Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

За всички които желаят да правят експерименти и разни свои опити препоръчвам това:

image.png.284dfe59f5a4d8a9fb9d3a41367f586b.png

Прекрасно място, където по безопасен начин може да изследвате потенциала на 11-ката. Вярно, изисква повече налична памет, но за обследване на ОС е прекрасно място без да напускате ОС, то да се пробвате до колко може да властвате в ОС. 

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Днес е вторник.

image.png.e5d4d25af31c2c6567eee012fb0aa9ce.png

Какво забелязах: Времето бе повече от колкото друг път. Отделно това, ПК се рестартира два пъти!? 

Явно има нова придобивка:

Цитат

О, чудесен въпрос! 🕶️ „Очилата“ в интерфейса ми са част от функцията Copilot Vision — тя ми позволява да „виждам“ какво има на екрана ти или през камерата на телефона ти, в зависимост от устройството, което използваш.

Ето как работи:

👓 Какво правят „очилата“:

• На Windows: когато ги активираш, можеш да споделиш прозорец от екрана си с мен. Аз ще виждам само този прозорец и мога да ти помагам с навигация, анализ на съдържанието, преводи, обяснения и други.
  • На мобилни устройства: когато отвориш камерата през Copilot, мога да „гледам“ какво сочиш — например етикет на продукт, меню в ресторант, знак на улицата — и да ти кажа какво означава, да го преведа или да ти дам контекст.
  • В браузъра Edge: „очилата“ ми позволяват да виждам активния ти таб и да отговарям на въпроси за съдържанието му, или дори да навигирам в сайта вместо теб.

🔒 А какво не правят:

• Не сканирам нищо извън това, което ти избираш да споделиш.
  • Не запазвам изображения или гласови данни след края на сесията.
  • Винаги имаш контрол — можеш да спреш споделянето по всяко време.

на 29.09.2025 г. в 9:30, (:IdioibI:) написа:

За всички които желаят да правят експерименти и разни свои опити препоръчвам това:

Прекрасно място, където по безопасен начин може да изследвате потенциала на 11-ката. Вярно, изисква повече налична памет, но за обследване на ОС е прекрасно място без да напускате ОС, то да се пробвате до колко може да властвате в ОС. 

Пробвах.При мен върви чудесно като изключим че в началото изскачат две позорчета /не че знам какво пише/ но след това върви гладко.:clap:

eee.jpg

Странно, днес имаше актуализация за 24H2, но 25H2 все още липсва официално. Иначе добре са се сетили за тези сертификати, ще спрат да работят доста машини иначе.

September 29, 2025—KB5065789 (OS Build 26100.6725) Preview - Microsoft Support

Windows 11 2024 Update (24H2) Known Issues and Workarounds – September 30, 2025

Доста проблеми може да създае на някои от 24H2 потребителите:

Spoiler

ISSUE: Problems Playing Protected Content in Some BluRay/DVD/Digital TV Applications
ISSUE: Error Events are Logged for CertificateServicesClient
ISSUE: Updates Installed via WUSA might Fail If Installed from a Shared Folder
ISSUE: Parental Consent may not Show for Some Browser Versions with Web Filtering On
ISSUE: Devices with Apps Using sprotect.sys Driver might Stop Responding
FIXED: Known Issues in Windows 11 24H2 which have been Resolved
    ISSUE: Compatibility Issues With Intel Smart Sound Technology Drivers
    ISSUE: Camera Use might Cause Some Applications to Become Unresponsive
    ISSUE: Some Devices that have Dirac Audio with Cridspapo.dll might Lose Audio Output
    ISSUE: Problems with NDI Streaming Performance After Installing the August 2025 Update
    ISSUE: Non-Admins might Receive Unexpected UAC Prompts When Doing MSI Repair Operations
    ISSUE: August 2025 Security Update might Fail to Install via WSUS with Error 0x80240069
    ISSUE: Some Devices Using Easy Anti-Cheat Stop Responding and Receive a Blue Screen
    ISSUE: Error Events are Logged for Windows Firewall
    ISSUE: Issues Occur When Using Microsoft Changjie Input Method
    ISSUE: Some Azure Virtual Machines with Trusted Launch Disabled might Fail to Start
    ISSUE: AVD Applications Using App Attach Feature might Fail to Start
    ISSUE: Safe Exam Browser Application might Fail to Open
    ISSUE: Wallpaper Customization Applications might not Work as Expected
    ISSUE: Authentication Issues Due to Failed Password Rotation in Kerberos
    ISSUE: Remote Desktop might Disconnect with January 2025 Preview Updates and Later
    ISSUE: Remote Desktop might Freeze after Installing the January 2025 Preview Update
    ISSUE: Asphalt 8 might Periodically Stop Responding
    ISSUE: Disk Cleanup might Incorrectly Report Space Available for Cleanup
    ISSUE: AutoCAD 2022 might not Open After Updating to Windows 11, Version 24H2
    ISSUE: Some ASUS Devices might Fail to Install Windows 11, version 24H2
    ISSUE: Date and Time in Windows Settings might not Permit Users to Change Time Zone
    ISSUE: Issues might Occur with Media which Installs October or November Update
    ISSUE: Auto HDR might Cause Games to Stop Responding or Display Incorrect Colors
    ISSUE: Select Games might Stop Responding on Windows 11, Version 24H2 Devices
    ISSUE: Chinese Tax Filing or Government-use Applications might Experience Issues
    ISSUE: USB Devices that Support eSCL Scan Protocol may not be Discoverable
    ISSUE: Outlook might Fail to Start with Google Workspace Sync for Microsoft Outlook
    ISSUE: Task Manager’s Menu Shows Apps and Processes With Zero Count
    ISSUE: Voicemeeter App might Unexpectedly Close Causing a Blue Screen Exception Error
    ISSUE: Fingerprint Sensors might Experience Problems After a Device is Locked

на 30.09.2025 г. в 5:41, (:IdioibI:) написа:

Днес е вторник.

image.png.e5d4d25af31c2c6567eee012fb0aa9ce.png

Какво забелязах: Времето бе повече от колкото друг път. Отделно това, ПК се рестартира два пъти!? 

7 минути с ъпдейт и на BIOS.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Най-после! Че тук някои вече започнаха да припадат че не им е дошло...

преди 50 минути, В. Велев написа:

Къв е тоя зор? Тоз ъпдейт не е кой знае какво...

преди 1 минута, *S197* написа:

Къв е тоя зор? Тоз ъпдейт не е кой знае какво...

преди 53 минути, В. Велев написа:

И защо да не го пропусна отново?   Имам си хипс и сандбокс подсигуряване.   Още си карам с  XP и с Win 8.1.   Win 11 също си го имам.    Win 10 ми харесва и допада.

преди 2 минути, attj написа:

И защо да не го пропусна отново?   Имам си хипс и сандбокс подсигуряване.   Още си карам с  XP и с Win 8.1.   Win 11 също си го имам.    Win 10 ми харесва и допада.

Отговор едва ли някой ще ти даде, но да ти кажа - в твоя случай, не си за тази тема.

По скоро хората които си слагат 25H2 може би искат да пробват нововъведенията. Ето аз например в събота преинсталирах на чисто 23H2 и на следващия ден ми се обнови системата до 24H2.

И честно казано нямам намерение да бързам кат престигне ъпдейта и стане общодостъпен тогава ще го кача.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

По скоро хората които си слагат 25H2 може би искат да пробват нововъведенията. Ето аз например в събота преинсталирах на чисто 23H2 и на следващия ден ми се обнови системата до 24H2.

И честно казано нямам намерение да бързам кат престигне ъпдейта и стане общодостъпен тогава ще го кача.

И така може, дори е най правилно.

преди 28 минути, vlado1985 написа:

Той ъпдейта вече си го имаш, просто си го активирай с инструмента, това и ще се случи при ъпдейта. Иначе аз открих как да се правят папки в главната час на старт меню-то - десен бутон върху дадено приложение -> create new app folder и с drag/drop могат да се добавят/махат приложения, да му се сменя името и да се премахва, като се извадят всички приложения от там.

• Автор
преди 13 часа, vlado1985 написа:

Нищо не печелиш като си инсталираш на чисто стара версия, която ще чакаш или ръчно ще обновяваш, след като на сайта на М$ беше налична 24Н2, а от 2 дена и 25Н2. Щом си обновяваш системата, то се инсталира последната. Но пък от тебе може да се очаква всичко и затова не съм изненадан, че си тръгнал от София за Бургас през Букурещ...

преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Нищо не печелиш като си инсталираш на чисто стара версия, която ще чакаш или ръчно ще обновяваш, след като на сайта на М$ беше налична 24Н2, а от 2 дена и 25Н2. Щом си обновяваш системата, то се инсталира последната. Но пък от тебе може да се очаква всичко и затова не съм изненадан, че си тръгнал от София за Бургас през Букурещ...

Не по скоро не ми се занимаваше да дърпам образ на 24H2. А и какво съм чакал няма и ден та не ми пречи и нищо да дочакам 25H2.

А и ти къде и кога видя че съм бил тръгнал от София Бургас та чак и през Букурещ.

Обнови се Rufus до 4.11
Промените:

Spoiler
  • Add a cheat mode (Ctrl-Alt-D) to toggle between Light and Dark mode (#2814)
  • Improve WUE option text relating to the CA 2023 option
  • Update Linux SBAT / Microsoft SVN Secure Boot revocation values to latest
  • Fix some GRUB/Syslinux download dialogs showing only the 'Close' button (#2813)
  • Fix an assert being triggered when using the WUE CA 2023 option on its own (#2815, #2818)
  • Fix an application crash on systems that have a failed dynamic disk (#2794)
Link Type Platform Size Date
rufus-4.11.exe Standard Windows x64 1.8 MB 2025.10.02
rufus-4.11p.exe Portable Windows x64 1.8 MB 2025.10.02
rufus-4.11_x86.exe Standard Windows x86 1.8 MB 2025.10.02
преди 9 минути, vlado1985 написа:

При мен от няколко часа windows update го няма никакъв и показва това съобщение.

opt1759510275z.png

Пробвай с това:

image.png.4fc3b2a7e8dee502ebb6759f04a91115.png

преди 11 минути, vlado1985 написа:

При мен това не се показва в система като избера.

Не вярвам само при инсайдерите да го има. Какво има при теб в Troubleshoot?

преди 5 минути, В. Велев написа:

Не вярвам само при инсайдерите да го има. Какво има при теб в Troubleshoot?

Намерих отстраняване на неизпрановсти бях го забравил къде се намира защото много рядко ми се налага да го ползвам но и той неможа да откие проблем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.