Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 7 часа, Panzer 4 написа:

Вчера следобед и аз имах много проблеми с интернета. Не беше изчезнал на цяло, но беше ужасно бавен. Каквото и да реча да отворя, трябват пет минути, особено ако има снимки. Смених търсещата машина от Duckduckgo.com  на  Google, но почти никаква разлика. Иначе , всички вътрешнокомпютърни процеси вървяха нормално. По-късно, телевизията, която е IPTV, на Виваком, също работеше лошо. Нещо повече, освен бавна реакция, по време на гледане изчезваше сигналът често. Днес няма проблем, всичко работи нормално. Дали не са правили нещо от доставчика?

И това е възможно, въпреки, че аз съм към друг доставчик - А1. Всъщност се сетих за един стари и забавни времена. Гледаш футболен мач на наште как гостуват някъде и предаването прекъсва за 10 минути. След това обикновено коментаторът казва заучената фраза "прекъсването на сигнала беше извън територията на нашата страна"! Разбирай - "ние от Бенетето не сме виновни". Та и тука може да е имало международни затруднения на интернета. Виждаме как парчета от сателитите на Мъск падат на наша територия и стряскат населението.   

на 26.07.2025 г. в 16:17, Rudy M. написа:

Никъде не съм ти предлагал да слагаш кракнати програми, не съм и казвал, че тази, която ползвам, е кракната. Казах само какво съм ползвал. 

А под "външна" програма разбирам такава, която не е вградена в Windows. 

Е именно.....

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Преинсталирах Уиндоус-а и след като си дръпна Ъпдейтите и поиска рестарт, се появи това. На Уиндоус 10 бях сложих парола, но после е премахнах. 

Сега как да заобиколя това, че да стартира нормално.

IMG_20250729_155800.jpg

на 28.07.2025 г. в 12:36, Panzer 4 написа:

Вчера следобед и аз имах много проблеми с интернета. Не беше изчезнал на цяло, но беше ужасно бавен. Каквото и да реча да отворя, трябват пет минути, особено ако има снимки. Смених търсещата машина от Duckduckgo.com  на  Google, но почти никаква разлика. Иначе , всички вътрешнокомпютърни процеси вървяха нормално. По-късно, телевизията, която е IPTV, на Виваком, също работеше лошо. Нещо повече, освен бавна реакция, по време на гледане изчезваше сигналът често. Днес няма проблем, всичко работи нормално. Дали не са правили нещо от доставчика?

Смени си днс доставчика

преди 5 минути, Anonymous User написа:

Преинсталирах Уиндоус-а и след като си дръпна Ъпдейтите и поиска рестарт, се появи това. На Уиндоус 10 бях сложих парола, но после е премахнах. 

Сега как да заобиколя това, че да стартира нормално.

IMG_20250729_155800.jpg

Просто не въвеждаш нищо и даващ некст

• Автор
току-що, Gregory House написа:

Просто не въвеждаш нищо и даващ некст

Докато не го изключи, след месец пак ще му иска да създава парола.

Въпроса е, че не си спомням какво съм въвел там от Уиндоус 10. 

Имам една идея но ще трябва на ново всичко. 

Преинсталация и да не давам рестарт на компютъра докато не премахна това нещо.

Друг вариант по добър ако имате пишете.

• Автор
преди 7 минути, Anonymous User написа:

Въпроса е, че не си спомням какво съм въвел там от Уиндоус 10. 

Имам една идея но ще трябва на ново всичко. 

Преинсталация и да не давам рестарт на компютъра докато не премахна това нещо.

Друг вариант по добър ако имате пишете.

А бе не виждаш ли, че те кара да създаваш нова парола?! Цъкай на стрелката след като маркираш долното поле /Потвърждаване на парола/ и след това направи каквото е дадено в клипа за премахване на парола.

От няколко дни се появи досадна грешка, на която съ мъчех да не обръщам внимание, до днес, когато при стартиране на ОС поиска рестартиране заради грешката. Това ID 57 е доста познато по света, но никъде не намерих нещо по-конкретно, още повече предложение за поправка. При поправяне на ОС с Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth спря на 63% и стоя така близо 10 минути, но в крайна сметка завърши успешно. Дали се разваля ОС или е нещо хардуерно?

33.PNG

34.PNG

35.png

36.PNG

преди 21 минути, цър-вул написа:

SecureBoot активно ли е? Грешката е свързана с TPM чипа.
Имаш ли инсталирана KB5062660?

Утре ще проверя, но до сега как е работило, не съм променял нищо.

При направената проверка установих , че Secure Boot е разрешено и е направено да работи по стандартна процедура. Модулът  ТРМ 2.0 също е наличен и през командния ред се вижда положението. Има опция "Резет" , но нещо не намерих как да я направя. Грешката 57 продължава. Между другото, има я и в другия компютър, който е с уиндоус 11 про. Актуализацията КВ5062660 също е инсталирана успешно.

33.PNG

Обнови се Western Digital Kitfox до в.1.1.1.1 (05.08.25)

Spoiler

Отстранена е уязвимост в сигурността, свързана с начина, по който KitfoxService е регистрирана в операционната система Windows.

Western Digital Kitfox е софтуер, който проверява Western Digital устройствата в Windows. Включени са инструменти за проверка на състоянието, версиите на фърмуера и актуализациите.

Поддържани устройства

• Вътрешни дискове за търговия на дребно: WD_BLACK и WD HDD (черен, син, зелен, червен, лилав, златен)
  • Външни дискове за търговия на дребно: WD_BLACK P10, D10
  • Други устройства: Вътрешни и външни устройства може да се появят в Western Digital Kitfox, но не се поддържат.

Сваляне:wd_kitfox.zip
@Panzer 4

на 4.08.2025 г. в 15:52, цър-вул написа:

Имаш ли инсталирана KB5062660 - причинител на проблема

преди 6 часа, цър-вул написа:

Обнови се Western Digital Kitfox до в.1.1.1.1 (05.08.25)

Покажи скритото съдържание

Отстранена е уязвимост в сигурността, свързана с начина, по който KitfoxService е регистрирана в операционната система Windows.

Western Digital Kitfox е софтуер, който проверява Western Digital устройствата в Windows. Включени са инструменти за проверка на състоянието, версиите на фърмуера и актуализациите.

Поддържани устройства

• Вътрешни дискове за търговия на дребно: WD_BLACK и WD HDD (черен, син, зелен, червен, лилав, златен)
  • Външни дискове за търговия на дребно: WD_BLACK P10, D10
  • Други устройства: Вътрешни и външни устройства може да се появят в Western Digital Kitfox, но не се поддържат.

Сваляне:wd_kitfox.zip
@Panzer 4

Адаш, да я разкарам ли?

Уиндоуса крие повечето актуализации и не позволява деинсталиране. За сега не знам как да стане това, освен с точка за възстановяване, трябва да видя дали имам подходяща.

До сега използвах за сканиране програмата VueScan  и бях доволен, но от известно време нещо взе да се разваля-по пет пъти докато се зареди. Преинсталиране не помага. Реших да опитам вградената и останах изумен , че не може да се подкара. Включен скенера (Lide 110 Canon) не се вижда, никакво прибавяне не помага, всички указания са неизпълними, не съм допускал, че такова просто нещо може да води до такъв батак. Каквото успея да подкарам, някъде до половината блокира и после няма затваряне. Дали щото скенера е малко старичък? Опитах и с други приложения (NAPS 2) , там работи и сканира, но не мога да го накарам да запише изображението никъде.

33.png

преди 11 минути, Panzer 4 написа:

До сега използвах за сканиране програмата VueScan  и бях доволен, но от известно време нещо взе да се разваля-по пет пъти докато се зареди. Преинсталиране не помага. Реших да опитам вградената и останах изумен , че не може да се подкара. Включен скенера (Lide 110 Canon) не се вижда, никакво прибавяне не помага, всички указания са неизпълними, не съм допускал, че такова просто нещо може да води до такъв батак. Каквото успея да подкарам, някъде до половината блокира и после няма затваряне. Дали щото скенера е малко старичък? Опитах и с други приложения (NAPS 2) , там работи и сканира, но не мога да го накарам да запише изображението никъде.

33.png

Пише че нямаш приложението за сканиране. Свали ли това?

image.png.cff8809e414471c048d2bd3edb101b72.png

Моя скенер е още по-стар но си работи

image.png.1f4b303a4e36a35846ba02462679002a.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.