Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 23 часа, В. Велев написа:

Той програми не ползва. По цял ден само настройва Windows 11 и следи логовете и грешките.

Лъжата и манипулацията са в протоплазмата ти, нали? 

Екранна снимка 2026-02-23 134941.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

• Автор
преди 34 минути, Anonymous User написа:

Като е така отметката означава ли че ще получавам Ъпдейт ?

Да, освен ако не си правил някакви други настройки за ъпдейтите с разни "оптимизиращи" програми, през регистри или груповите политики.

преди 26 минути, Joss Bomon написа:

Някои си го имаме теста... :) Десен клик по иконата за мрежа

image.png.4ab67aa28e1d655f7ba646a2af1a1dbe.png

Тества в oocla

• Автор
преди 25 минути, цър-вул написа:

Някои си го имаме теста... :) Десен клик по иконата за мрежа

image.png.4ab67aa28e1d655f7ba646a2af1a1dbe.png

Тества в oocla

Малко излишно ми се струва, след като линк/отметка към сайта върши същата работа, а и 4GB ъпдейти за щяло и нещяло станаха вече традиция... 

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Да, освен ако не си правил някакви други настройки за ъпдейтите с разни "оптимизиращи" програми, през регистри или груповите политики.

Наложи се да дам компютъра в сервиз и да ми го преинсталират ! Не знам там какво са правили оптимизирали и т.н. Като си го получих, видях, че отметката е изключена и аз е включих и остана така както е сега.

Значи ще получавам, но явно със някакво закъснение явно ?

• Автор
преди 14 минути, Anonymous User написа:

Като си го получих, видях, че отметката е изключена и аз е включих и остана така както е сега.

Значи ще получавам, но явно със някакво закъснение явно ?

На снимката е изключена отметката, а сега казваш, че си я включил. После казваш, че се притесняваш, че ще получаваш ъпдейти със закъснение... Объркващо е, но както и да е, щом получаваш ъпдейти /макар и със закъснение/ не виждам какви са ти притесненията.

Явно тука съм те объркал и не си ме разбрал ?

Като си получих компютъра отметката беше на ляво, а аз е сложих на дясно и така си остана.

От предишните преинсталирания които съм правил, тази отметка винаги мога да е ON / OFF а сега стои само така.

За ъпдейта днеска не съм получил нищо, три пъти натисках прозореца и нищо.

преди 1 минута, Anonymous User написа:

Явно тука съм те объркал и не си ме разбрал ?

Като си получих компютъра отметката беше на ляво, а аз е сложих на дясно и така си остана.

От предишните преинсталирания които съм правил, тази отметка винаги мога да е ON / OFF а сега стои само така.

За ъпдейта днеска не съм получил нищо, три пъти натисках прозореца и нищо.

Аз го получих към 10 и нещо на новата машина .На старата явно довечера ще го направя тъй като сутринта нямаше нищо

На компютъра с 11про , дето не е свързан с принтера, при всяко отваряне на текстови файл, се появява прозорец със съобщение. Обърнах всички настройки за принтери и не намерих как да направя да не се появява. Това започна преди няколко месеца, след поредната кумулативна актуализация. Някакви идеи?

222.png

Отвори този файл и дай да се принтира примерно принт то пдф или принт то onenote и като го принтираш в нов файл - изход със запис и другия път няма да прави връзка към принтер.

WinPE 11-10 Sergei Strelec (x64) 2026.03.03 English version

Описание

История на версиите

Checksums (*.iso file):
CRC32: 23D1899A
MD5: 3F0E00CB4BDF2001D63DEFE53A831C82
SHA-1: 9A420EFBC86D4DDA92A78047FFFD140FD4E1DCA0

pixeldrain
mega
google drive
wdfiles
fex

Парола за архива: strelec

преди 23 часа, Belefor написа:

Отвори този файл и дай да се принтира примерно принт то пдф или принт то onenote и като го принтираш в нов файл - изход със запис и другия път няма да прави връзка към принтер.

Направих точно както каза и въпросът е решен! Браво на тебе, вече не търси принтер като отворя текстови файл. Свалям ти шапка! Само не знам на другия компютър, почти същия , като тоя, с 11про  и 26200.7922, там го няма тоя проблем-а програмката е инсталирана от един и същ инсталатор. Може би , защото там е закачен принтера, макар, че стои изключен. Уиндоуса е запомнил, че има принтер. Но това е само от любопитство.

Една грешка, 1801, дето всеки ден се повтаря, ме накара да се разровя в предлаганата информация за TPM-WMI и това ,което прочетох от предлаганите линкове, ме притесни. Някъде юни се задава голяма каша и от написаното не може да се разбере какво ще става след това. Непозната терминология и най-важното, липса на синтезирано обяснение какво да се прави. Някой дали знае нещо повече?

1.png

2.png

3.png

преди 35 минути, Panzer 4 написа:

Една грешка, 1801, дето всеки ден се повтаря, ме накара да се разровя в предлаганата информация за TPM-WMI и това ,което прочетох от предлаганите линкове, ме притесни. Някъде юни се задава голяма каша и от написаното не може да се разбере какво ще става след това. Непозната терминология и най-важното, липса на синтезирано обяснение какво да се прави. Някой дали знае нещо повече?

1.png

2.png

3.png

Той до юни ще загине света, а ти за Уиндоус се притесняваш...

Адаш, много интересно, може ли да напишеш в две-три стъпки как да се сдобия, напр. с пакета за 26Н1? Тези кодове един по един ли се използват или заедно? Че виж какво става -(прочетох всичко и в линка)

23.png

Говорят, че като духа от пустата в Румъния, покрай Дунава получават психически разстройства. А тези, дето си ги имат от по-рано, се влошават и съвсем закъсват. За това пише още Гогол, като в съветската пуста е по-силно изразено. Иначе няма как да се обясни писането тук в 3-4 часа. Всички опити за човешко отношение са с предварителен провал. Няма как да им се сърдим-те не са виновни, че са луди. 

Екранна снимка 2026-03-10 145600.png

преди 8 часа, Panzer 4 написа:

Говорят, че като духа от пустата в Румъния, покрай Дунава получават психически разстройства

Да си спомняш, че преди време поради твое поведение ти обещах, че повече никога няма да се отзовавам на твои проблеми?
Освен това не ти е дадено да знаеш, че има един термин наречен часова разлика и в онзи момент имах работа с -7 часа часова зона.
Когото и да визираш в последния си пост то никъде не е казано, че всеки е длъжен да се включва в дискусия.
А ти си се опитвай да се опитваш да оригиналничиш...
Що ли тре значи "шапкар". Явно освен майстор на този моден аксесоар, май значи и човек, служещ за окачването на този аксесоар.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.