Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 10 минути, gig93 написа:

Имам проблем с инсталирането на windows 11 на нов диск SSD M.2 NVMe. Избирам диска дава ми грешка, че не може да се избере този диск, да пробвам с друг. Пробвах с diskpart > clean>convert gpt после пробвам пак да инсталирам тръгва стига до някакви проценти и ми излиза грешка Инсталирането на Windows 11 e неуспешно. Флашката е направена с Microsoft приложението, пробвах и с Rufus пак същото дава и не мога да го инсталирам. BIOS е настроен със secure boot/UFEI/без CSM. Пробвах да махна Secure boot пак същото не се сещам вече какво да пробвам за да мога да инсталирам този Windows.?

Какъв усб ползвате ,2.0 или 3? Сложете на усб 2 .Биоса ъпдейтван ли е ?

Spoiler

Някои NVMe SSD дискове изискват специфични драйвери или BIOS ъпдейт.

Посети сайта на производителя на дънната платка и провери за последна версия на BIOS.

Ако SSD не се вижда без CSM, това може да е знак за несъвместимост или нужда от драйвер.

До колко процента стига ?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Биоса е обновен до последната версия, пробвах на различни USB портове същата работа, диска си излиза и си го разпознава. Видях, че по време на инсталацията пише да се инсталира ако искаш със старата версия на инсталираща програма, пробвах така започна копиране на файлове мина 100% и на следващото подготвяне на файловете за инсталиране даде грешка, този път по-подробна с код.photo_2025-09-20_21-12-19.jpg.7d2db1717e67fb01b3ebaf641c4a8c53.jpg

А тази грешка даваше със новия инсталатор

2025-09-20211622.png.0cd0279167b203bdc4269f1162a884c3.png

• Автор
преди 1 час, gig93 написа:

Имам проблем с инсталирането на windows 11 на нов диск SSD M.2 NVMe. Избирам диска дава ми грешка, че не може да се избере този диск, да пробвам с друг. Пробвах с diskpart > clean>convert gpt после пробвам пак да инсталирам тръгва стига до някакви проценти и ми излиза грешка Инсталирането на Windows 11 e неуспешно. Флашката е направена с Microsoft приложението, пробвах и с Rufus пак същото дава и не мога да го инсталирам. BIOS е настроен със secure boot/UFEI/без CSM. Пробвах да махна Secure boot пак същото не се сещам вече какво да пробвам за да мога да инсталирам този Windows.?

Щом веднъж тръгва инсталацията, надали проблема е в инсталационната флашка, но е добре да пробваш и с друга. Диска казваш е нов, но без информация за точния модел на дъното или на лаптопа, както и на точния модел на NVMe ще е трудно да се предполага за проблема.

Диска е Western Digital WD_BLACK SN7100 1TB

Дъното е ASUS PRIME B550M-K (AM4) BIOS Version   4001 Date   10.9.2025 г.
 Не е лаптоп, а настолен компютър в момента имам и друго SATA SSD където си има инсталиран Windows 11, но исках просто да го инсталирам на новия диск.

• Автор
преди 13 минути, gig93 написа:

Диска е Western Digital WD_BLACK SN7100 1TB

Дъното е ASUS PRIME B550M-K (AM4) BIOS Version   4001 Date   10.9.2025 г.
 Не е лаптоп, а настолен компютър в момента имам и друго SATA SSD където си има инсталиран Windows 11, но исках просто да го инсталирам на новия диск.

Исках моделите за да сме сигурни, че са съвместими и това е така - няма проблем със съвместимост. Остава да пробваш с друга флашка и Rufus. 

преди 15 минути, gig93 написа:

Биоса е обновен до последната версия, пробвах на различни USB портове същата работа, диска си излиза и си го разпознава. Видях, че по време на инсталацията пише да се инсталира ако искаш със старата версия на инсталираща програма, пробвах така започна копиране на файлове мина 100% и на следващото подготвяне на файловете за инсталиране даде грешка, този път по-подробна с код.photo_2025-09-20_21-12-19.jpg.7d2db1717e67fb01b3ebaf641c4a8c53.jpg

А тази грешка даваше със новия инсталатор

2025-09-20211622.png.0cd0279167b203bdc4269f1162a884c3.png

Цитат

The 0x8007025d error indicates a problem with Windows file installation, most commonly caused by corrupted installation media, insufficient storage space, or a faulty hard drive

Ако имаш друга флаш памет запиши W11 на нея и опитай. 

Или пробвай първо с W10.

Не си само ти с този проблем

Installing W11 failed

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Щом веднъж тръгва инсталацията, надали проблема е в инсталационната флашка

За мен по-скоро е в съдържанието на флашката. И махни другия диск временно, да не се окаже после, че Windows ползва boot info от другия диск (авторът, не @Joss Bomon)

Пробвах пак с rufus да направя после изтрих диска създадох пак дял нов и се получи не знам и аз как. Благодаря! Преди това също пробвах и не се получи. Не се наложи да махам стария диск. 

преди 10 часа, gig93 написа:

не знам и аз как

Проблем със съдържанието на инсталатора на флашката. Пресъздаването с Rufus е отстранило проблема.

преди 15 часа, gig93 написа:

после изтрих диска създадох пак дял нов

Аз винаги първо изтривам диска (и всички малки дялове), за да се получи едно цяло пространство "незаделен", тогава там се инсталира нормално. Дялове по него правя след успешна инсталация посредство уиндоуския инструмент за свиване на пространство.

преди 16 минути, Panzer 4 написа:

Как ще стане това, ако на диска няма нищо друго?

Цитат
  • 🔹 Нов SSD диск (независимо дали е NVMe или SATA) обикновено идва неформатиран, но е инициализиран — т.е. системата го разпознава, но трябва да му зададеш файловата система (например NTFS).
  • 🔹 Ако дискът е част от готова система (лаптоп, компютър), той вече е форматиран и често има инсталирана операционна система.
  • 🔹 Някои производители може да го доставят с предварителна партиция за диагностика или софтуер, но това не е стандартно.

Принципно ако на диска няма друго, то при инсталацията на Windows, може да му конфигурираш дяловете. ;) 

преди 11 минути, (:IdioibI:) написа:

Принципно ако на диска няма друго, то при инсталацията на Windows, може да му конфигурираш дяловете. ;) 

Въпросът ми е към диода

Пример от картинката, по долу.

Как ще изтриеш малкият дял, който е най отпред, от картинката. Имало е стара инсталирана операционна система от по рано.

2025-09-21 14 58 25.png

преди 20 минути, (:IdioibI:) написа:

инсталацията на Windows, може да му конфигурираш дяловете

И ти мислиш, че става дума за самия още нероден уиндоус? А да си чувал за инсталатор нещо? Нали спорът е за това с какво се конфигурират дялове при инсталация и празен диск.

преди 11 минути, Колев 74 написа:

Въпросът ми е към диода

Пример от картинката, по долу.

Как ще изтриеш малкият дял, който е най отпред, от картинката. Имало е стара инсталирана операционна система от по рано.

2025-09-21 14 58 25.png

Наскоро го правих "този номер". Не изтрих, а ги обединих. ;) Верно ползвах нещо наречено стрелец. ;) После отново правих едни неща и сега диска ми е по този начин, т.е. дори разширих първия дял. 

image.png.38f015d9ec15d6c41677a5de06088782.png

image.png

Малкият, както и всички други дялове на диска може да се изтрият с инструментите на инсталиращата програма. Тогава те се превръщат в незаделено пространство, което е любимо място на уиндоус за инсталиране. И още нещо добро-всички малки дялове, като се изтрият и се превърнат в незаделено пространство, се сливат в един общ раздел-много удобно.

преди 13 минути, Колев 74 написа:

диода

не диод, а идиод...

преди 6 минути, Panzer 4 написа:

И ти мислиш, че става дума за самия още нероден уиндоус?

Кой нероден Windows? Аз имам два! :) 

Въпросът ми беше единствено към диоида. Това, дето ти си написал е точно така. Сега вземи и разгледай с помощта на Aomei parti[yn това, за което говориш. Вие признавате ли символа"звездичка" в изчислителната техника за нещо? И ще замоля диоида да не използва никакви II ако има глава на раменете си.

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Кой нероден Windows? Аз имам два! :) 

Вие от Нова махала много бавно загрявате-нали данданията е за празен диск? Ти като имаш два, нямаш работа тук!

преди 20 минути, Колев 74 написа:

ще замоля диоида

:offtopic_s:Ще бъда кратък. Молбата ти е отхвърлена! Да, инструмента II e "опасен", но зависи кой си слага "пръстите" по клавиатурата! ;) Останалото зависи от съзнанието или чувствата на другия или другите! Тук не сме, за да сме чувствителни! 

Ясно ли се изразих?! 

преди 35 минути, Panzer 4 написа:

с какво се конфигурират дялове при инсталация и празен диск.

С diskpart скрипт например - всичките 4 дяла за gpt partition style. 

преди 1 час, Panzer 4 написа:

Как ще стане това, ако на диска няма нищо друго?

Ако на диска няма друго, най-просто е просто да стартираш инсталатора. Той е достатъчно интелигентен да си свърши работата

преди 32 минути, цър-вул написа:

С diskpart скрипт например - всичките 4 дяла за gpt partition style. 

Ако на диска няма друго, най-просто е просто да стартираш инсталатора. Той е достатъчно интелигентен да си свърши работата

Нали това се мъчим да внушим на диода...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.