Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 5 часа, Panzer 4 написа:

Това , като го видиш, не ти ли прилошава? А има просто средство:  С десен бутон, като администратор.

EvenetVieverClean.bat 265 B · 2 изтегляния

33.PNG

Това е като завиране на главата в пясъка... 

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 19 часа, Rudy M. написа:

А може би, преди да почнеш да ръчкаш размера на иконите на десктопа и таскбара, трябваше първо да пипнеш:

Settings --> System --> Display --> Scale . 

Икони на таскбар и десктоп се "ръчкат" по съвсем различни пътища и начини. Да щеш да кажеш това Scale къде е, че нещо не го намирам.

Екранна снимка 2025-07-21 132022.png

преди 5 минути, цър-вул написа:

Мащабиране

Много ти благодаря, адаш, аз, между другото, преди доста време, го направих на 125% и сега е с такова. Това до някъде решава проблема с дребните икони на таскбара.

• Автор
преди 13 минути, цър-вул написа:

Мащабиране

Той вече го е бутнал на 125, но явно иконите още му малеят. 100% съм сигурен, че не е сложил и драйвера от сайта на монитора, с който идва и калибрирането му...

image.png.edd47e2a54744aa76e2e82ecd6e104e2.png

Не знам дали не би могло да попитам за още нещо.Новият монитор е много добър, но няма говорители-наложи се да извадя от нафталина усилвателя  и да го включа в буксата му. Всичко хубаво, но при стартиране на уиндоуса звуковият канал се отпушва в самия край на звука на стартиране и от там всичко е ок. Чува се само последния звук от цялата песен. При рестартиране по някаква причина вече няма орязване. Възможно е , ако го включа в компютъра, а не в монитора, да не е така, но в този монитор , алтернативно работят два компютъра и няма как да стане така, освен ако има някакъв хъб за звук, дето да сплета двата компютъра и да иде направо в усилвателя, заобикаляйки монитора.

• Автор
преди 18 минути, цър-вул написа:

Това е настройка по подразбиране (125%)

image.png.075440dd0b645961011cda95dd45e4db.png

С подобен монитор съм и след инсталиране на драйвер за видеото си зарежда нативната резолюция, а мащабирането си е на 100%.

преди 38 минути, Rudy M. написа:

Какъв е този усилвател? Няма ли поне два входа, че да свържеш двата компютъра към него директно?

Има само един кабел с Жак на края за вход. Аз сам ще си направя смесител, да видим какво ще стане.

Току-що свързах кабел директно от компютър към усилвателя, работи перфектно, няма орязване на началния звук на стартирането. Утре ще си направя смесител и ще свържа и двата компютъра към жака/входа на усилвателя. Така даже звукът е много по-силен.

преди 21 часа, Panzer 4 написа:

Утре ще си направя смесител и ще свържа и двата компютъра

Само за информация. Свързах звуковите изходи на двата компютъра в паралел и от там към входа на усилвателя. Всичко работи нормално, паралелната връзка не създава проблеми.Преди свързването измерих съпротивлението на всеки изход-по-голямо е от 47ком и в двете полярности, няма как това да влияе на 0.8 волта изх. напрежение на звука. Сега имам пълноценен звук .значително по-силен от по-рано.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ако някой реши да го пробва, това е последното: Tiny11 24H2 : NTDEV : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive

С какво е по-различен от този на официалния сайт на МС ?

Питам, защото искам да го преинсталирам и да сложа W 11 и да не се занимавам с този W 10 когато му доиде времето да го спират от към подръжка.

Разрових се в Google за Tiny 11 и попаднах на това  и пише, че трябвало драйверите предварително да изтегля за интернета.

преди 6 минути, Anonymous User написа:

С това, че въпросния "NTDEV" е решил да ореже оригиналното Windows 11 ISO и да си направи собствено, като премахне много неща от там. Много вероятно е и windows update да не му работи, както и много други неща. И си пише как е направено - с този инструмент: ntdevlabs/tiny11builder: Scripts to build a trimmed-down Windows 11 image.

То си го и пише в github репото:

Цитат
  • Windows Update (Windows Update wouldn't work anyway without WinSxS, so enabling it would only put the system in a state where it would try to update but fail spectacularily)

преди 15 минути, Raze написа:

Много вероятно е и windows update да не му работи, както и много други неща.

При мен Windows Update си работи. Разбира се, инсталират се по-малко ъпдейти, все пак доста неща са орязани. 

large.2025-07-23_151919.jpg.118662a9ba8f

• Автор
преди 2 часа, Anonymous User написа:

Питам, защото искам да го преинсталирам и да сложа W 11 и да не се занимавам с този W 10 когато му доиде времето да го спират от към подръжка.

Разрових се в Google за Tiny 11 и попаднах на това  и пише, че трябвало драйверите предварително да изтегля за интернета.

Няма много общо, освен че се ползва оригиналното исо от М$. Това че съм дал линк не означава, че бих го препоръчал на масовите потребители, след като не се знае за какво си ползват машините и какви са им възможностите за донастройка и привеждане на системата в работещ за тях вид.

Според мен, много по-доброто решение е LTSC и IoT LTSC.

Искам да премина от ОС Windows 10 Pro на Windows 11 вероятно пак Pro. Въпросът ми е как е най-добре да го направя? С чиста инсталация или по друг начин? Компютърът ми има хардуер за Windows 11. Имах покана за ъпгрейд от 10 на 11 по едно време, но отказах и сега такава опция не е активна. 

Според мен - най-добре чиста инсталация. 

Така ще се отървеш от всички боклуци, натрупани досега в 10-ката. А и ъпгрейдът понякога води до проблеми - съвместимост на програми, драйвери, настройки и др. 

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Според мен - най-добре чиста инсталация. 

Така ще се отървеш от всички боклуци, натрупани досега в 10-ката. А и ъпгрейдът понякога води до проблеми - съвместимост на програми, драйвери, настройки и др. 

До тук добре! Сега остава да разбера откъде и кой файл да изтегля? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.