натрапват.

Махам техния браузър и си слагам своя, който също се нуждае от настройване. Имам различни системни програмки, които трябва да си инсталирам.

Доста неща са и сигурно нещо пропускам. Звучи като виц, но през далечната 2010 година имах някакви 20 биткойна подарък от интернет фирма.

Тогава номинално те струваха около 20 долара и на практика бяха неизползваеми. Логично при поредното преинсталиране забравих за тях и

криптопортфейла замина при форматирането на хард диска. Подсетих се носталгично, когато биткойнът мина над 100 000 долара, но утехата е, че едва ли

щях да ги запазя и продам точно на върха.

преди 5 минути, Res Pect написа:

Наместване на таск бара, големината на иконите, шрифтовете, премахване на разни досадни програми, които от Microsoft ни натрапват.

Махам техния браузър и си слагам своя, който също се нуждае от настройване. Имам различни системни програмки, които трябва да си инсталирам.

Това дори ми прави удоволствие. Даже не правя всичко наведнъж а като опре до него.

Но при чиста инсталация се чувствам спокоен. Все едно съм си изпрал дрехите или съм си купил нови. Или съм сменил старите завивки с нови и чисти.

преди 7 минути, Res Pect написа:

Звучи като виц, но през далечната 2010 година имах някакви 20 биткойна подарък от интернет фирма.

Тогава номинално те струваха около 20 долара и на практика бяха неизползваеми. Логично при поредното преинсталиране забравих за тях и

криптопортфейла замина при форматирането на хард диска. Подсетих се носталгично, когато биткойнът мина над 100 000 долара, но утехата е, че едва ли

щях да ги запазя и продам точно на върха.

Не се ядосвай. Така е трябвало да стане. Може и да е за добро...

И аз долу-горе тогава мислех да купя 5 биткойна за около $200 ама се чудех какво да ги правя и защо да си давам парите :)

Този моя лаптоп взе да ми лази по нервите.

Спрях му някакси сканирането и поправянето на ssd при всеки старт.

Обаче от 18 .04. му се счупи Windows update.Не иска да ъпдейтва дори Defender Antivirus ....

Грешка 0х800705b4...

Правих всякакви проверки, уж всичко е наред...А ъпдейт не иска да прави...

Май ще вървим към ресетване на Windows....

Обнови се HDD Raw Copy Tool до v.2.6:
Сваляне:
Инсталатор
Портативен

преди 6 часа, Res Pect написа:

Предстои ми преинсталация на Windows 11

Можеш да експортираш списък с инсталираните програми, за да ти е лесно последващото им възстановяване. Изпълнение в powershell

$list = foreach($p in $paths) { 
    Get-ItemProperty $p -EA 0 | Select -Exp DisplayName -EA 0 
}
$list | ForEach-Object { $_ -replace '\s[\d\.]+$', '' } | Sort -Unique | Out-File 'Z:\Backups\Apps_to_Install.txt' -Encoding utf8

като промениш пътя до файла Z:\Backups\Apps_to_Install.txt според твоите дялове

• Автор
преди 25 минути, vladodimitrov69 написа:

Този моя лаптоп взе да ми лази по нервите.

Спрях му някакси сканирането и поправянето на ssd при всеки старт.

Обаче от 18 .04. му се счупи Windows update.Не иска да ъпдейтва дори Defender Antivirus ....

Грешка 0х800705b4...

Май ще вървим към ресетване на Windows....

Да не си с някоя стара версия на Windows? Win+R > winver > Enter Качи снимка да видим

току-що, vladodimitrov69 написа:

Windows 11 Pro

Version 25H

Самият Windows 11 Pro

инсталиран на 22.11.2024 г.

Забил Windows update, трябва му ресет. Питай някой ии за командите че бяха десетина...

• Автор
преди 1 час, vladodimitrov69 написа:

За начало деинсталирай последния ъпдейт, изтрий съдържанието на C:\Windows\SoftwareDistribution без да триеш папката, а само съдържанието, рестартирай и пробвай отново с автоматичния ъпдейт.

Следваща стъпка е :

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

"Актуализация на аналитичната информация за защитата за Microsoft Defender Antivirus – КБ2267602 (версия 1.449.261.0) – Текущ канал (широк".....Tова не иска да го инсталира....

Иначе направих каквото ме посъветвахте, изтрих съдържанието на папката и последният инсталиран ъпдейт...

Рестартирах и се получи донякъде... Веднага дойде ето това-"2026-04 .NET Framework Актуализация на защитата (KB5082417)" и успя да се инсталира. Обаче горното не иска....

• Автор

Сега същата грешка ли дава или само ъпдейта не се изтегля и инсталира?

Пробвай от самия защитник да актуализираш Windows Security > Virus & threat protection > Protection updates > Check for updates

Командата от горния ми пост не каза дали си приложил.

И командата я приложих... Завършена на 100 процента, и пак рестартирах. Но не иска да инсталира пустия ъпдейт. Само него...

Грешката която показва е същата - Грешка при инсталиране – 0x800705b4....

И от самият Защитник не става , там пише- protection definition update failed , error code 80070643

Изтеглете Tweaking.com Windows Repair (разархивирате, стартирате, отивате на Repairs - Main - Open Repairs, избирате поправка 16 или която беше там за Windows Update то ще си пише, махате другите и давате Start Repairs и след това рестартирайте и пробвайте отново). Не ползвайте системата по време на поправката. Може дори да я опитате в Safe Mode.

http://www.tweaking.com/files/setups/tweaking.com_windows_repair_aio.zip

или правите RESET-PC от самия Win:

https://support.microsoft.com/bg-bg/windows/предоставете-на-компютъра-си-стартиране-начисто-0ef73740-b927-549b-b7c9-e6f2b48d275e#ID0EBD=Windows_11

или евентуално In-Place Upgrade (поправителна преинсталация със запазване на личните данни).

https://www.elevenforum.com/t/repair-install-windows-11-with-an-in-place-upgrade.418/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.