Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 5 минути, цър-вул написа:

Странна работа. И аз съм с тоя номер, но ми се отваря статията с 1362.

image.png.c9a9e629206951e6c61f43ed3bad8850.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Странно протече това обновяване - в Win среда направи 30% инсталиране, рестарт и довърши до 100%. При което директно зареди до десктоп.

преди 37 минути, цър-вул написа:

Странно протече това обновяване - в Win среда направи 30% инсталиране, рестарт и довърши до 100%. При което директно зареди до десктоп.

А при мен рестартира още веднъж след 100%. Това понякога и при нови билдове не го е правило. А само са сменили номера след точката, което би трябвало да се счита за "козметични" промени само.

преди 3 часа, В. Велев написа:

Странна работа. И аз съм с тоя номер, но ми се отваря статията с 1362.

image.png.c9a9e629206951e6c61f43ed3bad8850.png

Known issues

[General]

• [NEW] The desktop watermark is showing the wrong build number.
преди 1 час, цър-вул написа:

Known issues

[General]

• [NEW] The desktop watermark is showing the wrong build number.

Да. Това беше още декември когато излезе 28020. И сега също остана на 28000. Ама явно в Canary Channel само това е проблема засега ;)

Фейсбук ли се бъгна или браузъра Edge се бъгна на Windows 11 25H2? Става дума за възпроизвеждане на видеклипове. Само миниатюрата и плеъра се вижда, но плеъра не потегля. Видео свалянето е налично с добавка. Само където плеъра не реагира на пуск.

Иначе отделно си знаем, че фейсбук платформата е бъгава, за някои профили. Например от три точки на своя лента няма опция за Редактиране.

на 18.01.2026 г. в 14:23, Panzer 4 написа:

Сега го инсталирах.

Screenshot 2026-01-18 140412.png

Забравих да запиша линк от източника, днес го няма никакъв никъде, сега не знам от къде го изтеглих. Иначе работи чудесно, никакви проблеми. На ISO файла пише това:

M28000.1.Bromine-X64-EN-US-XXL-SUPER-M...

здравейте. само с един локален потребител съм и определено не мога да се ориентирам как да го преименувам, а гледам уж внимателно. Някой който ползва win 11 да даде конкретна насока, а не през това какво показва google.

windows 11 home. 25h2

благодаря !

Оригинален е(върви с покупката на лаптопа)

преди 10 минути, Daylight Dancer написа:

здравейте. само с един локален потребител съм и определено не мога да се ориентирам как да го преименувам, а гледам уж внимателно. Някой който ползва win 11 да даде конкретна насока, а не през това какво показва google.

windows 11 home. 25h2

благодаря !

Оригинален е(върви с покупката на лаптопа)

В контролният панел:

Screenshot2026-01-19151731.png.e4c9435b6cec9b82e0b16e00b9c8d5e9.png

преди 15 минути, Panzer 4 написа:

Забравих да запиша линк от източника, днес го няма никакъв никъде, сега не знам от къде го изтеглих. Иначе работи чудесно, никакви проблеми.

Някой го е компилирал от тук и е пуснал линка за сваляне. 

преди 16 минути, Panzer 4 написа:

Иначе работи чудесно, никакви проблеми.

От кога го говоря това. 28020 работи още по-добре.

преди 18 минути, В. Велев написа:

Някой го е компилирал от тук и е пуснал линка за сваляне. 

Сигурно е така, аз намерих още нещо. Май ще трябва да си пазя флашката с инсталатора (руфус) и ISO файла.

Windows 11 26H1 28000 ISO/ESD (немски, английски) - Deskmodder.de

Екранна снимка 2026-01-19 153048.png

Екранна снимка 2026-01-19 153115.png

Не ми е ясно защо пишат това:

"Това издание (28020.1371) е създадено изключително за нов хардуер ARM64 и ще се доставя само за компютри от следващо поколение, започвайки с устройства, захранвани с процесори Snapdragon X2 Plus, Elite и Extreme. Системите, базирани на платформи Intel или AMD, никога няма да получат Windows 11 26H1 чрез Windows Update или друг поддържан канал за ъпгрейд."

И в някои форуми плашат народа с това.

В официалния М$ блог не намирам такъв текст. А и при мен си работи.

преди 1 час, Daylight Dancer написа:

да даде конкретна насока

В PowerShell или Windows Terminal(десен клик по Старт бутона>Terminal (Admin) ) изпълни/постави:

Set-LocalUser -Name "Dancer" -Description "Описание на акаунта"

Редактирай по твой вкус
Натисни [Enter]

Рестартирай

преди 1 час, В. Велев написа:

Не ми е ясно защо пишат това:

"Това издание (28020.1371) е създадено изключително за нов хардуер ARM64 и ще се доставя само за компютри от следващо поколение, започвайки с устройства, захранвани с процесори Snapdragon X2 Plus, Elite и Extreme. Системите, базирани на платформи Intel или AMD, никога няма да получат Windows 11 26H1 чрез Windows Update или друг поддържан канал за ъпгрейд."

И в някои форуми плашат народа с това.

В официалния М$ блог не намирам такъв текст. А и при мен си работи.

Интересно, моят 28000 , след инсталацията се оказа активиран. На този компютър, на друг м2 диск, имам 11pro ltsc, дали е заради него? И ISO то беше на английски, видях зор да го направя на български, просто не намира езиков пакет на бг, добре, че имах от по-рано запазен такъв (за локален интерфейс),инсталира се без проблем и езикът се смени. До сега не виждам проблем с това. А и Майкрософт до сега не е показал, че тази версия не е публична. Гледам, че ги няма повечето досадни грешки на 25Н2.

преди 34 минути, Panzer 4 написа:

Интересно, моят 28000 , след инсталацията се оказа активиран. На този компютър, на друг м2 диск, имам 11pro ltsc, дали е заради него? И ISO то беше на английски, видях зор да го направя на български, просто не намира езиков пакет на бг, добре, че имах от по-рано запазен такъв (за локален интерфейс),инсталира се без проблем и езикът се смени. До сега не виждам проблем с това. А и Майкрософт до сега не е показал, че тази версия не е публична. Гледам, че ги няма повечето досадни грешки на 25Н2.

Как ти е активиран? С М$ акаунт ли?

image.png.47308c34ece41146b12c3f56c184ca79.png

Още един интересен инструмент за архивиране/възстановяване на система.
Работи и в Windows PE среда:
https://github.com/abdullah-erturk/Windows-Backup-Restore-Tool

Описание

preview.jpg

Сваляне:Windows.Backup.Restore.Tool.zip

На същия компютър, с уиндоус 11 LTSC, при всяко отваряне на текстови файл, излиза едно прозорче с търсене на принтер. Според мен, мястото му не е там, защото този компютър няма връзка с принтера, и никога не е имало. Дали може някак да го махна? Пише да отменя връзката, обърнах орталъка и не намерих връзка, дето да я отменя.

22.png

преди 8 минути, Panzer 4 написа:

На същия компютър, с уиндоус 11 LTSC, при всяко отваряне на текстови файл, излиза едно прозорче с търсене на принтер. Според мен, мястото му не е там, защото този компютър няма връзка с принтера, и никога не е имало. Дали може някак да го махна? Пише да отменя връзката, обърнах орталъка и не намерих връзка, дето да я отменя.

22.png

Ей, не разбираш на Windows.Минавай на Linux .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.