Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 10 минути, цър-вул написа:

Провери ли какво е при теб?

Проверих всичко, няма никаква промяна никъде. Новите регистри ги има записани, за да не правят проблеми, след като се убедих, че скрипта не работи, им сложих d вместо 1 на 0.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 23 часа, цър-вул написа:

Ние го коментирахме с един системен администратор. Интересното е поддръжката на SCSI (скъзи) дискове. Но това е нормално с оглед на това, че е основно за сървърни ОС.

Работил съм преди на служебен скъзи диск. Бърз беше, но трябваше да се пуска дефрагментация всяка вечер след тръгване от офиса за да може на сутринта да се работи безпроблемно с него с програмата за видеомонтаж - dpsVelocity. Сигурно беше в далечната 2006-та година. Как лети само времето.

При опит да видя какво ще стане при 11 LTSC, констатирах голяма разлика в регистъра спрямо 11про, не знам , ако опитам да изпълня скрипта, дали няма да си създаде липсващите папки.

45.PNG

445.png

преди 2 минути, Panzer 4 написа:

При опит да видя какво ще стане при 11 LTSC, констатирах голяма разлика в регистъра спрямо 11про, не знам , ако опитам да изпълня скрипта, дали няма да си създаде липсващите папки.

45.PNG

445.png

Пробвай и ще ти свърши скуката с Windows.

преди 3 минути, Panzer 4 написа:

Такива работи обикновено са за ентусиасти. Дано да имаш бекъп или системен image в случай на злощастни събития. :)

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

за ентусиасти

Откровено казано, освен вършенето на доста работи с компютрите, най-интересното с тях е бъзикът, като няма промяна дълго време става доста скучно. Иначе всичките работят предостатъчно бързо, за да има реално нужда от ускоряване...

преди 1 минута, Panzer 4 написа:

Откровено казано, освен вършенето на доста работи с компютрите, най-интересното с тях е бъзикът, като няма промяна дълго време става доста скучно. Иначе всичките работят предостатъчно бързо, за да има реално нужда от ускоряване...

Тук говорим за сървъри. Там ускоряване винаги е нужно. И най-вероятно това не е НОВ магически трик. Сигурно е workaround за проблем интродуциран от някой update за Windows и това е просто решение за отпушването на този проблем.

преди 27 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Тук говорим за сървъри. Там ускоряване винаги е нужно. И най-вероятно това не е НОВ магически трик. Сигурно е workaround за проблем интродуциран от някой update за Windows и това е просто решение за отпушването на този проблем.

малко офф

другата ти тениска

Untitled-1.png

Днес ми се обади един приятел да ми донесе компа, си щото не включвал оказа се че захранването, му е проблемно и му сложих едно мое временно докато не си вземе друго.

Имаше и 3-4 огънати крачета на процесора изправих му ги и вече си включва без проблеми помоли ме да му кача win10 макар да знае че не се поддържа. Качих му го и след това разкарах за малко неговото ssd и сложих едно от мойте и му качих за пробата win11 23H2 качи се бързо и след като си качи ъпдейтите се ъпдейтна до 24H2 мина се близо половин час и престигна ъпдейт за 25H2 и той се качи без проблеми.

И реших да тествам за бързо програмата за която бях споменал че има проблем с контекстното меню и за мое очудване нямаше никакви проблеми и доста се очудих как при машината на моя приятел няма проблеми с програмата а при мен има. И при това и аз бях качил 23H2 на чисто при мен и след надгражданията се появи този проблем и като цяло конфигурациите са едни и същи с b450 чипсет.

Със малката разлика че на моя приятел процесора е ryzen5 5600 и дъното му е на gigabyte а моя процесор е ryzen5 3600 и дъното ми е на asrock.

преди 6 минути, vlado1985 написа:

win10 макар да знае че не се поддържа

преди 6 минути, vlado1985 написа:

на моя приятел процесора е ryzen5 5600

И как реши, че този процесор не поддържа windows 10, като си поддържа и windows 11 дори последната версия 25H2, само ако не искаш да ползваш rufus, трябва да му активираш TPM в BIOS.

преди 2 минути, Raze написа:

И как реши, че този процесор не поддържа windows 10, като си поддържа и windows 11 дори последната версия 25H2, само ако не искаш да ползваш rufus, трябва да му активираш TPM в BIOS.

Къде в поста ми съм написал че процесора не поддържа win10?

• Автор
преди 7 минути, vlado1985 написа:

Днес ми се обади един приятел да ми донесе компа, си щото не включвал оказа се че захранването, му е проблемно и му сложих едно мое временно докато не си вземе друго.

Имаше и 3-4 огънати крачета на процесора изправих му ги и вече си включва без проблеми помоли ме да му кача win10 макар да знае че не се поддържа. Качих му го и след това разкарах за малко неговото ssd и сложих едно от мойте и му качих за пробата win11 23H2 качи се бързо и след като си качи ъпдейтите се ъпдейтна до 24H2 мина се близо половин час и престигна ъпдейт за 25H2 и той се качи без проблеми.

И реших да тествам за бързо програмата за която бях споменал че има проблем с контекстното меню и за мое очудване нямаше никакви проблеми и доста се очудих как при машината на моя приятел няма проблеми с програмата а при мен има. И при това и аз бях качил 23H2 на чисто при мен и след надгражданията се появи този проблем и като цяло конфигурациите са едни и същи с b450 чипсет.

Със малката разлика че на моя приятел процесора е ryzen5 5600 и дъното му е на gigabyte а моя процесор е ryzen5 3600 и дъното ми е на asrock.

Като се знаеш какъв си "майстор" и колко си на ВИЕ с нещата за които си мислиш че имаш знания, как прецени, че Windows 11 ти е проблема, а не 1000 други причини, включително и ЗКУ?!

Уж решаваш хорски проблеми, а собствените ти проблеми са в "цикъл"... Голямо Очудване пада...

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Като се знаеш какъв си "майстор" и колко си на ВИЕ с нещата за които си мислиш че имаш знания, как прецени, че Windows 11 ти е проблема, а не 1000 други причини, включително и ЗКУ?!

Уж решаваш хорски проблеми, а собствените ти проблеми са в "цикъл"... Голямо Очудване пада...

Да аз на няколко пъти написах че проблема се появи след надгражданията и затова си помислих че може да е някакъв проблем с 25H2.

Или да има някаква несъвместимост, и както съм написал в предишния ми пост двете конфигурации, са напълно еднакви с много малката разлика в процесорите и тя е че на моя приятел е zen3 а моя процесор е zen2 за което пак няма никаква логика.

А също така и не съм си играл да спирам никакви сервизи или нещо подобно за да допусна че проблема е от мен.

• Автор
преди 1 минута, vlado1985 написа:

Да аз на няколко пъти написах че проблема се появи след надгражданията и затова си помислих че може да е някакъв проблем с 25H2.

Или да има някаква несъвместимост, и както съм написал в предишния ми пост двете конфигурации, са напълно еднакви с много малката разлика в процесорите и тя е че на моя приятел е zen3 а моя процесор е zen2 за което пак няма никаква логика.

А също така и не съм си играл да спирам никакви сервизи или нещо подобно за да допусна че проблема е от мен.

Сам виждаш, че без да пипаш каквото и да е, проблем няма, от което логично е да се запиташ какви "оптимизации" правиш и какво бърникаш след чиста инсталация и да търсиш проблема там.

преди 22 минути, vlado1985 написа:

помоли ме да му кача win10 макар да знае че не се поддържа

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Къде в поста ми съм написал че процесора не поддържа win10?

А това какво е, така е написано, че нищо не се разбира?

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Сам виждаш, че без да пипаш каквото и да е, проблем няма, от което логично е да се запиташ какви "оптимизации" правиш и какво бърникаш след чиста инсталация и да търсиш проблема там.

Не съм правил никакви оптимизации по системата проблема се появи след надграждането до 25H2.

преди 5 минути, Raze написа:

А това какво е, така е написано, че нищо не се разбира?

Ако прочетеш внимателно поста ми без да четеш през редове сам ще видиш че никъде не съм написал че процесора не поддържа win10.

преди 8 часа, vlado1985 написа:

Не съм правил никакви оптимизации по системата проблема се появи след надграждането до 25H2.

Ако прочетеш внимателно поста ми без да четеш през редове сам ще видиш че никъде не съм написал че процесора не поддържа win10.

Така и не разбрах защо не си сложиш един ВБ с Кали и да си правиш магариите... Докато не ти почукат на вратата.

на 23.12.2025 г. в 13:33, Panzer 4 написа:

констатирах голяма разлика в регистъра спрямо 11про,

Като отворих другия компютър с 11про , видях ,че скрипта е инсталирал освен трите регистъра и други папки (Microsoft , Feature Managemen) и ги изтрих всичките. Самият факт, че ОС не се развика да не ги изтривам, ме насърчи, че няма да има последствия. Така и стана-след рестартирането всичко е ОК. Този скрипт се очертава като един кьорфишек, не може на едни 11 да става, на други-не.

Мое.png

Оригинал 11.png

преди 48 минути, Panzer 4 написа:

Този скрипт се очертава като един кьорфишек, не може на едни 11 да става, на други-не.

Най-вероятно не е до ОС само, а до наличните дискове/драйвери в системата.

преди 1 час, Panzer 4 написа:

Този скрипт се очертава като един кьорфишек, не може на едни 11 да става, на други-не.

Ай да спреш да пишеш глупости и ни иконмисай никому ненужни снимки на места в регистрите, несвързани по никакъв начин с дискутирания проблем!

преди 1 час, Panzer 4 написа:

скрипта е инсталирал освен трите регистъра и други папки (Microsoft , Feature Managemen) и ги изтрих всичките.

Боже, к'во глупости...

на 22.12.2025 г. в 12:38, цър-вул написа:

Да допълня - командите се изпълняват в конзола с админски права.

Пропуснал си да напишеш какви мерки се взимат след това, за оправяне на последствията от твоите препоръки...

222.PNG

преди 40 минути, Panzer 4 написа:

Пропуснал си

Верно ли? Кой ти го каза това? Митрополитът? Не е ставало дума за премахването, за да пиша по въпроса. В cmd as admin се изпълнява

reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Policies\Microsoft\FeatureManagement/Overrides /f

Рестарт.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.