Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 10 минути, В. Велев написа:

И като ти се счупи волуме 1 ко праим?

То да се счупи. Vol.2/3 да не се чупят...

Vol.1 се ремонтирга от раз с 5 команди

Примерно:

https://www.winhelponline.com/blog/rebuild-efi-partition-bcd-boot-files/

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

• Автор
преди 24 минути, (:IdioibI:) написа:

Да! И? 

Ясно, не разбираш за какво говоря, след като си дал дяловете на единия от двата ти диска. В твоя случай, когато ти се скапе този диск 0 или буутлоудъра, няма да можеш да заредиш нито една от двете ти ОС. Сега буутлоудъра на 11 управлява и двете ти ОС. Това, че може да се ремонтира, не го прави по-надежден вариант от инсталирането на две различни ОС на два отделни физически диска, за което говоря аз!

Имам усещането, че ти се губи разликата между диск и дял... Дяла няма как да стане "Активен", нито пък да се види от BIOS!

На двата диска по един boot дял с dual boot bcd config и можеш да си ги менкаш физически или да работят заедно и да си избираш коя ос да се зарежда.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

диск 0 или буутлоудъра

Как казбра, че на диск 1 нямам бутлоудър?! Интересно ми е. 

• Автор
преди 21 минути, (:IdioibI:) написа:

Как казбра, че на диск 1 нямам бутлоудър?! Интересно ми е. 

Е дай разбивката list volume и на disk 1. Освен това не виждам и EFI дяла за Windows 11, който е във FAT32. На MBR буутлудъра е на дяла System естествено. Ако буутлоудъра на 11 е на диск 1/както предполагам/, то 11 няма да ти тръгне ако извадиш диск 1 и се опиташ да стартираш 11 от диск 0.

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

Е дай разбивката list volume и на disk 1. Освен това не виждам и EFI дяла за Windows 11, който е във FAT32. На MBR буутлудъра е на дяла System естествено. Ако буутлоудъра на 11 е на диск 1/както предполагам/, то 11 няма да ти тръгне ако извадиш диск 1 и се опиташ да стартираш 11 от диск 0.

:offtopic_s:С теб не ке сакам любов! :) => Не давам! :) 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Е дай

Ще ти задам един въпрос: Как разбираш кой диск е MBR или GPT? 

п.п И кое налага даден диск да се дели на повече от четири дяла?

• Автор
преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Ще ти задам един въпрос: Как разбираш кой диск е MBR или GPT? 

С гледане и знания! Айде къш от темата ми, нашморкан безхаберник!!!

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

С гледане и знания! Айде къш от темата ми, нашморкан безхаберник!!!

Осъзна ли защо не ти дадох лист на другия диск?! :) п.п. Няма как да знаеш каква ОС има на него! :) Нито какви са ми настройките в BIOS! :) 

• Автор
преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Осъзна ли защо не ти дадох лист на другия диск?! :) 

Качвай се на покрива на прогимназията си и си брой котките от там, вместо да ми спамиш темата, безхаберник!

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Осъзна ли защо не ти дадох лист на другия диск?! :) 

Осъзнах, да! Щото се усети, че дуалбута ти е нестабилен и без диск 1 не можеш да си стартираш 11. Айде стига безплатни уроци! Авантата свърши! Напусни темата ми!

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Качвай се на покрива на прогимназията си и си брой котките от там, вместо да ми спамиш темата, безхаберник!

Осъзнах, да! Щото се усети, че дуалбута ти е нестабилен и без диск 1 не можеш да си стартираш 11. Айде стига безплатни уроци! Авантата свърши!

Таратанци. :) Не знаеш в BIOS-са ми как стоят нещата, т.е. като не намери диск 0, зарежда от диск 1. ;) Там не казвам какво стои! :) 

• Автор
преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

Там не казвам какво стои!

Стоят на бабичката ти кюлотите. Айде къш, спамер!!

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

Стоят на бабичката ти кюлотите. Айде къш, спамер!!

За RAID 10 да си чувал?! :) Сигурен ли си, че имам два диска?! :) 

Но, по-лесно ще ти го разясня. Единия диск "свършва". Два винта, слагам резервния диск и съм аз! :) 

• Автор
преди 20 минути, (:IdioibI:) написа:

За RAID 10 да си чувал?! :) Сигурен ли си, че имам два диска?! :) 

Но, по-лесно ще ти го разясня. Единия диск "свършва". Два винта, слагам резервния диск и съм аз! :) 

В едно съм сигурен, че до сега никой не се е излагал колкото ти в тази тема! На пияна глава дори не осъзнаваш какво си прочел и бъркаш фантазии с реалност. А с RAID изплиска всички мивки! :getout:

Цитат

За да конфигурирате RAID 10, трябва да отговаряте на следните минимални изисквания:

• Минимален брой дискове: Най-малко 4 физически диска (HDD или SSD).
Цитат

за да конфигурирате и работите с RAID 10 масив, всички четири (или повече) диска трябва да бъдат свързани заедно към системата

"Имаме" си нова придобивка! :) 

image.png.fa03fa86406d17adac982eebe36cc4ec.png

Заключване на настройките на Windows 11: Без повече локални трикове за акаунти
https://windowsreport.com/windows-11-setup-lockdown-no-more-local-account-tricks/ 

От няколко години си инсталирам Windows-a с MS акаунт, не ми дреме, а разни бунтове срещу акаунти не ме вълнуват.
Абсолютно същото е като да си принуден да ползваш Google на смартфона си. 

Изключително лош тайминг обаче, е избрал Майкрософт - краят на поддръжката на Windows 10.
Ще ми се напълни Linux-a  с имигранти, ей!
Ще трябва да се качвам нависоко да не смачка навалицата. 🤣

преди 7 минути, MZ/X написа:

От няколко години си инсталирам Windows-a с MS акаунт

Естествено! И аз така. Това е най-добре и правилно.

Тия които си мислят че като са с локален акаунт и никой нищо не знае за тях се заблуждават.

здравейте,

на една машина ползвам уин 11 и линукс и поради проблеми, които ми прави линукса май искам да го махна. има ли начин да мина без чиста инсталация на win 11? да затрия linux дяловете и после през флашка с жив Linux да стартирам наново GRUB да си анализира какво има на дяловете и да ми предложи само windows и това е?

• Автор
преди 38 минути, Daylight Dancer написа:

здравейте,

на една машина ползвам уин 11 и линукс и поради проблеми, които ми прави линукса май искам да го махна. има ли начин да мина без чиста инсталация на win 11? да затрия linux дяловете и после през флашка с жив Linux да стартирам наново GRUB да си анализира какво има на дяловете и да ми предложи само windows и това е?

изтрих li дяла и swap-а и сложих да буутва от windows boot manager и си пее, но пак пустия проблем със звука.(който иска да се смее но май идва дори само като се буутне MX linux и след това win-ът остава без звук). Ще го боря по-късно. win11 x64 asus k54c който няма поддръжка на тази ОС официална но на пълен формат на диска и качване на 11 си имам звук

преди 4 часа, Daylight Dancer написа:

.(който иска да се смее но май идва дори само като се буутне MX linux и след това win-ът остава без звук)

Аз искам да се смея. Явно MX linux ти къса мембраните на тонколоните и затова win-ът остава без звук.

Windows 11 Build 27965 (Canary): Новое меню «Пуск», готовые ISO-образы

Много се разработиха от М$ тази седмица. И на всичко отгоре с ново меню :) Ще го видим...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.